Τα προγνωστικά ποδοσφαίρου σε ντέρμπι αγώνες είναι συχνά πολλά και υπόσχονται επιτυχίες στο στοίχημα. Όταν όμως τα συμπεριλαμβάνουμε στο σύστημα που εφαρμόζουμε, νιώθουμε άγχος και περισσότερο πίεση, εξαιτίας της αμφίρροπης εξέλιξής τους. Δεν είναι δυνατόν από την άλλη να αγνοήσουμε όλες αυτές τις ειδήσεις που κυκλοφορούν για το επόμενο ντέρμπι και να μη στοιχηματίσουμε στον αγώνα της χρονιάς, ακόμα κι αν δε βρίσκουμε μεγάλο value στις αποδόσεις των στοιχημάτων. Ή μήπως υπάρχει τελικά value σε ένα τέτοιο στοίχημα;

Όταν στο κουπόνι του στοιχήματος περιλαμβάνονται ντέρμπι, τα προγνωστικά στοιχήματος οργιάζουν όπως και οι διάφορες ειδήσεις που διαδίδουν την παραμικρή λεπτομέρεια του επερχόμενου αγώνα. Τα θετικά στοιχεία ενός ντέρμπι όσον αφορά το στοίχημα είναι ότι υπάρχει πολύ υλικό για μελέτη, αφού η κάθε εφημερίδα και το κάθε site ή blog θα αφιερώσει εκτενές ρεπορτάζ, προσφέροντας σε εμάς του παίκτες πολλές πληροφορίες. Κι όπως γνωρίζουμε, η γνώση είναι δύναμη. Στα ντέρμπι λοιπόν η ειδησεογραφία είναι πλούσια και πάντα περισσότερη από οποιονδήποτε άλλο αγώνα ποδοσφαίρου. Ήδη λοιπόν μετράμε ένα συν όσον αφορά το value του στοιχήματος σε έναν ντέρμπι αγώνα ποδοσφαίρου.

Επίσης, τα προγνωστικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι δίνουν και παίρνουν και δεν είναι υπερβολή να μετρήσουμε πάνω από 40-50 κείμενα με διαφορετικά προγνωστικά. Διότι άλλο το προγνωστικό του στοιχήματος που θα μας προτρέψει να παίξουμε 5 μονάδες στη γηπεδούχο, κι άλλο εκείνο που παροτρύνει για 10/10 μονάδες. Τα προγνωστικά σε ένα ντέρμπι περιλαμβάνουν επιπλέον και τις περισσότερες προτάσεις για ειδικά στοιχήματα, όπως επόμενος σκόρερ, νικητής ημιχρόνου, σύνολο γκολ και άλλα. Κατά αυτόν τον τρόπο εξοπλιζόμαστε με αμέτρητες απόψεις και προγνωστικά που θέλουν σίγουρα φιλτράρισμα πριν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε εκείνα που μας φαίνονται πιο πιθανά, ή εκείνα στα οποία μας έπεισε η επιχειρηματολογία του tipster. Το μεγάλο πλήθος των προγνωστικών λοιπόν γέρνει ακόμα περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ του στοιχηματισμού σε ντέρμπι.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο των ντέρμπι αγώνων είναι ότι οι ομάδες θα κατέβουν με μεγάλο κίνητρο και όρεξη για καλό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι δε θα υπάρξουν σκοπιμότητες και η κάθε ομάδα θα βάλει τα δυνατά της να κερδίσει το παιχνίδι ή τουλάχιστον να παλέψει για την ισοπαλία. Όλοι οι παίκτες περιμένουν τέτοια παιχνίδια λόγω της μεγάλης δημοτικότητας και λάμψης ενός τέτοιου αγώνα, προκειμένου να προβληθούν και να κερδίσουν μια ακόμα καλύτερη μεταγραφή ή ένα διαφημιστικό συμβόλαιο. Έτσι, είμαστε βεβαιωμένοι ότι δε θα ρισκάρουμε τα χρήματά μας σε μια ομάδα που θα κατέβει τελευταία στιγμή με τους αναπληρωματικούς, ή σε έναν αγώνα που δεν έχει ενδιαφέρον για καμία ομάδα. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι [intlink id=”982″ type=”post”]αγώνες που δεν πρέπει να στοιχηματίζουμε[/intlink], εντούτοις τα ντέρμπι δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο για να ενσωματωθούν σε εκείνη τη λίστα.

Έως ότου όμως φτάσουμε στο σημείο να στοιχηματίσουμε. Σκεφτείτε ότι εξετάζουμε έναν αγώνα μεταξύ δύο πολύ δυνατών ομάδων, που είναι ίσης δυναμικότητας. Η πρόβλεψη ενός ντέρμπι είναι δύσκολη εκ της φύσης της. Το παιχνίδι μπορεί να πάει προς τη μία ή την άλλη μεριά με εξίσου πιθανότητες. Για αυτό το λόγο άλλωστε οι πιθανότητες των ντέρμπι κυμαίνονται κοντά στο 2.50-3.00 και στα τρία σημεία, 1, Χ, 2. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα είναι αμφίρροπο, και συνήθως εκείνοι που καταφέρνουν και προβλέπουν σωστά το τελικό σκορ, το διατυμπανίζουν λόγω φυσικά και της δημοτικότητας μεταξύ των ομάδων. Όμως εδώ είμαστε για να συζητήσουμε πώς να κερδίζουμε χρήματα παίζοντας στοίχημα με σύστημα, όχι να συγκρίνουμε τους εγωισμούς μας.

Για τους παραπάνω λόγους η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι εκείνο που φοβόμαστε: Εξαρτάται. Από χίλιους δυο παράγοντες που συχνά δεν παρουσιάζονται σε άλλα ευκολότερα παιχνίδια. Για αυτό πιστεύω ότι εφόσον δεν διακρίνουμε αμέσως μια ευκαιρία για [intlink id=”288″ type=”post”]value betting[/intlink] σε ένα ντέρμπι, καλύτερα να μελετήσουμε έναν άλλο αγώνα που μας φαίνεται ευκολότερη η πρόβλεψή του, αν και δε θα έχουμε τόσα δεδομένα. Πόσες φορές δεν έχουμε δει ντέρμπι που τελικά δεν άξιζε να στοιχηματίσουμε τα χρήματά μας, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγονταν 2-3 άλλοι αγώνες που έβγαζαν μάτι. Για άλλη μια φορά λοιπόν, πρέπει να μείνουμε πιστοί στο σύστημά που ακολουθούμε στο στοίχημα και να στοιχηματίσουμε μόνο όταν βρίσκουμε value και να κάνουμε [intlink id=”1248″ type=”post”]σύγκριση των αποδόσεων[/intlink], ακόμα κι όταν το επόμενο ντέρμπι ποδοσφαίρου μάς μαγνητίζει.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.