AEK FCΕπιτρέψτε μου ένα σχόλιο για το χθεσινό ντέρμπι των αιωνίων. Σχόλιο που πηγάζει χωρίς να έχω δει δεύτερη φορά τις φάσεις του αγώνα. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Djibril Cissé γιατί πρόκειται πραγματικά για έναν ικανότατο σκόρερ που γεμίζει την περιοχή της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας. Περισσότερο όμως τον εκτιμώ γιατί, ασχέτως τον χρημάτων που λαμβάνει από τον Παναθηναϊκό,  είναι σοβαρός επαγγελματίας και σέβεται  στο έπακρο τον εργοδότη του. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο, το πέναλτι που κέρδισε εχθές δε θα του το έδινε κανένας Άγγλος διαιτητής όσο αυτός έπαιζε στη Liverpool και στη Sunderland.  Αλλά έτσι είναι το Ελληνικό Πρωτάθλημα, έπρεπε να μη τελειώσει τόσο νωρίς.

Προσωπικά σήμερα θα ασχοληθώ αποκλειστικά με το εγχώριο πρωτάθλημα, Super league,  και συγκεκριμένα με το παιχνίδι που διεξάγεται στη Νέα Σμύρνη, το οποίο προσωπικά κρίνω ότι εμπεριέχει στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Στην αυλαία της 8ης αγωνιστικής,  ο Πανιώνιος υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που θα καταδείξει  το τι μπορεί να καταφέρει η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του δικεφάλου δε μου αρέσει καθόλου όσον αφορά το αμυντικό της κομμάτι. Δεν είναι δυνατό να θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό και να έχεις στην άμυνα παίκτες όπως ο Λαγός, Γιάχιτς, Δέλλας κ.ο.κ. Η ΑΕΚ των προ τριών εβδομάδων αποτελούσε τη μεγαλύτερη προσωπική μου απογοήτευση, μετά τον ΠΑΟΚ, του πρωταθλήματος. MANOLO JIMENEZΟμάδα ασύνδετη, επιπόλαια με πλούσιο μεσοεπιθετικά ταλέντο, το οποίο από την έλλειψη οργάνωσης που είχε δεν φαινόταν καθόλου. Ωστόσο, όλα άλλαξαν, όχι μαγικά, με την έλευση του Manuel ‘Manolo’ Jiménez. Ο Ισπανός τεχνικός σίγουρα μάγος δεν είναι και ούτε άλλαξε κάτι στην ποιότητα της άμυνας της ΑΕΚ, μιας και παίζουν οι ίδιοι παίκτες. Αυτό που όμως άλλαξε στο δικέφαλο είναι ότι ήρθε ένας σοβαρός προπονητής, άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου, ο οποίος προσέθεσε συνέπεια και πλάνο στο παιχνίδι της ΑΕΚ που οπωσδήποτε θέλει αρκετή δουλειά για να μπορεί να ονομάζεται ομάδα.

Η μετά Manolo εποχή βρίσκει την ΑΕΚ να παίζει σοβαρό ποδόσφαιρο, να περνάει σα σίφουνας μέσα από το Κλεάνθης Βικελίδης με 4-0, να κάνει το ίδιο στο κύπελλο με ανατροπή (1-5) και να νικάει στο μεγάλο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό με 1-0. Μια νίκη που αν μη τι άλλο έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση σε παίκτες και φιλάθλους. Στο σημερινό παιχνίδι τίθεται απέναντι στην ομάδα του Πανιωνίου που παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης, βρισκόμενος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, έχοντας μόλις μία νίκη και μη έχοντας πλέον προπονητή. Το line για τη νίκη της ΑΕΚ δίδεται στο 0.5, σε απόδοση αποδεκτή άνω του 1.90 και αποτελεί τη βασική μου επιλογή για το εγχώριο πρωτάθλημα.

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου:

Πανιώνιος – ΑΕΚ
ΑΕΚ -0.5

1.92

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).