carling_league-cupΤι κι αν πρόκειται για αναμέτρηση του γ’ γύρου του League Cup; Εδώ μιλάμε για ένα Λονδρέζικο ντέρμπι το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά χωμένες στην ιστορία. Με παραδοσιακές μάχες που υπόσχονται ακόμα ένα παιχνίδι με ένταση και σασπένς. Και που, φυσικά, προσφέρει ευκαιρίες για στοιχηματισμό και προτάσεις.

Tottenham και Arsenal κοντράρονται στο White Hart Lane για τον γ’ γύρο του θεσμού. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι από το βόρειο Λονδίνο έχουν στο παρελθόν αρκετές συγκρούσεις στο θεσμό, συνήθως στα ημιτελικά του. Μάλιστα, οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν τόσο το 2007, όταν και προκρίθηκε η Arsenal, όσο και το 2008, όταν το εισιτήριο πήρε τη Tottenham, με ένα εκκωφαντικό 5-1!

Η ατμόσφαιρα θα είναι για μια ακόμα φορά «καυτή», ωστόσο ο προπονητής της Arsenal, Arsen Wenger, φαίνεται διατεθειμένος να επιμείνει στην πολιτική του να παρατάσσει μια αρκετά άπειρη ομάδα τόσο στο League Cup όσο και στο FA Cup. Κάτι που αυτόματα κάνει τους «Spurs» φαβορί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Harry Redknapp, προπονητής της Tottenham, αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετούς θεωρητικά μη-βασικούς ποδοσφαιριστές, αλλά σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Niko Kranjcar, Wilson Palacios, Roman Pavyluchenko και του νεοαποκτηθέντος Sandro. Όχι πιτσιρίκια δηλαδή, αλλά παίκτες με εμπειρίες και παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Ο Wenger έχει αρκετές απουσίες στην επιθετική του γραμμή – πράγμα που πιθανόν διατηρήσει τον Marouane Chamakh στην αρχική ενδεκάδα – αλλά και οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έχουν πολλές απουσίες στην άμυνα. Εχουμε και λέμε: Vedran Corluka, William Gallas, Younes Kaboul και Ledley King είναι όλοι τους νοκ άουτ. Γεγονός που κάνει ακόμα πιο πιθανή την εμφάνιση ενός over 2,5 γκολ.

Σημείο όχι άγνωστο στα παιχνίδια των δύο ομάδων τη φετινή περίοδο. Τέσσερα από τα έξι παιχνίδια των «κανονιέρηδων» σε όλες τις διοργανώσεις ολοκληρώθηκαν με over 2,5 γκολ ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε πέντε από τα οκτώ της τρέχουσας σεζόν για τα «σπιρούνια». Στο στοίχημα, η φόρμα των ομάδων παίζει, ίσως, τον σημαντικότερο ρόλο. Ακόμα μεγαλύτερο και από τις απουσίες των δύο ομάδων καμιά φορά. Και οι προτάσεις βγαίνουν ανάλογα…

Προτεινόμενα σημεία:

Tottenham – Arsenal 1

2.30

Tottenham – Arsenal over 2,5

1.70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).