QPR ChampionshipΑναμφίβολα το σπουδαιότερο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου στην Αγγλία είναι αυτό ανάμεσα σε Chelsea και Arsenal στο Stamford Bridge. Υπάρχει, όμως, ακόμα ένα Λονδρέζικο ντέρμπι, σαφώς πιο μικρό σε φήμη. Αυτό ανάμεσα σε Crystal Palace και QPR στο Selhurst Park. Αλλά και αυτό προσφέρεται για προγνωστικά.

Η πρωτοπόρος Queens Park Rangers είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Championship και εάν και μιλάμε για ένα ντέρμπι του Λονδίνου, εάν η Rangers δεν ηττηθούν θα έχουν επαναλάβει το κατόρθωμα των «χρυσών εποχών» της περιόδου 1975-76, όταν και δεν είχαν ηττηθεί στα δέκα πρώτα παιχνίδια της σεζόν εκείνης. Φυσικά, πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε ωστόσο όλα δείχνουν πως έπειτα από απουσία 15 ολόκληρων χρόνων, η QPR είναι έτοιμη να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Εχει πετύχει 22 γκολ μέχρι στιγμής – περισσότερα από κάθε άλλη στην κατηγορία – και διαθέτει το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ. Σε όλα τα παιχνίδια της έχει διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της, πλην ενός, ενώ έχει να δεχθεί γκολ πάνω από οκτώ ώρες – για την ακρίβεια από το 2-2 στο Pride Park με την Derby στις 28 Αυγούστου! Κάτι που κάθε άλλο παρά διευκολύνει το έργο της Crystal Palace, η οποία δεν έχει σκοράρει εδώ και πάνω από 4,5 ώρες (270 λεπτά).

Ο πρώην προπονητής των «αετών», Neil Warnock, είχε τύχει καλής υποδοχής στο αντίστοιχο παιχνίδι της περυσινής σεζόν στο Selhurst Park, όταν οδήγησε την QPR στην πρώτη της νίκη εκεί έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια! Ο διάδοχός του, George Burley, έχει δύσκολο έργο, καθώς η ομάδα του έχει αποτύχει να σκοράρει στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της. Ακόμα χειρότερα, η Palace έχει αποτύχει να σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ντέρμπι και, φυσικά, δεν κέρδισε σε κανένα από αυτά (τρεις «λευκές» ισοπαλίες και μια ήττα).

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, υπάρχουν και αρκετά προβλήματα απουσιών. Τραυματίες είναι οι Claude Davis, Lee Hills, Sean Scannell, David Wright και Neil Danns, τιμωρημένος ο επιθετικός James Vaughan ενώ είναι αμφίβολη και η συμμετοχή των Anthony Gardner και Adam Barrett! Νοσοκομείο… Από την άλλη, η QPR μόνο μακροχρόνια προβλήματα έχουν να επιλύσουν.

Προτεινόμενα σημεία:

Crystal Palace – QPR           2

1.91

Crystal Palace – QPR           UNDER 2,5

1.88

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).