superleagueΚαταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή αρχή σε αυτή τη νέα προσπάθεια που επιχειρείται από την ομάδα του stoiximaonline.com. Μια προσπάθεια διεύρυνσης των γνώσεων των παικτών γύρω από ότι έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε στοίχημα, trading, κ.ο.κ. Επειδή ως μαθηματικός ποτέ δεν κατάφερα να είμαι καλός σε αυτό που ονομάζεται έκθεση ιδεών και κυρίως σε ότι αφορά το κομμάτι των προλόγων και των επιλόγων, θα πάω κατευθείαν στο πρόγραμμα της ημέρας, το οποίο και περιλαμβάνει τρεις αγώνες από το πρωτάθλημα της Super League.

ΠΑΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Έχω παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό σε όλες τις φετινές επίσημες εμφανίσεις του και το συμπέρασμα που έχω βγάλει με την έως τώρα πορεία του είναι ένα : απογοήτευση. Ομάδα ασύνδετη, χωρίς νεύρο, πάθος, σύστημα και φαντασία στο παιχνίδι της, η οποία σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα (δεν υπολογίζω το παιχνίδι στη Βαρκελώνη , μιας και εκεί δεν υπήρχε ΠΑΟ) δεν έπαιξε ποδόσφαιρο. Απλά υπήρχε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ξάνθη, είχε υποβοήθηση στο παιχνίδι με τον Άρη και ήταν τυχερός στο παιχνίδι με την Καβάλα. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποτελεί κομβικό σημείο για την ομάδα του Νίκου Νόπλια, όχι τόσο για το βαθμολογικό κίνητρο που εμπεριέχει, όσο για την ψυχολογία όλης της ομάδας για τη μετέπειτα πορεία της. Το line βρίσκεται στο -1,5 γεγονός που δεν συμβαδίζει με αυτό το οποίο έχει παρουσιάσει η ομάδα, οπότε και αποτελεί απαγορευμένο στοίχημα για έμενα. Το Over 2,5 όμως βρίσκεται αρκετά ψηλά γεγονός που μπορεί ναι μεν να δικαιολογείται από τα έως τώρα νούμερα και την στατιστική, αλλά η ποσοτικοποίηση ορισμένων ποιοτικών μεταβλητών το καθιστά αρκετά ελκυστικό και πιθανό. Έχοντας υπόψη το αναμενόμενο ξέσπασμα της βαριάς φανέλας του ΠΑΟ, την επιστροφή του Ριέρα στο βασικό σχήμα της εντεκάδας του Πανιωνίου, την ταχύτητα των Βαζ Τε και Κουμουρτζί, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟ που μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει και το γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν θα κλειστεί στα καρέ του αλλά θα παίξει για να πάρει το κάτι παραπάνω (σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή του), καθιστά το Over 2,5 στοίχημα που αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΟΣΦΠ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος ως ομάδα. Αυτό το είδαμε και στα τρία παιχνίδια που έδωσε με την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα θέλει χρόνο μιας και ουκ ολίγοι παίκτες προστέθηκαν στο ρόστερ της τη φετινή περίοδο. Από την άλλη ο Αστέρας παίζει συμπαθητικό ποδόσφαιρο, έργο της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει ο Βαγγέλης Βλάχος στην Τρίπολη. Το στοιχηματικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται όχι τόσο στο αποτέλεσμα όσο στο αν θα σκοράρει ο Αστέρας μέσα στην για πρώτη φορά με φιλάθλους έδρα του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι αποτελεί το πρώτο δυνατό τεστ για την επίθεση της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου. Και εξηγώ. Ο Αστέρας την πρώτη αγωνιστική νίκησε με ένα τυχερό γκολ τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Εν συνεχεία απέτυχε να σκοράρει στην έδρα του απέναντι στον ΠΑΟΚ και την προηγούμενη αγωνιστική φιλοδώρησε με 2 γκολ την ανύπαρκτη άμυνα της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ. Το ερώτημα είναι αν σήμερα, απέναντι στην εν δυνάμει (το τονίζω εν δυνάμει) καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος θα μπορέσει η ομάδα της Τρίπολης να σκοράρει και να πάρει κάτι καλό απέναντι σε έναν πλήρες Ολυμπιακό που θα παίξει για πρώτη φορά σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη. Η δική μου εκτίμηση είναι πως ο Αστερας δε θα μπορέσει να σκοράρει, γεγονός που με οδηγεί στο να εκτιμήσω το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ατρόμητου με την Κέρκυρα και τα παιχνίδια του Πανσερραϊκού με τους τρεις μεγάλους (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ) και έβλεπε αυτό το 1,55 του ΟΠΑΠ για την ομάδα του Ατρόμητου σίγουρα θα μειδιούσε. «Θέλει την πρώτη νίκη ο Δώνης» διατυμπανίζεται εδώ και κάποιες ημέρες (μάλλον για αυτό και το 1,55 από τον ΟΠΑΠ). Ενώ τα παιδιά των Σερρών δεν τη θέλουν λέω εγώ? Το line βρίσκεται στο 0,75 το οποίο και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Μπορεί όντως ο Ατρόμητος να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ο Πανσερραικός την τέταρτη σερί ήττα του αλλά μπορεί όχι…….

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

ΠΑΟ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Over 2,5

1.95

ΟΣΦΠ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ακριβές σκορ 2-0 και 3-0

6.00, 7.00

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Πανσερραϊκος +0,75

2.04

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).