€120 κέρδος στο live στοίχημα κατά τη διάρκεια του 2ου set στον αγώνα τέννις μεταξύ Starace και Gabashvili με trading στην Betfair. Η αλήθεια είναι ότι στο trading live στοιχημάτων είχα ελάχιστη εμπειρία και ιδιαίτερα στο τέννις. Με αφορμή το νέο αυτό blog για το online στοίχημα, μου δόθηκε η ευκαιρία να ρίξω μια ματιά στα γραφήματα των live στοιχημάτων. Έτσι ανακάλυψα ότι κάποια βασικά στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης μπορούν να εφαρμοσθούν, αν και οπωσδήποτε το δείγμα είναι πολύ μικρό. Παρόλα αυτά η 100% επιτυχία μέχρι στιγμής μού δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσω το live trading και σε άλλους αγώνες τέννις στο μέλλον. Ας δούμε όμως τα trades που έκανα στο παιχνίδι ανάμεσα σε Starace και Gabashvili και κατέληξα να «πρασινίσει» το στοίχημα πριν καν το τέλος του 2ου set.

gabashvili-tennis-live-stoixima-grafima

Ξεκινώντας από το γράφημα, το παιχνίδι ήταν 2-5 υπέρ του Gabashvili στο 1ο set όταν είδα για πρώτη φορά το συγκεκριμένο στοίχημα. Εκείνη τη στιγμή η απόδοση έπεφτε προς το 1.20 για τρίτη φορά, όπου είχε σίγουρα διαπιστωθεί η ύπαρξη της στήριξης στην τιμή της απόδοσης. Το πρώτο μου στοίχημα λοιπόν ήταν ένα «κατά» στοίχημα στον Gabashvili με υποχρέωση κάπου στα €150 (700 ευρώ στοίχημα) και σε απόδοση 1.23. Το σχέδιό μου ήταν να κλείσω το trade μου με ζημία εφόσον η απόδοση έπεφτε χαμηλότερα από 1.16 που ήταν και η χαμηλότερη τιμή της απόδοσης μέχρι τότε. Έτσι στην ουσία το ρίσκο μου ήταν πολύ μικρότερο από την υποχρέωση. Αρκεί φυσικά να υπάρχει η πειθαρχία να κλείνουμε τα trades όταν χάνουμε.

Ακόμα κι όταν ο Gabashvili κέρδισε το 1ο set, μου έκανε εντύπωση ότι η απόδοση δεν έπεσε χαμηλότερα από 1.16. Έχοντας σερβίς ο Starace, περίμενα η απόδοση να ξανανέβει μέχρι το 1.40, αφού το κανάλι που μεταβαλλόταν η τιμή της ήταν ήδη εμφανές (1.20-1.40). Μετά από αρκετά ομολογουμένως ώρα λόγω του διαλείμματος, η απόδοση πράγματι ανηφόρισε και έκλεισα το πρώτο μου trade (Α) με κέρδος €36 μοιρασμένο στους δύο τεννίστες. Στη συνέχεια η απόδοση ξανάπεσε και αυτή τη φορά σχημάτισε ένα Fail Bottom, μια αδυναμία δηλαδή της απόδοσης να ξαναφτάσει το 1.20. Αμέσως είχα μπροστά μου ακόμα μια ευκαίρια για ένα πανομοιότυπο trade, μόνο που αυτή τη φορά θα επέτρεπα το trade να φτάσει λίγο ψηλότερα.

Πράγματι, η απόδοση έφτασε και ξεπέρασε το 1.40 κι εκεί κάπου έκλεισα με «υπέρ» στοίχημα το δεύτερο trade (Β). Το κέρδος από αυτό ήταν γύρω στα €85, αφού ενώ στοιχημάτισα το ίδιο ποσό (€700 στο 1.23 και πάλι) η μεταβολή της απόδοσης από την οποία επωφελήθηκα ήταν σαφώς μεγαλύτερη από πριν. Αυτό φαίνεται από τα σημεία που έκλεισα το κάθε trade, σημειωμένα με πράσινο βελάκι. Με μπλε βέλος σημειώνεται το σημείο που ξεκίνησα το κάθε trade.

gabashvili-tennis-live-stoixima

Η αλήθεια είναι ότι πλέον προέβλεπα ότι ο Starace θα κέρδιζε και το παιχνίδι, πριν ακόμα συμπληρωθεί το 2ο set. Τη στιγμή που ολοκλήρωσα το trading στο live στοίχημα, το σκορ ήταν 3-3 στα παιχνίδια και 0-1 υπέρ του Gabashvili. Μάλιστα μπορείτε να δείτε ότι μίλησα για νίκη του Starace εκείνη τη χρονική στιγμή, στο μήνυμα που έγραψα στο φόρουμ του BetGhetto. Γιατί έκανα μια τέτοια πρόβλεψη; Διότι εάν ενώσουμε την πρώτη κορυφή στο 1.65 περίπου, την κορυφή στο 1.60 ακριβώς, την κορυφή στο 1.45 και την προεκτείνουμε, θα διαπιστώσουμε ότι πλέον τη δεύτερη φορά που η τιμή ξεπερνάει το 1.40, η [intlink id=”1608″ type=”post”]γραμμή τάσης[/intlink] που σχεδιάσαμε έχει διακοπεί! Ένα πολύ σημαντικό σημάδι που σε συνδυασμό με την ισχύ της [intlink id=”1619″ type=”post”]στήριξης[/intlink] και το Fail bottom, μου επέτρεπαν να προβλέψω με μεγάλη πιθανότητα επαλήθευσης το τελικό σημείο, ή τουλάχιστον την εξέλιξη της μεταβολής της απόδοσης.

Η πρόβλεψη αυτή αρχικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ότι η απόδοση θα ξεπεράσει το 1.50. Αυτό ήταν σίγουρα πολύ πιθανότερο από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα τέννις. Όμως εάν δούμε τι θα σήμαινε μια τέτοια μεταβολή της απόδοσης του στοιχήματος, εύκολα συμπεραίνουμε ότι ο Starace θα αποκτούσε προβάδισμα. Δεν έμενε λοιπόν παρά να το διατηρήσει, πράγμα που τελικά έκανε, αφού κέρδισε τον αγώνα με 2-1 sets!

Να σημειώσω τέλος ότι για το παιχνίδι δεν είχα εικόνα και η μόνη πληροφόρηση ήταν το live score της Betfair καθώς και τα γραφήματα των αποδόσεων. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά μου στο trading live στοιχημάτων τέννις έχουν ως εξής:

tennis-live-trading-kerdos-zimeia

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.