liverpool-fcΣε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες μιας ομάδας θέλουν να φτάσουν στη νίκη σε ένα παιχνίδι και για άλλους, εκτός από τους προφανείς, λόγους. Για να αποδείξουν πως δεν τους αρμόζει η βαθμολογική θέση ή για να την αφιερώσουν σε κάποιο πρόσωπο. Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει η Liverpool που έχει 100 και 1 λόγους για να κερδίσει την Blackburn Rovers την Κυριακή. Και σε αυτό θα ποντάρουμε για να δικαιολογήσουμε τα προγνωστικά μας.

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό ότι η Liverpool βρίσκεται στην τελευταία τριάδα της Premier League οκτώ αγωνιστικές μετά το ξεκίνημά της. Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια! Και δεν αποκλείεται να μείνει και ουραγός το απόγευμα του Σαββάτου, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ομάδων με τις οποίες ισοβαθμεί στους 6 βαθμούς, τους Wolves και τη West Ham. Δεν είναι τυχαίο που ο προπονητής των «Reds», Roy Hodgson, έκανε λόγο για «φόρμα ομάδας που θα παλέψει να αποφύγει τον υποβιβασμό»!

Από την 3η αγωνιστική έχει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης η Liverpool, όταν και με τα χίλια ζόρια είχε κερδίσει 1-0 της West Brom στο Anfield. Εκτοτε, ακολούθησαν δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες στο πρωτάθλημα, η μια νίκη και οι δύο ισοπαλίες για το Europa League – τελευταία το 0-0 με τη Napoli την Πέμπτη – αλλά και ο απίστευτος αποκλεισμός από τη Northampton στο League Cup.

Ωστόσο, η ψυχολογία των παικτών πρέπει να έχει αρχίσει να αλλάζει έπειτα από την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και την ανάληψη των ηνίων του συλλόγου από την New England Sports Ventures και τον John W. Henry. Ο τελευταίος βρέθηκε στις εξέδρες του Goodison Park και παρακολούθησε την ήττα 2-0 από την Everton. Τόσο πολύ πρέπει να στεναχωρήθηκε που… αρρώστησε! «Η Κυριακή θα είναι, για πολλούς λόγους, μια ξεχωριστή ημέρα», αναφέρει η δήλωση του Henry. «Θα βλέπω το παιχνίδι από το σπίτι και, παρά το ότι βρίσκομαι εδώ μόνο λίγες ημέρες, μου λείπει ήδη το Anfield».

Ε, τι άλλο θέλετε κύριοι Steven Gerrard και Fernando Torres; Τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξετε στο νέο αφεντικό πως αξίζει τον κόπο να επενδύσει – ακόμα και από τον Ιανουάριο – στο σύλλογο, ενισχύοντας μια ομάδα που πραγματικά της λείπουν πολλά. Οι επιστροφές των δύο κορυφαίων παικτών της Liverpool, σε συνδυασμό με αυτές των Raul Meireles και Lucas Leiva που δεν έπαιξαν την Πέμπτη για να αγωνιστούν, δίνουν ήδη ένα προβάδισμα στους «Reds». Που έχουν μαζί τους και μια απίστευτη παράδοση απέναντι στην Blackburn!

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 23 μεταξύ τους παιχνίδια για την Premier League, ανεξαρτήτως έδρας, η Liverpool έχει ηττηθεί μόλις μια φορά – ήταν στην Boxing Day του 2006, ένα 1-0 μέσα στο Ewood Park! Επιπλέον, οι Rovers έχουν κερδίσει μόλις μια φορά μέσα στο Anfield σε 16 προσπάθειές τους για το πρωτάθλημα. Ο Mike Newell είχε σημειώσει το μοναδικό γκολ σε εκείνο το ματς τον Νοέμβριο του 1993.

Και κάτι τελευταίο για τον Hodgson. Πριν από 12 χρόνια, στο δεύτερο πέρασμά του από τους Blackburn Rovers, είχε απολυθεί έπειτα από τρεις μόνο μήνες παρουσίας στο Ewood Park. Ε, παίξτε και γι’ αυτόν κ. Gerrard και Torres!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Liverpool – Blackburn Rovers        1

1.66

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).