premier-league-prognostikaΤα μακροχρόνια στοιχήματα δεν είναι αυτά που προτιμούν οι παίκτες του στοιχήματος. Και τα όποια προγνωστικά γίνονται στο ξεκίνημα της περιόδου, πολύ συχνά πέφτουν… στον κουβά. Υπάρχουν, όμως, κάποιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μια από αυτές φαίνεται πως είναι η Chelsea, στην Premier League.

Η Chelsea είναι η κάτοχος του τίτλου και η ομάδα που μέχρι τώρα έχει κλέψει την παράσταση στην Αγγλία. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, αφού εάν υπάρχει κάποια ομάδα-έκπληξη, αυτή είναι σίγουρα η Blackpool που δείχνει ικανή να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το συγκρότημα του Carlo Ancelotti έχει ξεφύγει ήδη τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη Manchester City, έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία έπειτα από έξι αγωνιστικές. Μάλιστα, η μοναδική μέχρι στιγμής απώλεια βαθμών, ήρθε στο… City of Manchester Stadium! Αξίζει να αναφερθεί πως η δεύτερη πέρυσι Manchester United είναι στο –5 από την κορυφή, η επίδοξη πρωταθλήτρια Arsenal στο –7 και η Liverpool στο… -12, με τον Roy Hodgson να κάνει λόγο για αγωνιστική κατάσταση ομάδας που θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό!

Τα αγωνιστικά στοιχεία, μέχρι στιγμής, δείχνουν τα εξής: η Chelsea διαθέτει την καλύτερη επίθεση της Premier League με 23 γκολ και ακολουθούν Manchester United και Arsenal με 16. Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 6 γκολ, συναντά κανείς τρεις ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δύο είναι παίκτες των «μπλε», οι Didier Drogba και Florent Malouda – ο άλλος είναι ο Dimitar Berbatov της Manchester United – ενώ στα 4 γκολ είναι ο Salomon Kalou! Επιπλέον, η Chelsea διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, έχοντας δεχθεί μόλις 2 γκολ – και αυτά εκτός έδρας – ενώ ακολουθεί η Manchester City με τρία τέρματα παθητικό.

Θα αναρωτηθεί κανείς «και γιατί να ποντάρουμε τα χρήματά μας στην Chelsea για πρωταθλήτρια και όχι σε κάποια άλλη ομάδα, είτε την Manchester City είτε την Manchester United». Κάθε μία έχει τα δικά της συν αλλά και τα πλην.

Οι «πολίτες» μπορεί να διαθέτουν γεμάτο και αξιόλογο ρόστερ, αλλά και να έχουν δαπανήσει εκατομμύρια για να φέρουν στον Roberto Mancini όποιον παίκτη επιθυμεί, ωστόσο υπολείπονται σε εμπειρίες. Δεν υπάρχει η στόφα της ομάδας που πάει για πρωτάθλημα. Μπορεί να κέρδισε τα δύο ντέρμπι που έδωσε εντός έδρας, με Liverpool και Chelsea, αλλά ακόμα δεν έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της μακριά από το City of Manchester Stadium.

Οσο για τους «κόκκινους διάβολους»; Εάν ο Wayne Rooney δεν βρει έστω και τη μισή από την περυσινή του φόρμα, μην αποκλείετε το ενδεχόμενο η Manchester United να τερματίσει εκτός της πρώτης δυάδας! Η αρμάδα του Sir Alex Ferguson έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής. Είναι χαρακτηριστικό πως μακριά από το Old Trafford δεν έχει ακόμα νίκη, ενώ η άμυνά της μπάζει από παντού – επτά γκολ παθητικό σε τέσσερα ταξίδια.

Εάν η Chelsea περάσει νικηφόρα την επόμενη αγωνιστική από το Villa Park (16 Οκτωβρίου) τότε μέχρι και το ντέρμπι με τη Liverpool στο Anfield (7 Νοεμβρίου) δύσκολα θα απολέσει άλλους βαθμούς. Οι «μπλε» είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει για δεύτερη φορά τον τίτλο στην Premier League και να δικαιώσει τα προγνωστικά μας.

Προτεινόμενα στοιχήματα:

Νικητής Premier League     Chelsea

1.61

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).