AllsvenskanΜε το στοίχημα ποδοσφαιρικών αγώνων πρωταθλημάτων που προέρχονται από τις Σκανδιναβικές χώρες, δεν ασχολούμαι. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια όσον αφορά περίεργα και ανώμαλα αποτελέσματα. Η φερεγγυότητα των προαναφερθέντων πρωταθλημάτων θέλει πολύ συζήτηση, η οποία δεν είναι του παρόντος. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το πρωτάθλημα Σουηδίας. Όταν όμως βρίσκεσαι τέσσερις στροφές πριν το τέλος και παίζεται ο τίτλος μπορώ να κάνω μια εξαίρεση ελπίζοντας να εκλείψουν τα παράξενα του παρελθόντος.

Η πρωτοπόρος της Allsvenskan, Malmö FF υποδέχεται την Kalmar με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα φέρει τους μπλε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που έχασε βαθμούς η Malmö FF στην έδρα της ήταν στις 4 Απριλίου φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την Halmastd. Από τότε μετράει μόνο νίκες στην έδρα της, όντας η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας το εξαιρετικό 12-1-0, σκοράροντας μάλιστα σε 13 παιχνίδια 25 γκολ και έχοντας δεχτεί μόλις 6. Παραμένει δε η πιο φορμαρισμένη ομάδα της  Allsvenskan, μιας και στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει μαζέψει 19 βαθμούς έχοντας 6 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Από την άλλη μεριά για την Kalmar το πρωτάθλημα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται δεν ελπίζει και δε φοβάται τίποτα. Επιπρόσθετα πρέπει να τονίσω ότι η Kalmar έχει χάσει τέσσερις φορές σε παιχνίδια που έδωσε μακριά από την έδρα της και αυτό συνέβη τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος καταδεικνύοντας την αδιαφορία της ομάδας για τη συνέχεια του θεσμού. Η απόδοση στην  Malmö FF δε θα μπορούσε να είναι μεγάλη αλλά παραμένει ικανοποιητική για το double parlay, στο οποίο και έχω τοποθετηθεί.

Calcio PadovaΤο δεύτερο παιχνίδι που συμπληρώνει το parlay μου είναι αυτό της Padova με τη Cittadella για τη Serie B. Το ένα γκολ που έχει σκοράρει η Cittadella σε συνδυασμό με τα εννέα που δέχτηκε στις τέσσερις εξόδους-ήττες της μακριά από την έδρα της, εμένα προσωπικά που δείχνουν το δρόμο για το που στοιχηματίζω. Από την άλλη πλευρά η Padova δείχνει ότι τη φετινή χρονιά μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Serie B. Στην έδρα της παρουσιάζεται εξαιρετικά σοβαρή και παραγωγική, σημειώνοντας  δέκα γκολ στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει. Οι αποδόσεις που έχουν βγει αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και περιμένω απλά να επιβεβαιωθούν σήμερα το βράδυ.

Το παιχνίδι όμως που δε διαφαίνεται ξεκάθαρα το φαβορί είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Ewood Park μεταξύ της Blackburn Rovers και της Sunderland, παιχνίδι με το οποίο θα ολοκληρωθεί η 8η αγωνιστική της Premier League. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα τις αποδόσεις να είναι πιο μοιρασμένες, μιας και οι ομάδες παρουσιάζονται ισοδύναμες σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. SunderlandΤη Sunderland την παρακολούθησα στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε στην έδρα της με την Manchester United, στο οποίο τολμώ  να γράψω ότι με εξέπληξε θετικά μιας και αν κάποια ομάδα δικαιούνταν τους τρεις βαθμούς από εκείνο το παιχνίδι σίγουρα αυτή δεν ήταν η ομάδα των κόκκινων διαβόλων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Steve Bruce, έχει κάνει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημά , αυτή με τη West Brom πριν από δύο μήνες και παραμένει αήττητη στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Blackburn, γεγονός που αυτομάτως δε δικαιολογεί την απόδοση του διπλού, η οποία σε κάποιες εταιρίες φτάνει ακόμα και το 3.80!! Από την άλλη πλευρά η Blackburn δε μου έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής και έχοντας το line στο 0.25 με απόδοση που αγγίζει το 2.13 εκτιμώ ότι οι black cats μπορούν να φύγουν με τουλάχιστον ένα βαθμό από τη σημερινή αναμέτρηση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Malmö FF – Kalmar
Padova – Cittadella
Malmö FF/Padova Double Parlay

2.63

Blackburn Rovers – Sunderland
Sunderland +0.25
2.13

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).