Η βροχή στο Shanghai Masters 2010 επιτρέπει την ανάλυση του live στοιχήματος μεταξύ Παγδατή και Chardy. Ο Baghdatis ήταν το φαβορί εξαρχής και σύμφωνα με το γράφημα της απόδοσης του στοιχήματός του, πολλοί παίκτες είχαν στοιχηματίσει υπέρ του. Παρόλα αυτά, η στιγμή είναι ιδανική για όποιον κάνει trading σε live στοιχήματα του τέννις, καθώς αρκετά στοιχεία δείχνουν την ανατροπή της κατάστασης, πολύ πιθανό με την επανέναρξη της αναμέτρησης εναντίου του Chardy.

baghdatis-live-stoixima-tennis-chardy

Αν και η ερμηνεία του κάθε γραφήματος στο στοίχημα αποκτά προσωπικό χρώμα, η τεχνική ανάλυση παρέχει αντικειμενικά κριτήρια, πάνω στα οποία βασίζεται οποιαδήποτε επιλογή μου. Έτσι η διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης, η αδυναμία της απόδοσης να πέσει χαμηλότερα από 1.50 και η καμπύλη των χαμηλότερων χαμηλών σημείων που βρίσκει την οριζόντια στήριξη συνηγορούν τουλάχιστον στον τερματισμό της πτώσης της απόδοσης κι απομένει να δούμε στο μέλλον πότε και ποια σημάδια θα υπάρξουν, ώστε να εξακριβώσουμε εάν η απόδοση θα ανέβει πάνω από το 1.70 ή θα πέσει τελικά κάτω από 1.50.

Η ασφαλέστερη τακτική που ακολουθείται σε ένα τέτοιο γράφημα όσον αφορά το trading είναι να στοιχηματίσει κανείς «κατά» όταν η απόδοση ενδεχομένως να ξαναφτάσει το 1.50. Κατά αυτόν τον τρόπο θα περιορίσει τη ζημιά εφόσον το 1.5 δεν αποδειχθεί τελικά ισχυρή στήριξη και θα εξασφαλίσει κέρδος όταν η απόδοση θα ξαναφτάσει το 1.70. Επιπλέον στην περίπτωση που πράγματι η απόδοση ξεπεράσει την αντίσταση του 1.70 θα είναι σε θέση να κερδίσει ακόμα περισσότερα χρήματα. Ένα ακόμα στοιχείο που θα βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση ενός τέτοιου trade είναι ο σχηματισμός ενός Double Bottom στο 1.50, ο οποίος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του παίκτη στη σωστή πρόβλεψη του στοιχήματος.

Από την άλλη εφόσον δεν πιστεύει ότι η απόδοση θα πέσει ξανά στο 1.50 (οπότε και θα σχηματίσει ένα Fail Bottom, ένα πολύ δυνατό σημάδι αναστροφής της τάσης), μπορεί ήδη από τώρα να στοιχηματίσει «κατά» με σκοπό να εξασφαλίσει ένα μικρό κέρδος στο 1.70, κι αν ανέβει υψηλότερα να αφήσει ένα μέρος του στοιχήματός του αταίριαστο για μεγαλύτερο κέρδος. Το ρίσκο σε αυτήν την περίπτωση αποτελεί την πολύ πιθανή πτώση της απόδοσης μέχρι τη στήριξη στο 1.50, κατά τη διάρκεια της οποίας η νευρικότητα και η ψυχολογική πίεση κινδυνεύουν να τον οδηγήσουν σε επιπόλαιες αποφάσεις. Θα πρέπει να έχει την πειθαρχία να εμμείνει στην αρχική του απόφαση και να εμπιστευτεί την κρίση του. Ωστόσο εάν η στήριξη διασπαστεί θα βρεθεί με μια αρκετά σημαντική ζημία, την οποία οφείλει να έχει υπόψη του να καλύψει σε περίπτωση ανόδου. Επειδή δηλαδή δε θα είναι σωστός κάθε φορά αλλά έστω ότι μόνο κατά το 50% των περιπτώσεων που κάνει το ίδιο trading θα επιτυγχάνει, είναι απαραίτητο το προσδοκώμενο κέρδος να αντισταθμίσει την ενδεχόμενη ζημία, για να έχει μακροχρόνια κέρδος από το trading.

Καθώς η βροχή συνεχίζει να πέφτει στο Shanghai Masters 2010 και οι δύο τεννίστες, Baghdatis και Chardy θα αργήσουν να επιστρέψουν στο γήπεδο όπως φαίνεται, ο trader έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή του να μελετήσει και να εφαρμόσει τεχνική ανάλυση στα γραφήματα των αποδόσεων, ώστε να τοποθετηθεί όσο γίνεται καλύτερα στην αγορά. Ο τζίρος του παιχνιδιού προσφέρεται για trading όπως επίσης και οι αυξομειώσεις των αποδόσεων, οι οποίες δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες.

18:30 Ενημέρωση: Τελικά ο Παγδατής έχασε τον αγώνα με 2-0 στα σετ.

baghdatis-live-score-tennis

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.