uefa-champions-leagueΗ 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League έχει… πολλά να προσφέρει. Αλλωστε το Champions League αποτελεί τον θεσμό που παίρνει πάνω τα περισσότερα χρήματα, καθώς όλος ο κόσμος νομίζει πως γνωρίζει τις ομάδες που αγωνίζονται και στοιχηματίζουν στα παιχνίδια τους. Κι εγώ αυτό πιστεύω, γι’ αυτό στην αναμέτρηση ανάμεσα σε AS Roma και FC Basel θα ποντάρω… στο over 2,5!

Η AS Roma θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στη νίκη της 2-1 επί της CFR 1907 Cluj με μια ακόμα εντός έδρας νίκη για τον 5ο όμιλο του Champions League, καθώς υποδέχεται την – χωρίς ακόμα βαθμό – FC Basel 1893, αλλά ο Claudio Ranieri ανησυχεί γιατί η αντίπαλος της ομάδας του δυσκόλεψε μέχρι τέλους την Bayern Munich την προηγούμενη αγωνιστική, προτού τελικά ηττηθεί στο τελευταίο λεπτό. Οσο για τον προπονητή της Basel, Thorsten Fink, θα κοιτάξει να πάρει θάρρος από την επιτυχία κόντρα στη Roma πριν από 13 ακριβώς μήνες!

Ο Ranieri το είπε μόνος του στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας: «Οι Mirko Vucinic, Jeremy Menez και Daniele De Rossi δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και δεν θα είναι καν στην αποστολή. Ο David Pizarro δεν προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι 100% έτοιμος θα αναγκαστώ να τον χρησιμοποιήσω. Ο Matteo Brighi θα πάρει τη θέση του De Rossi στη μεσαία γραμμή». Δεν φτάνουν αυτά τα προβλήματα; Προσθέστε: Οι Adriano και Julio Sergio είναι μακροχρόνια τραυματίες με πρόβλημα στον αστράγαλο. Ποιο είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο; Ότι ο Rodrigo Taddei έπαιξε στη νίκη 2-1 επί της Genoa το Σάββατο (που ήρθε με τα γκολ των Marko Borriello και Brighi), στην επανεμφάνισή του από τον τραυματισμό στο μηρό πριν την πρεμιέρα των ομίλων.

Από την άλλη πλευρά, ο Fink δεν έχει τέτοιες, αγωνιστικές σκοτούρες. Σίγουρα η Basel δεν τα πάει και ιδιαίτερα καλά, αλλά και πάλι είναι σε καλύτερη μοίρα – σε εγχώριο επίπεδο – σε σχέση με την ίδια στιγμή την περυσινή σεζόν. Το Σάββατο η ελβετική ομάδα επικράτησε 2-0 της Yverdon-Spot FC εκτός έδρας, με τα γκολ των Federico Almerares και Fwayo Tembo, και πήρε την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα, πάντως, έχει μόλις δύο νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της!

Υπάρχει, όμως, και το περυσινό προηγούμενο. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Europa League. Στο παιχνίδι που έγινε στην Ελβετία στην πρεμιέρα των ομίλων, η Basel επικράτησε 2-0 της Roma χάρη στα γκολ των Carlitos και Almerares. Τον Δεκέμβριο, όμως, στο Olimpico, η Roma πήρε εκδίκηση επικρατώντας 2-1. Κι ας προηγήθηκε η Basel με τον Benjamin Huggel, οι Ιταλοί είχαν την απάντηση με πέναλτι του Francesco Totti και γκολ του Vucinic. Ο Totti είχε σκοράρει και όταν οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του UEFA Cup της περιόδου 2005/06, με τη Roma να κερδίζει 3-1. Οι Taddei και Shabani Nonda σκόραραν ακόμα για τους Ιταλούς, προτού μειώσει ο Mladen Petric για τους φιλοξενούμενους.

Στην προηγούμενη εμφάνισή της στους ομίλους του Champions League, η Basel ξεκίνησε με τρεις διαδοχικές ήττες και τελικά ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με έναν μόλις βαθμό. Επιπλέον, στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της στην Ιταλία, η Basel έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, έχοντας δεχθεί συνολικά 13 γκολ! Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Roma έχει πάρει εννέα νίκες στα δέκα τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια, με μοναδική γκέλα την ήττα 3-2 από τον Παναθηναϊκό πέρυσι! Επιπλέον, το ρεκόρ της κόντρα σε ελβετικές ομάδες μέσα στο Olimpico είναι πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με συντελεστή τερμάτων 13-2!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

AS RomaFC Basel over 2,5 γκολ

1.70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).