Live Στοίχημα ΤέννιςΤα γραφήματα της Betfair είναι ικανά να προβλέψουν το νικητή ενός αγώνα τέννις κατά το live στοίχημα, αρκεί να εφαρμοστούν βασικά στοιχεία τεχνικής ανάλυσης. Έτσι συνέβη και στο 3ο σετ του αγώνα τέννις μεταξύ Potito Starace και Victor Crivoi για το BCR Open Romania τουρνουά τέννις σήμερα. Τα γραφήματα των αποδόσεών τους παρουσίαζαν μια ανοδική και πτωτική τάση αντίστοιχα για να ανατραπούν στο ζωντανό στοίχημά τους και να παρουσιάσουν εξαιρετικό ενδιαφέρον όσον αφορά την ανάλυσή τους και τη δυνατότητα να κερδίσουμε χρήματα χωρίς καν να παρακολουθούμε την αναμέτρηση.

Για την ιστορία, με σκορ 6-4, 6-7 και 4-6 o Starace ήταν o νικητής του αγώνα με 2-1 στα σετ. Ωστόσο η μόνη πληροφόρηση για τη συγγραφή αυτού του άρθρου ήταν η ιστοσελίδα της Betfair και μόνο, και μάλιστα χωρίς να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα παρακολούθησης του αγώνα μέσω του video streaming που προσφέρει το ανταλλακτήριο. Τα γραφήματα των αποδόσεων ήταν αρκετά αποκαλυπτικά στην έναρξη του 3ου σετ, οπότε και συνδέθηκα για να αναζητήσω κάποιο ενδιαφέρον γράφημα για σχολιασμό.

Live στοίχημα γράφημα Betfair τέννιςΜέχρι εκείνη τη στιγμή το γράφημα της απόδοσης του live στοιχήματος του τεννίστα Crivoi φανέρωνε μια ανωτερότητα έναντι του αντιπάλου, καθώς επίσης και την προτίμηση των παικτών να στοιχηματίζουν υπέρ του. Η απόδοση του στοιχήματός του ξεκίνησε περίπου στο 4.00 για να κατρακυλήσει μέχρι και χαμηλότερα από 1.50 (Α). Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τίποτα δεν έδειχνε ανατροπή της κατάστασης. Παρόλα αυτά, όταν η απόδοση ξανάρχισε να κατεβαίνει αφού επαλήθευσε την πτωτική τάση χτυπώντας στο 2.00 (Β), απέτυχε να σημειώσει χαμηλότερη τιμή απόδοσης (C), το οποίο αποτέλεσε την πρώτη ένδειξη αδυναμίας της πτωτικής τάσης της απόδοσης. Όσοι είχαν στοιχηματίσει υπέρ του τεννίστα, είχαν μια ευκαιρία εκείνη την ώρα να κλείσουν με trading το στοίχημά τους και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικά κέρδη. Η συνέχεια επιφύλασσε την ολική ανατροπή, αφού όπως παρατηρούμε στο γράφημα της Betfair, η απόδοση ξεπέρασε το επίπεδο στήριξης της πτώσης, για να επαληθεύσει την αναστροφή της τάσης με ένα υψηλότερο χαμηλό, βοηθώντας να σχεδιαστεί η ανοδική γραμμή τάσης με πράσινο χρώμα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είχαν μάλλον ξεκαθαρίσει, αν και η απόδοσή του στοιχήματος επέστρεψε μέχρι και στο 4.00 πριν το τέλος του παιχνιδιού, δείγμα ότι ο Crivoi πάλευε να γυρίσει υπέρ του το παιχνίδι στο τελευταίο game.

Live στοίχημα γράφημα Betfair τέννιςΣτο γράφημα του Starace από την άλλη τα πράγματα ήταν ακόμα ευκολότερα. Φυσικά το αρχικό μέρος του γραφήματος του στοιχήματος έδειχνε την ακριβώς ανάποδη εικόνα σε σχέση με το γράφημα του Crivoi, καθώς όσο ανέβαινε η απόδοση του ενός, έπεφτε του άλλου. Όλα αυτά όμως μέχρι το 3ο σετ, όπου μετά από μια αποτυχημένη κορυφή (λίγο πριν το Α σημείο), που ωστόσο δεν είναι τόσο σημαντική λόγω της απότομης μεταβολής της απόδοσης – δείγμα πανικού συνήθως – διεκόπη η ανοδική γραμμή τάσης (απεικονίζεται με πράσινο χρώμα). Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της τεχνικής ανάλυσης και ένα καίριο σημάδι για αναστροφή ή τουλάχιστον τερματισμό της υπάρχουσας τάσης. Στη συνέχεια η απόδοση βρήκε στήριξη στην πτωτική της πορεία στο 2.10 περίπου (Α), μετατρέποντας το επίπεδο στήριξης της ανοδικής τάσης σε επίπεδο αντίστασης πλέον για αυτήν. Από εκεί κι έπειτα ήταν μονόδρομος η πορεία της απόδοσης του στοιχήματος, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Να σημειωθεί κλείνοντας ότι τα γραφήματα είναι η απεικόνιση της μεταβολής των αποδόσεων των live στοιχημάτων όταν ακόμα το παιχνίδι βρισκόταν στο μέσον του 3ου σετ, οπότε και ξεκίνησε η συγγραφή του άρθρου. Χωρίς πολλές γνώσεις τεχνικής ανάλυσης, με απλή χρήση των γραμμών τάσης, των επιπέδων στήριξης κι αντίστασης και αποτυχημένες κορυφές, ήμασταν σε θέση να προβλέψουμε την εξέλιξη του αγώνα τέννις 2-3 games πριν την ολοκλήρωσή του.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.