kathodiki-grammi-tasisΗ γραμμή τάσης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της τεχνικής ανάλυσης και η εφαρμογή της σε γραφήματα αποδόσεων στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων είναι ικανή να προβλέψει τη γενική τάση της προτίμησης των παικτών στο συγκεκριμένο στοίχημα. Είτε η απόδοση του στοιχήματος ανεβαίνει, είτε πέφτει, η ένωση των κορυφών της γραμμής της απόδοσης βοηθάει, ώστε εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσουμε εάν ο κόσμος εμπιστεύεται τα χρήματά του στο στοίχημα. Κυρίως όμως η γραμμή τάσης προβλέπει τη μεταβολή της απόδοσης σε βάθος χρόνου, πράγμα που οδηγεί στην εξασφάλιση κέρδους πριν καν ολοκληρωθεί το στοίχημα κάνοντας trading.

Μπροστά στα άλλα στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης, γνωστή από τις χρηματαγορές μεταξύ των traders, η γραμμή τάσης είναι η ευκολότερη στην κατανόηση αλλά και εφαρμογή της ακόμα και σε γραφήματα αποδόσεων στα ανταλλακτήρια, όπως είναι η Betfair. Αν κι εύκολη στη σύλληψη της ιδέας, απαιτεί κάποια στοιχειώδη γνώση, όμως τίποτα που να τρομάζει τον απλό παίκτη του στοιχήματος. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει ποτέ trading και δεν έχετε δει ποτέ στη ζωή σας ένα γράφημα τόσο στοιχήματος όσο και μετοχής, γρήγορα θα εντάξετε τη γραμμή τάσης στο οπλοστάσιό σας για την καλύτερη πρόβλεψη της μεταβολής της απόδοσης. Ίσως μάλιστα αποτελέσει και την αφορμή να δοκιμάσετε το trading στο στοίχημα για πρώτη φορά.

Πώς σχεδιάζεται η Γραμμή Τάσης

Σε περίπτωση πτώσης της απόδοσης, ενώνοντας τις υψηλότερες κορυφές της γραμμής της απόδοσης στο γράφημα, προκύπτει μια ευθεία γραμμή, που υποδηλώνει τη γενική τάση των παικτών στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο του στοιχήματος. Η κλίση της ευθείας θα είναι καθοδική. Στην αντίθετη περίπτωση που η απόδοση ανεβαίνει, ενώνουμε τα χαμηλότερα χαμηλά της απόδοσης, σχεδιάζοντας τελικά μια ανοδική γραμμή τάσης. Στην περίπτωση που η απόδοση συσσωρεύεται, δηλαδή κινείται πλάγια χωρίς σημάδι ανόδου ή καθόδου, ενώνοντας τις κορυφές ή τα χαμηλότερα χαμηλά θα προκύψουν οριζόντιες γραμμές που υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία τάση εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο αυτές οι γραμμές θα βοηθήσουν όταν θα μιλήσουμε για [intlink id=”1619″ type=”post”]επίπεδα στήριξης κι αντίστασης[/intlink].

Εάν κατά το σχεδιασμό της γραμμής τάσης υπάρχουν σπασμωδικές κορυφές που παρεκκλίνουν από την ευθεία γραμμή, τις αγνοούμε. Ο λόγος είναι ότι η πιθανότητα να ήταν τυχαίες εξάρσεις της απόδοσης είναι μεγάλη και δε θεωρούνται σημαντικές στη γραμμή τάσης, όταν ο σχεδιασμός αυτής βασίζεται στην ένωση πολλών άλλων σημείων. Εάν δηλαδή χρησιμοποιηθούν 5 κορυφές για τη γραμμή τάσης, εάν ένα σημείο προεξέχει από τη γραμμή, είναι καλύτερα να το αγνοήσουμε, αφού η σημαντικότητα του υπόλοιπου πλήθους των σημείων είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Χρήση της Γραμμής Τάσης στο trading στοιχήματος

anodiki-grammi-tasisΗ γραμμή τάσης κατά κύριο λόγο βοηθάει στην εξακρίβωση της γενικής τάσης της απόδοσης του στοιχήματος. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με άλλα λόγια είμαστε σε θέση να πούμε ότι η απόδοση του στοιχήματος της τάδε ομάδας ή πάικτη πέφτει ή ανεβαίνει. Η γενική αυτή τάση συγκρατείται υποσυνείδητα και εφαρμόζοντας κι άλλα στοιχεία τεχνικής ανάλυσης, θα καταλήξουμε να επιλέξουμε το καλύτερο σημείο εισόδου, την καλύτερη στιγμή έναρξης του trading. Εάν δεν έχουμε υπόψη μας τη γενική τάση στη μεταβολή της απόδοσης, στην πραγματικότητα στοιχηματίζουμε στα τυφλά. Τη στιγμή μάλιστα που δεν απαιτείται πολύς χρόνος για το σχεδιασμό της γραμμής τάσης, είμαστε αδικαιολόγητοι εάν δεν είναι η πρώτη γραμμή που θα σχεδιάσουμε σε ένα γράφημα στοιχήματος.

Εξασκηθείτε σε διάφορα γραφήματα που βρίσκονται στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων, ώστε να αποκτήσετε την εμπειρία στο σχεδιασμό γραμμών τάσης. Στο μέλλον θα είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία σας στο trading στοιχήματος.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.