Europa-LeagueΣπουδαίους και δύσκολους αγώνες σε κάθε πρόγνωση περιλαμβάνει η τρίτη αγωνιστική του Europa League, με τους εκπροσώπους μας να δίνουν σημαντικά αλλά εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε μεγάλα ονόματα του πρόσφατου ποδοσφαιρικού Ευρωπαϊκού χάρτη. Προσωπικά έχω επικεντρωθεί στον όμιλο του ΠΑΟΚ, μιας και θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος όμιλος δίνει ξεκάθαρη εικόνα για προγνωστικά στοιχήματος καθώς και δυνατότητα λήψης σοβαρής θέσης στοιχήματος.

Στο Zagreb η τοπική ομάδα, πρωταθλήτρια Κροατίας Dinamo Zagreb και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στην τρέχουσα περίοδο, υποδέχεται την Club Brugge, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει κατά πολύ το ποια από τις δύο ομάδες θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Η ομάδα το Vahid Halilhodžić, μετά την ήττα της από τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών, απώλεια που αν συμβεί αυτομάτως θα κάνει το έργο της για πρόκριση στον επόμενο γύρο πολύ δύσκολο, έως αδύνατο.  Dinamo ZagrebΑπό όσο έχω παρακολουθήσει τη Dinamo , (Villarreal και ΠΑΟΚ), η αλήθεια είναι ότι μου έχει αρέσει πάρα πολύ. Πρόκειται για μια ομάδα με απίστευτη πειθαρχεία στο παιχνίδι της, η οποία οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Halilhodžić και τρομερή ισορροπία σε όλες τις γραμμές της. Ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση, πολλή τρέξιμο και ποδοσφαιρικό ταλέντο που περισσεύει. Το έργο της Club Brugge είναι πολύ δύσκολο, σε μια έδρα με φανατικούς οπαδούς και μια ομάδα με όλη τη σημασία  της λέξης ομάδα. Σίγουρα η ομάδα του Βελγίου βρίσκεται σε ανοδική τροχιά γεγονός που πιστοποιείται από τα τελευταία καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να συγκρίνω τη ποδοσφαιρική κουλτούρα και ποιότητα των Βέλγων με αυτή των Κροατών. Η απόδοση της νίκης της Dinamo στη γλώσσα των αριθμών και των bookmakers έχει πάρει την κάτω βόλτα αλλά ακόμα βρίσκεται σε αποδεκτά όρια.

Το άλλο παιχνίδι με το οποίο και έχω ασχοληθεί είναι αυτό μεταξύ της Villarreal και του ΠΑΟΚ. Τι να γράψει κανείς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε τη χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις (Ajax-Fener). Θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο επιγραμματικά γίνεται. Ο Μάκης Χάβος αποτελεί τον τρίτο προπονητή του σωματείου σε διάστημα 3.5 μηνών (έστω και προσωρινός). Η ομάδα έχει φυσική κατάσταση ομάδας μικρότερων κατηγοριών μιας και σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Ευρώπη μετά το 65ο λεπτό παρουσιάζει συνολική καθίζηση εξαιτίας της κούρασης. Ποδοσφαιρικό πλάνο και σύστημα δεν υπάρχει σε κανένα παιχνίδι που έχει δώσει, αν και για να είμαι ειλικρινής σύστημα υπάρχει αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τους παίκτες. Villarreal CFΤαξίδεψε στην Ισπανία χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και δε γράφω για τον Pablo Garcia μιας και αυτός πήγε στη Valencia μόνος του για να δει το παιχνίδι από την κερκίδα!! Η ψυχολογία της ομάδας δεν είναι και στα καλύτερα της μιας και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Τέλος, ο κ. Χάβος δήλωσε ότι θα παρατάξει την ομάδα σήμερα μέσα στο Estadio El Madrigal με ένα αμυντικό χαφ! – Vitolo – και τον Cirillo παρτενέρ του Contreras στην άμυνα. Και ρωτάω πολύ απλά. Θεωρεί κανένας που έχει στοιχειώδεις ποδοσφαιρικές γνώσεις ότι με την παραπάνω διάταξη και ένα αμυντικό χαφ ο ΠΑΟΚ θα αντέξει τα τρέξιμο και το Ισπανικού τύπου ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ η Villarreal? Για την ομάδα του Juan Carlos Garrido τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Σκοράρει με μεγάλη ευκολία, χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης, είναι δεύτερη στην Primera Division και παίζει το κλασσικό γρήγορο ποδόσφαιρο των Ισπανών που λίγες ομάδες μπορούν να ακολουθήσουν. Η απόδοση με το line στο 1.5 είναι αποδεκτή αν και φθίνουσα.

Τέλος, θα πρέπει να γράψω, για όσους ασχοληθούν με το παιχνίδι της ΑΕΚ, ότι το 1.70 του ΟΠΑΠ που δίδεται για τη νίκη της Anderlecht, είναι αν μη τι άλλο αστείο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Dinamo Zagreb – Club Brugge

Dinamo Zagreb

1.87

Villareal – PAOK

Villareal-1.5

1.95

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).