Με τα ελεύθερα δοκιμαστικά να έχουν ολοκληρωθεί στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία, οι οδηγοί της Formula 1 Vettel, Webber και Kubica μοιάζουν πιο κοντά από όλους για νικητές του αγώνα για το πρωτάθλημα της Formula 1. Έχοντας επιτύχει τους 3 καλύτερους χρόνους την Παρασκευή τα προγνωστικά στο στοίχημα αναμφίβολα θα είναι υπέρ τους, το οποίο αποτυπώνεται και στα γραφήματα των στοιχημάτων τους. Μεγάλο φαβορί για άλλη μια φορά ο Vettel, με τον Alonso να μη συγκεντρώνει την προτίμηση των στοιχημάτων όπως ακριβώς και στον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη. Άραγε θα πέσει χαμηλότερα από 2.50 η απόδοση του Vettel ή μια αναπάντεχη κακή επίδοση στα Δοκιμαστικά του Σαββάτου θα αποθαρρύνει τους παίκτες του στοιχήματος να ρισκάρουν χρήματα στον οδηγό της Red Bull Racing;

vettel-japan-2010-formula1-qualifyΤόσο στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής όσο και στη δεύτερη οι τρεις πρώτες θέσης της κατάταξης περιελάμβαναν τους ίδιους οδηγούς της Formula 1 και μάλιστα με την ίδια σειρά. Πρώτος ο Vettel που δείχνει για ακόμα έναν αγώνα έτοιμος για τις Κατατακτήριες Δοκιμές του Σαββάτου. Το γράφημα της απόδοσής του για νικητή στα Προκριματικά μοιάζει ίδιο με εκείνο του προηγούμενο αγώνα στο [intlink id=”1382″ type=”post”]Singapore GP[/intlink] και αν ήταν να στοιχηματίσει κανείς κάνοντας trading, θα επέλεγε να παίξει υπέρ με σκοπό να επωφεληθεί από μια πτώση της απόδοσης του στοιχήματος ακόμα και κάτω από 2.25 μέχρι αύριο πριν τις Κατατακτήριες Δοκιμές.

webber-japan-2010-formula1-qualify

Λογικά εάν σπάσει το 2.25, θα δούμε αν το 2.00 θα αποτελέσει δύσκολο εμπόδιο στην πτώση ή θα σταματήσει κάπου εκεί, πράγμα που δεν συνέβη στον προηγούμενο αγώνα.

Το γράφημα του δεύτερου Webber παρουσιάζει κι αυτό μια σχετική πτωτική τάση, καθώς η απόδοση έπεσε κάτω από το 4.00 που αποτελούσε το κύριο επίπεδο στήριξης. Σίγουρα πιο αμφίβολο το trading στην περίπτωση του Αυστραλού, όμως οπωσδήποτε δεν προσφέρεται προς το παρόν για στοίχημα «κατά», εκτός αν κάποιος είναι τολμηρός.

alonso-japan-2010-formula1-qualifyΣτο στοίχημα του Alonso είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η γενική τάση της απόδοσης αν και έχει συναντήσει δυσκολίες για να ξεπεράσει το 9.00. Προσωπικά θα περίμενα είτε μια διάσπαση προς τα πάνω και να ξεκινήσει ένα trade με «κατά» στο 9.60-10.00 με σκοπό να εκμεταλλευτεί ο trader τη συνέχιση της ανοδικής τάσης, είτε ένα ταίριασμα κάτω από 9.00 που θα σηματοδοτούσε μια πρόσκαιρη – αν όχι γενικότερη – αναστροφή τάσης οπότε και trading για εκμετάλλευση της επερχόμενης πτώσης. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και η αδυναμία της απόδοσης να ξαναφτάσει το προηγούμενο υψηλό στο 9.20, γνωστό κι ως Fail Top στη γλώσσα της τεχνικής ανάλυσης γραφημάτων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

hamilton-japan-2010-formula1-qualifyΚλείνοντας με το στοίχημα για τα Προκριματικά, το γράφημα του Hamilton παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον καθώς προβλέπω άνοδο της απόδοσής του, ειδικά εάν ξεπεράσει το 10-11.0 ή ακόμα καλύτερα εφόσον ξαναπέσει στο 7.00 και αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι. Σε εκείνη την περίπτωση ένα πολύ ασφαλές κι επικερδές trading θα είναι ένα «κατά» στοίχημα στο 8.00 περίπου κι έξοδο με «υπέρ» στο 10.0 περίπου, με πιθανότητες να επιτευχθεί μια μεγάλη άνοδο και να μην κλείσει η θέση στο 10.0 αλλά υψηλότερα.

Στις ελεύθερες δοκιμές μάλιστα ο Hamilton είχε ατύχημα όπως φαίνεται στο βίντεο.

suzuka-formula-1

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.