Πριν αρκετούς μήνες κι ενώ έκανα trading Αγγλικές ιπποδρομίες στην Betfair, κατέγραψα σε βίντεο τα trades ενώ εξηγούσα και την εφαρμογή τεχνικής ανάλυσης στα γραφήματα του BetAngel. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα βίντεο για το trading στην Betfair δείχνοντας πώς σχεδιάζοντας σε πραγματικό χρόνο πάνω στα γραφήματα του BetAngel, μπορούμε να προβλέψουμε με αρκετή επιτυχία τις μελλοντικές μεταβολές των αποδόσεων των στοιχημάτων. Οι λεγόμενες στηρίξεις κι αντιστάσεις καθώς και οι γραμμές τάσης των αποδόσεων κρύβουν σημάδια που ένας απλός παίκτης στοιχήματος αγνοεί και τα οποία βοηθούν στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

betangel-multi-monitor

Το [intlink id=”724″ type=”category”]trading στοιχημάτων[/intlink] είναι στην ουσία ένας διαφορετικός τύπος στοιχήματος. Αντί να στοιχηματίζουμε στο τελικό αποτέλεσμα ενός γεγονότος, στοιχηματίζουμε στη μεταβολή των αποδόσεων. Το στοίχημα αυτό έχει να κάνει με το να στοιχηματίζουμε δηλαδή εάν η απόδοση του στοιχήματος πρόκειται να ανέβει ή να πέσει. Εάν είμαστε σωστοί στα προγνωστικά μας, τότε κερδίζουμε, εάν όχι χάνουμε χρήματα όπως σε κάθε άλλη μορφή στοιχήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο έχουμε μερικές ακόμα πληροφορίες που χαρακτηρίζουν το trading και εφαρμόζονται κυρίως σε αυτό.

Use Bet Angel to create your own automated trading tools


Έτσι στο trading πολύ μεγάλη σημασία έχει το γράφημα και η σωστή ανάλυσή του. Το να “διαβάζουμε” ένα γράφημα είναι ένα είδος τέχνης, όπου χρειάζονται ορισμένες γνώσεις και κυρίως παρατηρητικότητα. Δεν αρκεί να έχουμε διαβάσει για επίπεδα στήριξης κι αντίστασης ή για γραμμές τάσεις. Πρέπει να είμαστε ικανοί να τα αναγνωρίζουμε και στα γραφήματα καθώς κάνουμε trading. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να έχουμε και ταχύτητα κατά την υποβολή ενός στοιχήματος που θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός ακόμα trade, αφού η αντίδραση του γραφήματος ενδέχεται να είναι αστραπιαία.

Στο βίντεο λοιπόν που ακολουθεί, περιγράφω το στοίχημα και κυρίως το trading σε μια ιπποδρομία στο ανταλλακτήριο της Betfair σε πραγματικό χρόνο. Με τον όρο πραγματικό χρόνο εννοείται ότι οι γραμμές που σχεδιάζονται πάνω στο γράφημα της απόδοσης δεν γίνονται μετά την καταγραφή του βίντεο, αλλά καθώς κάνω το trading εκείνη τη στιγμή. Με άλλα λόγια προσπαθώ να αποτυπώσω όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό που βλέπω στο μυαλό μου και πραγματοποιώ τα trades. Βεβαίως κάτι ανάλογο δε συμβαίνει όταν δεν πρόκειται για βίντεο, αφού όπως βλέπετε στο βίντεο, δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη άνεση χρόνου να σχεδιαστούν στοιχεία τεχνικής ανάλυσης και να μπουν και τα στοιχήματα.

Ωστόσο καθώς το βίντεο προοριζόταν για χρήση σε blog, δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην επεξήγηση της τεχνικής ανάλυσης στο trading, παρά στο να έχω κέρδος από το trading στην ιπποδρομία. Να προλάβω όσους χρησιμοποιούν το BetAngel πως οι γραμμές που σχεδιάζονται είναι βοήθημα που παρέχεται από το πρόγραμμα καταγραφής του βίντεο – Camtasia Studio – κι όχι του BetAngel. Για αυτό μην ψάχνετε για τη μαγική αυτή ρύθμιση, δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα με το που αποφασίζω να σχεδιάσω μια γραμμή οπουδήποτε, το πρόγραμμα παγώνει την εικόνα, σχεδιάζω κι όταν ολοκληρώσω την περιγραφή, το πρόγραμμα συνεχίζει την καταγραφή σε πραγματικό χρόνο. Ακόμα κι εγώ εκείνη τη στιγμή της παύσης δεν βλέπω τι έχει συμβεί όσο σχεδιάζω.

Η ανάλυση του βίντεο δεν είναι η καλύτερη καθώς δεν είχα προβλέψει την αναλογία 16:9 ή το High Definition βίντεο που θα μπορούσε να είχε μετατραπεί η εγγραφή αυτή, καθώς είχε γίνει πριν πολλούς μήνες. Ωστόσο εάν επιλέξτε τα 720p και προβολή σε ευρεία οθόνη θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το βίντεο είναι το πρώτο μέρος, αφού το youtube δεν επιτρέπει σήμερα να ανεβαίνουν βίντεο διάρκειας μεγαλύτερης από 15 λεπτά.



Bet Angel Professional - With Excel scripting


Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.