brasileiraoΠολλά είναι τα κριτήρια, τα οποία κάποιος tipster ή παίκτης του στοιχήματος πρέπει να ακολουθεί για να κάνει επιλογή σημείου σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και εν συνεχεία να τοποθετεί τα χρήματα του. Προσωπικά έχω ένα μεγάλο σύνολο ιεραρχημένων κριτηρίων, τα οποία αφού μελετήσω τοποθετούμαι ή όχι υπέρ κάποιου στοιχήματος. Φυσικά κάποια από τα πράγματα που κοιτάω μπορούν να αλλάξουν και να διαφοροποιηθούν από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα ή από χώρα σε χώρα. Αυτό γίνεται γιατί πολύ απλά υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία καθώς και ιστορικά στοιχεία τα οποία αρκετές φορές διαφέρουν σε κάθε πρωτάθλημα και είναι άκρως διαφωτιστικά.

Τώρα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί γράφω όλα τα παραπάνω. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι το γεγονός ότι ένα από τα κριτήρια που έχω εν ισχύ και δη στο Campeonato Brasileiro, είναι ότι πολύ σπάνια τοποθετώ τα χρήματά μου στους φιλοξενούμενους μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Και αυτό γιατί κακά τα ψέματα η έδρα στη Βραζιλία είναι κάτι πολύ ισχυρό. Αυτό ενδυναμώνεται και από το γεγονός ότι πολλοί bookmakers, ακόμα και σήμερα διαμορφώνουν τις αποδόσεις τους χρησιμοποιώντας σαν ένα από τα βασικά τους κριτήρια την έδρα.

sao pauloΣήμερα όμως, θα κάνω την εξαίρεση, γνωρίζοντας το ρίσκο της τοποθέτησης των χρημάτων μου στη Sao Paolo. Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Paulo Cesar Carpegiani, ενός άκρως σοβαρού και επιτυχημένου τεχνικού, η ομάδα έδωσε τα πρώτα θετικά της δείγματα την προηγούμενη αγωνιστική, όπου νίκησε με 2-0 πολύ εύκολα τη Vitoria. Γνωρίζω ότι ένας αγώνας αποτελεί μικρό δείγμα (η αλήθεια είναι ότι ούτε δείγμα δε χαρακτηρίζεται), το οποίο δεν είναι ικανό να μου δώσει τάση για τη μετέπειτα πορεία της Sao Paolo. Επιπρόσθετα, γνωρίζω ότι η εικόνα των αριθμών δεν είναι και η καλύτερη και τέλος γνωρίζω ότι οι ομάδες δε φτιάχνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως στην επιλογή μου μετράνε πάρα πολύ δύο σημαντικά κριτήρια.

Το πρώτο καλείται Paulo Cesar Carpegiani, ένας τεχνικός, σοβαρός, εργατικός και πάνω από όλα ένας τεχνικός με όραμα που οδήγησε την προηγούμενη ομάδα του σε μια αξιοζήλευτη πορεία. Το δεύτερο είναι η αντίπαλος της Prudente, η ομάδα από το Presidente Prudente, λίγο πιο έξω από το Sao Paolo, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του Brasileiro. Η Gremio Prudente διαθέτει μία εκ των δύο χειρότερων εδρών στο πρωτάθλημα, καθώς και τη χειρότερη φόρμα από όλες της ομάδες του πρωταθλήματος, αρκεί να δει κάποιος ότι στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει 6 ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη. Προσωπικά πιστεύω ότι η Prudente έχει είδη υποβιβαστεί και απλά συμπληρώνει το πάζλ του πρωταθλήματος. Αν το παιχνίδι δεν κολλήσει σε κανένα 1-1, πιστεύω ότι τα παιδία του Cesar θα φύγουν από το Presidente Prudente, χαρίζοντάς μας ένα διπλό σε καλή απόδοση.

Gremio FCΤο δεύτερο παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθώ με στοίχημα που αφορά το σύνολο των γκολ που θα σημειωθούν, είναι αυτό της Vasco Da Gama και της Gremio. Η Vasco είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα όταν παίζει στην έδρα της σε σχέση με τη σφιχτή ομάδα που παρουσιάζεται όταν παίζει εκτός έδρας. Προέρχεται από 3 συνεχόμενα Over στην έδρα της και σε σύνολο των έξι τελευταίων αναμετρήσεων στην έδρα της, έχει 3 Over και 3 Under του 1-1. Στην αντίπερα όχθη τι να γράψει κανείς για την ομάδα της Gremio, η οποία αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας ένα 6-1-1 στα τελευταία 8 παιχνίδια της. Η Gremio διαθέτει μια άκρως παραγωγική επίθεση, η οποία σημειώνει το λιγότερο 2 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια της. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι η Gremio προέρχεται από 7 συνεχόμενα Over, γεγονός που καθιστά το 1.93 στο Over 2,5 άκρως ενδιαφέρον.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

GREMIO PRUDENTE – SAO PAOLO

SAO PAOLO

2.10

VASCO DA GAMA – GREMIO

Over 2.5

1.93

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).