grafo-stoiximaΣυνεχίζεται και ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα της SuperLeague με τις υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις που εμπεριέχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον πάντα από τη σκοπιά της επένδυσης σε κάποιο στοίχημα και όχι από τη σκοπιά του ποδοσφαιρικού θεάματος. Το τελευταίο θα το αναλύσουμε σε κάποιο μελλοντικό άρθρο γιατί ναι μεν είμαστε παίκτες που μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά καλό θα ήταν αυτό να συνοδεύονταν και από ένα όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα.

Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί. Προσπαθώ να καταλάβω με ποιον τρόπο σκέφτηκε ο Odds Compiler ( για συντομία OC) και έβγαλε τις αποδόσεις για τα παιχνίδια, τις οπoίες βέβαια προσαρμόζει με το πέρασμα του χρόνου.

Για μένα βέβαια αξία έχουν οι αρχικές αποδόσεις, όχι γιατί μπορώ να επενδύσω τα χρήματα μου σε αυτές (μιας και δεν παίρνω θέση σε ένα στοίχημα πολλές ημέρες πριν το παιχνίδι – εκτός από κάποιες σπάνιες φορές), αλλά γιατί πολύ απλά οι πρώτες αποδόσεις είναι “καθαρές” . “Καθαρές” από φήμες, από όγκους χρημάτων, από ειδήσεις και πολλά πολλά άλλα μικρά κομματάκια που συμπληρώνουν το παζλ της απόδοσης που προσφέρεται στους παίκτες την ημέρα το εκάστοτε αγώνα.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το παιχνίδι της Λάρισας με την Κέρκυρα. Από τη μία έχω μια ομάδα (Λάρισα) που στις πρώτες τρεις αγωνιστικές έχει βρει δίχτυα μόνο μία φορά ( η αλήθεια είναι ότι η επιθετική της γραμμή παρουσιάζεται αρκετά επιπόλαιη σε αντίθεση με την αμυντική της λειτουργία που στέκεται αρκετά καλά με ένα γκολ στο παθητικό της) και από την άλλή έχω μία ομάδα (Κέρκυρα) που αν μη τι άλλο έχει δείξει πως και γρήγορα μπορεί να επιτεθεί και αντεπιθέσεις μπορεί να βγάλει αλλά και παραγωγική επιθετική γραμμή έχει ( 5 γκολ σε τρία παιχνίδια). Σημειωτέον ότι η φιλοξενούμενη ομάδα διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα με τα όσα έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα βέβαια.

Έρχεται λοιπόν ο OC και δίνει το line για τη νίκη της γηπεδούχου στο 0,75. Ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω από εμένα τον απλό παίκτη αλλά το συγκεκριμένο line προσωπικά εμένα δε μου προκύπτει από οπουδήποτε και αν το πιάσω. Στη συνέχεια έχουμε ακόμα ένα αρκετά περίεργο. Στο παιχνίδι του ΑΡΗ με τον Εργοτέλη το line στο Over/Under market είναι στο 2,25 (με πιθανό για τον OC το Under 2,25) και το line στη νίκη του ΑΡΗ είναι βρίσκεται στο -1. Τι περιμένει δηλαδή? Νίκη το ΑΡΗ με 2-0? Δεν ξέρω αν η εικόνα των κιτρίνων (ειδικά αυτή μέσα στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Κυριακή) δικαιολογεί ένα τέτοιο line και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για να το μάθω. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής δεν μου προκαλούν ενδιαφέρον σε συνάρτηση πάντα με τις αποδόσεις που μου προσφέρονται.

vicente-calderonΕνδιαφέρον όμως έχουν για εμένα, δύο παιχνίδια εκτός Ελλάδας από το σημερινό κουπόνι. Το πρώτο έρχεται από την Ισπανία και το παιχνίδι ανάμεσα στην Αθλέτικο Μαδρίτης και της Ρεάλ Σαραγόσα. Η γηπεδούχος έρχεται από τρία συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα (συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Europa League με τον ΑΡΗ) και θα προσπαθήσει (έχει όλα τα μέσα) να πάρει το παιχνίδι γιατί η συνέχεια μέχρι τη μίνι διακοπή του πρωταθλήματος αναμένεται πολύ δύσκολή. Πρέπει να τονίσω ότι δεν είμαι της άποψης ότι δεν μπορούν να έχουν οι Μαδριλένοι και τέταρτο συνεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα (ποτέ δεν επένδυσα λεφτά με αυτή τη λογική), αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή αντιμετωπίζουν μία ομάδα  που στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της Primera Division δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρία από αυτά. Το line μου προσφέρεται στο -1 με αρκετά δελεαστική απόδοση και με μεγάλη πιθανότητα επαλήθευσης, σε ένα παιχνίδι που για μένα προσωπικά υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί.

Το δεύτερο παιχνίδι είναι αυτό της Oberhausen με την Osnabruck. Το line στο Over/Under market δίδεται στο 2,5 με απόδοση 1,95. Εδώ θέλω να τονίσω ότι το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο στοίχημα μου το έδωσε καθαρά η στατιστική εικόνα και συμπεριφορά των ομάδων. Για να γίνω πιο κατανοητός αρκεί να αναφέρω ότι η Osnabruck στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της 2. Bundesliga έχει ένα μέσο όρο τερμάτων 4 και άνω (υπέρ-κατά) δείχνοντας καθαρά ότι παίζει ανοικτό ποδόσφαιρο αναζητώντας τη νίκη χωρίς να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτό που ονομάζεται άμυνα. Από την άλλη η γηπεδούχος στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει στην έδρα της βρήκε δίχτυα και τις δύο φορές. Όταν βλέπω ένα line που στα δικά μου μάτια θα έπρεπε να βρίσκεται τουλάχιστον στο 2,75 και το βρίσκω στο 2, 5 , αυτομάτως αποτελεί [intlink id=”288″ type=”post”]Value Bet[/intlink] για εμένα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Λάρισα – Κέρκυρα

Κέρκυρα +0,75

2.07

Atletico de Madrid – Real Zaragoza

Atletico de Madrid -1

2.01

Rot Weiss Oberhausen – VfL Osnabruck

Over 2,5

1.95

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).