Πολλές φορές συζητάμε για την επιτυχία κάποιων παικτών στο online στοίχημα, η οποία συνήθως μεταφράζεται σε μεγάλα κέρδη και πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία του κάθε παίκτη όμως και πώς αναγνωρίζεται ένας επιτυχημένος παίκτης σε τελική ανάλυση; Η απάντηση έχει να κάνει με το κέρδος και το χρόνο, τα οποία είναι τα πλέον αντικειμενικά κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένας παίκτης πετυχημένος.

Ένας επιτυχημένος παίκτης του στοιχήματος είναι σε θέση να κερδίζει χρήματα σχεδόν κάθε χρόνο. Η ιστορία έχει δείξει ότι σε βάθος χρόνου 10 ετών, ενδέχεται να βγει χαμένος ένα χρόνο. Εκείνη η δύσκολη χρονιά θα είναι μια δοκιμασία για τους περισσότερους καλούς παίκτες, αφού θα αποτελέσει ένα ακόμα γνώρισμα του πραγματικά πετυχημένου παίκτη. Όσοι αντέξουν την ψυχολογική πίεση να μην βγάλουν χρήματα για έναν χρόνο, ή ακόμα και να χάσουν και να έχουν τη δύναμη να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά, θα ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί μια τέτοια χρονιά. Παρόλα αυτά οι παίκτες δοκιμάζονται σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου. Δε νοείται επιτυχημένος παίκτης στο στοίχημα, κάποιος που βγήκε κερδισμένος μια χρονιά ή ίσως και δύο. Κι αυτό επειδή ένα [intlink id=”5″ type=”category”]σύστημα στοιχήματος[/intlink] που δουλεύει σήμερα, μπορεί να μη δουλεύει αύριο. Ο καλός παίκτης έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και να αποφασίζει να εγκαταλείψει ένα σύστημα που του έχει βγάλει ένα μεγάλο κέρδος, εφόσον διαπιστώνει ότι δε δουλεύει πια. Απαιτείται μεγάλη δύναμη για κάτι τέτοιο, καθώς συχνά οι παίκτες προσκολλούνται σε μία μέθοδο στοιχηματισμού κι αρνούνται πεισματικά να την εγκαταλείψουν.

Γιατί όμως χρειάζεται να αποδείξουν την επιτυχία τους οι παίκτες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Ο λόγος είναι ο αριθμός των στοιχημάτων που πραγματοποιούν σε διάστημα ενός χρόνου. Συγκρίνετε δύο ακραία παραδείγματα, έναν παίκτη που στοιχηματίζει 10 φορές το χρόνο κι έναν που τοποθετεί 100 στοιχήματα κάθε βδομάδα. Ο δεύτερος θα έχει ρισκάρει 5.200 στοιχήματα στην ίδια χρονική περίοδο με τον πρώτο. Η απλή λογική δε μας λέει ότι είναι πιθανότερο ο δεύτερος να έχει βρει ένα σύστημα που αποφέρει κέρδος έναντι του πρώτου; Προφανώς όσο περισσότερα στοιχήματα παίζει κάποιος, τόσο πιο εξασφαλισμένη είναι η επιτυχία του. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών παίζει κατά μέσο όρο έναν αριθμό στοιχημάτων κάθε χρόνο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τέτοια νούμερα. Έτσι ένας χρόνος θα περιλαμβάνει ένα όχι τόσο ικανοποιητικό δείγμα στοιχημάτων για ασφαλή συμπεράσματα.

winner-poker-graph

Πέρα από τον χρόνο είναι και το θέμα των χρημάτων. Και πάλι θα συγκρίνουμε δυο ακραίες περιπτώσεις. Ένας παίκτης έχει κερδίσει 25.000 ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ ένας άλλος 250.000 ευρώ. Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βγαίνουν κερδισμένοι σε βάθος χρόνου. Όμως ο πρώτος κερδίζει 5.000 ευρώ τη χρονιά κι ο δεύτερος τα δεκαπλάσια. Εάν μιλάμε για παίκτες που αφιερώνουν ώρες καθημερινά στο στοίχημα και πλέον το έχουν σαν επάγγελμα, δεν είναι ικανοποιητική η απόδοση του πρώτου. Το χρηματικό ποσό φυσικά είναι πάντα σχετικό των αναγκών του καθενός και της χώρας που διαμένει. Ένας γενικά αποδεκτός κανόνας είναι τα ετήσια κέρδη να είναι κατά μέσο όρο 5 φορές περισσότερα από έναν μισθό συνηθισμένης εργασίας. Στην περίπτωση που η επόμενη χρονιά βγει αρνητική, η πτώση του μέσου όρου να μην φτάσει σε χαμηλά επίπεδα και όταν είναι αναγκαία η αλλαγή πλεύσης, να υπάρχουν χρήματα στην άκρη που θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην μέχρι την επόμενη επένδυση. Επιπλέον, εκείνος που ασχολείται επαγγελματικά με το στοίχημα, θα πρέπει να προνοήσει για την ασφάλεια των μετέπειτα χρόνων, τόσο από οικονομικής όσο κι από άποψη υγείας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα παρέχουν τα κέρδη που έχει από το στοίχημα.

Το σχετικό μέγεθος των κερδών λοιπόν καθώς και ο χρόνος αποτελούν τα αντικειμενικότερα κριτήρια για τη διάκριση των επιτυχημένων παικτών. Το είδος του συστήματος που ακολουθούν, το ποσοστό επαλήθευσης των προγνωστικών τους και οι αποδόσεις στις οποίες στοιχηματίζουν δεν έχουν καμία σημασία στο χαρακτηρισμό ενός παίκτη ως επιτυχημένου!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.