premier-league-prognostikaΠολλές φορές η παρουσία ή η απουσία ενός ποδοσφαιριστή, είναι ικανή από μόνη της να κρίνει την εξέλιξη ενός αγώνα. Και, φυσικά, μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να οδηγηθούμε στο καλύτερο δυνατό συμπέρασμα στα προγνωστικά μας και στο πού θα ποντάρουμε τα χρήματά μας. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Carlos Tevez.

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Premier League, η Manchester City ταξιδεύει στο Molineux για να αντιμετωπίσει τη Wolverhampton. Ένα παιχνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Mick McCarthy έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα. Εκτοτε, ακολούθησαν τρεις ισοπαλίες (όλες με σκορ 1-1) και πέντε ήττες, οι δύο πιο πρόσφατες με σκορ 2-0 από Wigan και Chelsea και μάλιστα αμφότερες εκτός έδρας.

Οι «λύκοι», πάντως, δεν παρατάνε τα παιχνίδια τους. Ακόμα και μεσοβδόμαδα, για το Carling Cup, στα τελευταία λεπτά γνώρισαν την ήττα-αποκλεισμό από τη Manchester United. Το σίγουρο είναι πως δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετρώντας πέντε ήττες στα έξι τελευταία ματς και έχοντας δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Ακόμα και η παράδοση είναι εναντίον τους, καθώς έχουν μόλις μια νίκη απέναντι στη Manchester City στα έξι τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια – τον Οκτώβριο του 2003! Η παράδοση είναι αρνητική και για τον ίδιο τον McCarthy, αφού σε επίπεδο Premier League έχει τεθεί απέναντι στους «πολίτες» πέντε φορές και έχει ηττηθεί σε όλες, με τον συντελεστή τερμάτων να είναι στο 2-11!

Εδώ, όμως, σταματούν τα θετικά για την ομάδα του Roberto Mancini. Και αρχίζουν τα αρνητικά. Πρώτο και σημαντικότερο, η καταρρακωμένη ψυχολογία μετά το βαρύ 3-0 από την Arsenal και μάλιστα εντός έδρας. Δεύτερο και σημαντικότερο, η απουσία του Carlos Tevez. Ο Αργεντινός φορ τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και, μάλιστα, ταξίδεψε στην πατρίδα του για ολιγοήμερες διακοπές.

Γιατί, όμως, είναι σημαντική η απουσία του; Ο Tevez έχει σκοράρει σε όλες – πλην μιας – εκ των τελευταίων 19 νικών της Manchester City σε επίπεδο Premier League! Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία νίκη των «πολιτών» χωρίς τη συνδρομή του πρώην άσου της West Ham και της Manchester United, ήταν τον Ιανουάριο, όταν επικράτησαν 2-0 της Portsmouth με τα γκολ των Emmanuel Adebayor και Vincent Kompany.

Ουδείς αντιλέγει πως η Manchester City έχει το προβάδισμα για τη νίκη. Αλλά το βέβαιο είναι πως πολύ δύσκολα το σκορ θα πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού λείπουν τα 7 γκολ του Tevez.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Wolves – Manchester City    2

1.72

Wolves – Manchester City    UNDER 2,5

1.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).