Απόδοση trading έναντι στοιχήματοςΗ μεγαλύτερη απόδοση κέρδους που έχει το trading έναντι του κανονικού στοιχήματος είναι ένας από τους λόγους που όλο και περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος στρέφονται προς αυτόν τον νέο τρόπο στοιχηματισμού. Το κέρδος, που πάντα υπολογίζεται ως ποσοστιαία απόδοση επί του κεφαλαίου, θεωρητικά είναι μεγαλύτερο στο trading λόγω του πολλαπλάσιου τζίρου που στοιχηματίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αποδέσμευση των χρημάτων και η διαρκής επανατοποθέτησή τους σε νέα στοιχήματα, έχει σαν αποτέλεσμα τη διόγκωση του τζίρου, κάτι που σημαίνει ότι παύει η ανάγκη για μεγάλο περιθώριο κέρδους. Πλεονέκτημα ακόμα και μικρότερο του 1% είναι δυνατόν να καταφέρει μηνιαία απόδοση πάνω από 100%! Ωστόσο, το πλεονέκτημα είναι πολύ μικρότερο από 1%!

Στο στοίχημα ένα λογικό μέγεθος πλεονεκτήματος θεωρείται το 5%. Σύμφωνα με το [intlink id=”288″ type=”post”]value betting[/intlink], στοιχηματίζοντας με 5% πλεονέκτημα θα βγούμε κερδισμένοι σε βάθος χρόνου. Ωστόσο πόσες τέτοιες ευκαιρίες να παρουσιαστούν σε ένα μήνα; Αν υποθέσουμε ότι ο ανταγωνισμός – οι άλλοι παίκτες δηλαδή και οι εταιρίες στοιχημάτων – συνεχώς προσφέρει αρκετές συμφέρουσες αποδόσεις, ας εξετάσουμε τι δυνατότητες έχει το κεφάλαιό μας. Εάν ακολουθήσουμε σωστή διαχείριση του κεφαλαίου και ποντάρουμε το 2% σε κάθε στοίχημα, μπορούμε να στοιχηματίζουμε σε 50 αγώνες ταυτόχρονα. Έστω ότι κατά μέσο όρο επιτυγχάνουμε να βρίσκουμε 10 αγώνες τη μέρα όπου έχουμε 5% πλεονέκτημα. Συνολικά θα ποντάρουμε το 20% του κεφαλαίου μας για προσδοκώμενο μακροχρόνιο κέρδος περίπου 1% του κεφαλαίου κάθε ημέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, η αύξηση του κεφαλαίου θα είναι 30% στο τέλος του μήνα.

Στο trading αποδόσεων των στοιχημάτων τώρα, συμβαίνει να έχουμε ένα ποσοστό επιτυχημένων trades και ένα μέσο όρο κέρδους ανά trade. Εάν για παράδειγμα υποθέσουμε ότι πετυχαίνουμε 40% σωστά trades και το κάθε trade κερδίζει κατά μέσο όρο 2 τικς (δηλαδή από 2.00 απόδοση να πάει 1.98) έναντι ενός τικ για κάθε χαμένο trade, τότε έχουμε αύξηση του κεφαλαίου κατά… 0.1% σε κάθε trade. Όμως μετά την ολοκλήρωση κάθε trade τα χρήματα είναι και πάλι διαθέσιμα για το επόμενο trade, σε αντίθεση με το στοίχημα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το γεγονός για να αποδεσμευθούν τα κέρδη.

Έτσι στα 10 λεπτά πριν την έναρξη μιας ιπποδρομίας ο trader μπορεί να ολοκληρώσει 10 trades (1 trade το λεπτό) και να έχει 1% κέρδος, ενώ εκείνος που στοιχηματίζει στην κούρσα θα κερδίσει ένα στοίχημα, δηλαδή 0.1% επί του κεφαλαίου. Ανάλογα στο ποδόσφαιρο, ένα στοίχημα κερδίζει 0.1% σύμφωνα με το παραπάνω σύστημα, αλλά ένας παίκτης που κάνει trading έχει 90 και πλέον λεπτά να πραγματοποιήσει πολλαπλά trades χωρίς να περιμένει την τελική έκβαση του αγώνα.

Εάν υποθέσουμε τώρα ότι στους 10 καθημερινούς αγώνες που στοιχηματίζει ένας παίκτης με το πρώτο σύστημα, εμφανίζεται ένας trader που είναι ικανός να πραγματοποιήσει 4 trades σε κάθε αγώνα με το ίδιο ποσοστό επιτυχίας, τότε ο trader θα αυξήσει το κεφάλαιό του κατά 120% μέσα σε ένα μήνα. Στην ουσία έχει στοιχηματίσει 4 φορές περισσότερο από τον πρώτο, με το ίδιο ακριβώς κεφάλαιο. Με άλλα λόγια έχει βρει 4 φορές περισσότερες ευκαιρίες για κέρδος από ό,τι ο παίκτης του στοιχήματος στους ίδιους αγώνες.

Στα παραπάνω παραδείγματα συγκρίθηκαν ακραία θεωρητικά στοιχεία, κατά τα οποία το πλεονέκτημα ενός trade ισοδυναμούσε τελικά με το πλεονέκτημα ενός στοιχήματος. Τέλος δεν πρέπει να αμελείται το γεγονός ότι στην περίπτωση του trading το ρίσκο είναι μεγαλύτερο, καθώς για κάθε trade χρησιμοποιείται ολόκληρο το κεφάλαιο. Είναι όμως [intlink id=”1045″ type=”post”]ευκολότερο το trading από το στοίχημα[/intlink];

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.