Portsmouth-aggliaΗμέρα Champions League η σημερινή με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, οι οποίες ευελπιστούμε να μας προσφέρουν και ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά αυτό το θέαμα είναι που με γεμίζει κάθε Τρίτη και Τετάρτη βράδυ, μιας και στοιχηματικά συνήθως απέχω συνειδητά (εκτός και εάν δω κάτι που μου κεντρίσει το ενδιαφέρον).

Ο λόγος έγκειται στο πως προσεγγίζω προσωπικά τα ποδοσφαιρικά γεγονότα και τί παραμέτρους κοιτάω για να ( ή να μην) πάρω θέση σε έναν αγώνα. Έτσι βλέποντας το 1,25 της Ρόμα, το 1,50 της Ρεάλ Μαδρίτης, το 1,60 της Άρσεναλ αλλά ακόμα και το 1,25 της Τσέλσι τότε μάλλον απλά προσπερνάω και περιμένω μόνο τα γκολ και το θέαμα. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει στο κομμάτι του trading μιας και τέτοιου είδους παιχνίδια χαρακτηρίζονται από υψηλή ρευστότητα, η οποία δίνει στον trader τη δυνατότητα και την ευχέρεια να διαπραγματευτεί αποδόσεις γρήγορα και εύκολα, έχοντας μπροστά του μια ευρεία γκάμα στοιχηματικών επιλογών ανά αγώνα.

Έτσι και σε αντίθεση με τους με τους πολλούς έχω επιλέξει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από την Αγγλία και την Championship. Portsmouth εναντίον Bristol City στο Fratton Park, σε ένα παιχνίδι που θα δείξει την κατεύθυνση που θα πάρουν οι pompey στη δύσκολη κατηγορία της Championship.

Κανείς δεν μπορεί να γράψει και να υποστηρίξει ότι όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα της Portsmouth από την περσινή περίοδο έχουν λυθεί αλλά αν μη τι άλλο τις τελευταίες ημέρες η ομάδα δείχνει να βρίσκει το δρόμο της. Προστέθηκαν κάποιοι αρκετά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, οι οποίοι δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα αν μη τι άλλο ψηλότερα από εκεί που βρίσκεται. Την προηγούμενη αγωνιστική οι pompey διέλυσαν στην κυριολεξία την Leicester φιλοδωρώντας την ανύπαρκτη άμυνα της με έξι γκολ ( βέβαια από νωρίς στο 31’, η Leicester αγωνίζονταν με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του πορτογάλου Vitor), μια νίκη που μπορεί να αλλάξει άρδην τη ψυχολογία και το momentum  της ομάδας.  Απέναντι της βρίσκεται μια Bristol City, η οποία έχει και αυτή μία μόλις νίκη μέχρι στιγμής στην κατηγορία, και η οποία παρουσιάζει αφλογιστία στο σκοράρισμα τα τελευταία τρία παιχνίδια μιας και έχει σκοράρει μόνο μια φορά και αυτό μέσα στην έδρα της.

Η νίκη των γηπεδούχων δίδεται σε απόδοση αποδεκτή (2.00) αν και την ήθελα λίγο πιο ψηλά, σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι εύκολο, ειδικά απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα από το Bristol.  Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι κανείς θα πρέπει να έχει βαθιά μέσα στο μυαλό του, ότι όπως και στο χρηματιστήριο έτσι και στο ποδόσφαιρό κερδισμένος είναι αυτός που βλέπει και τοποθετείται στην αρχή της ανοδικής τάσης και όχι στην πορεία ή στο τέλος αυτής.  Παίρνω θέση λοιπόν, εκτιμώντας ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή πορείας των Pompey.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ

Portsmouth – Bristol City

Portsmouth

2.00

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).