Το Champions League είναι και πάλι κοντά μας. Η σεζόν 2010-2011 ανοίγει την αυλαία της και επίσημα με τη φάση των ομίλων. Και προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για προγνωστικά και στοιχηματισμό. Δύο είναι τα παιχνίδια που αξίζει κανείς να σταθεί.

Στο Old Trafford η Manchester United υποδέχεται τη Rangers, σε μία «μάχη της Βρετανίας». Βέβαια, για του λόγου το αληθές, μάχη ήταν πριν από πέντε και πλέον χρόνια, γιατί πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα προς το μέρος των Αγγλων.

Ο άσος είναι η προφανής επιλογή, ωστόσο υπάρχει και καλύτερο σημείο, το over. Και εξηγούμαι: Η ομάδα του Sir Alex Ferguson μπορεί να έχει δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στην Premier League, αλλά η επίθεσή της σκοράρει κατά βούληση. Από τρία γκολ πέτυχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» σε Newcastle, West Ham και Everton ενώ δύο σημείωσαν στη Fulham. Ακόμα και στο Community Shield, η United πέτυχε τρία γκολ εις βάρος της Chelsea! Η επιστροφή του Wayne Rooney λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια του Sir Alex. Αλλά και η ομάδα του Walter Smith, έχει 4/4 over στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής – τρία εξ αυτών έληξαν με σκορ 2-1!

Το άλλο σημερινό ματς που περιλαμβάνει αγγλική ομάδα είναι αυτό ανάμεσα στη Werder Bremen και την Tottenham στο Weserstadion. Παιχνίδι που επίσης είναι πολύ πιθανό να έχει πολλά γκολ, αλλά στην περίπτωση αυτή ο άσος είναι που θα μας απασχολήσει. Ούτε η μία ούτε η άλλη ομάδα έχουν πραγματοποιήσει και το ιδανικότερο ξεκίνημα στα πρωταθλήματά τους. Ωστόσο, η Werder έχει να λέει πως παρά τα αμυντικά της προβλήματα απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Bayern στο Μόναχο ενώ η Tottenham συνέχισαν την αγωνιστική τους μετριότητα, μένοντας στο 1-1 με τη West Brom εκτός έδρας.

Το στοιχείο που γέρνει, όμως, την πλάστιγγα υπέρ της Werder είναι η εμπειρία από τέτοιου είδους διοργανώσεις. Η ομάδα του Tomas Schaaf συμμετέχει στη φάση των ομίλων για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια την ώρα που αυτή του Harry Redknapp κάνει ντεμπούτο στη φάση των ομίλων. Κι αν για τους Γερμανούς υπάρχουν οι απουσίες στην άμυνα των Per Mertesacker και Naldo, ο αγγλικός σύλλογος θα παραταχθεί χωρίς τον σούπερ φορμαρισμένο επιθετικό Jermain Defoe! Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Rafael van der Vaart αντισταθμίζει η πιθανή απουσία του Luca Modric.

Προτεινόμενα σημεία:

Manchester United – Rangers over

1.57

Werder Bremen – Tottenham 1

2.10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).