ellada-ethniki-podosfairou-fanelaΟι οιωνοί είναι με την Ελλάδα να κερδίσει έδαφος έναντι της Κροατίας, καθώς αντιμετωπίζει το υποτονικό Ισραήλ, του οποίου ο τερματοφύλακας Dudu Aouate φοβάται πως αυτό το παιχνίδι «είτε θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες μας είτε θα σημάνει το τέλος για μας». Παιχνίδι που προσφέρει ευκαιρίες τόσο στην ομάδα του Fernando Santos όσο και σε εμάς για… προγνωστικά.

Με την πρωτοπόρο του 6ου Ομίλου της προκριματικής φάσης του EURO 2012, Κροατία, να μην έχει επίσημες υποχρεώσεις μέχρι τον Νοέμβριο, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 υποδέχεται το «προβληματικό» Ισραήλ.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Fernando Santos, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Βασίλη Τοροσίδη – σκόρερ του μοναδικού γκολ στη νίκη επί της Λετονίας την Παρασκευή – και στον Αλέξανδρο Τζιόλη, που τέθηκε νοκ άουτ για τέσσερις μήνες έχοντας τραυματιστεί στις καθυστερήσεις του ίδιου αγώνα! Στις θέσεις τους κλήθηκαν ο μέσος Γρηγόρης Μάκος της ΑΕΚ και ο πλάγιος μπακ Γρηγόρης Μανιάτης του Πανιωνίου.

Στο Ισραήλ η κριτική ήταν δριμεία μετά την εντός έδρας ήττα 2-1 από την Κροατία το Σάββατο, αλλά ο Dudu Aouate δήλωσε: «Η Κροατία δεν είχε άλλες ευκαιρίες εκτός από τα γκολ που σημείωσε. Εμείς είχαμε τρεις καλές φάσεις, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε». Ο τερματοφύλακας, αρχηγός λόγω της απουσίας του τραυματία Yossi Benayoun, ξεκαθάρισε πως το ταξίδι στην Ελλάδα έχει μοναδικό προορισμό τη νίκη. «Αυτό το παιχνίδι είτε θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες μας είτε θα σημάνει το τέλος για μας». Το Ισραήλ θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Tal Ben Heim επομένως ο Rami Gershon ίσως κάνει το ντεμπούτο του. Οι Dedi Ben Dayan και Eran Zahavi θα υποβληθούν σε τεστ της τελευταίας στιγμής.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι απουσίες του Ισραήλ που μας δείχνουν το δρόμο για τα προγνωστικά. Χαμός έγινε στο Ισραήλ μετά την ήττα από την Κροατία. «Ένας προπονητής πρέπει να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα αλλά γι’ αυτό θα πρέπει να ξέρει να δουλεύει, ο Fernandez δεν ξέρει να δουλεύει. Οι παίκτες δεν ξέρουν τι περιμένει ο Fernandez από αυτούς αφού ο ίδιος δεν ξέρει τι θέλει», έγραψε ο εκδότης της «Yedioth Ahronoth». Πανικός που διατηρήθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Louis Fernandez!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, τα στατιστικά έχουν ως εξής: Ούτε λίγο ούτε πολύ 15 φορές έχει κοντραριστεί το Ισραήλ με την Ελλάδα, οχτώ νίκες είναι για την Εθνική μας, δύο για το Ισραήλ και πέντε ματς ήρθαν ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 24-17. Το 2009 η εθνική μας είχε επικρατήσει με 2-1 στο Παγκρήτιο.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Ελλάδα – Ισραήλ      1

1.85

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).