betting-slipsΕίναι πολλοί οι παίκτες του στοιχήματος που ποντάρουν βάσει… οπαδικού αισθήματος. Που δεν μελετάνε ιδιαίτερα τη φόρμα των ομάδων, τις απουσίες ή και την παράδοση, αλλά όπου κι αν αγωνίζεται ο σύλλογος που υποστηρίζουν, στοιχηματίζουν υπέρ του τον οβολό τους. Αλλοι, πάλι, λειτουργούν βάσει ενστίκτου. Κάθε φορά, το χέρι πάει σε ένα σημείο, χωρίς να υπάρχουν επαρκείς δικαιολογίες.

Ακολουθώντας μια παρόμοια τακτική, που να συνδυάζει και τις δύο παραπάνω παραμέτρους, θα επιχειρήσω μια μικρή ανάλυση στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) συν το ελληνικό. Για την ώρα τα πρώτα τρία και έπεται συνέχεια.

Στην Premier League, η αλήθεια είναι πως καμιά ομάδα δεν με συγκινεί οπαδικά. Καλή η ιστορία της Liverpool αλλά δεν παίζει μπάλα, εξαιρετική την τελευταία δεκαετία σε Αγγλία και Ευρώπη η Manchester United αλλά πολύ γερασμένη πια, σε σταθερά ανοδική πορεία η Chelsea χάρη στα εκατομμύρια του Roman Abramovic (που έχουν περιοριστεί πια), υπερβολικά soft η Arsenal για να χτυπήσει τίτλο και εντελώς… νεόπλουτη η Manchester City για τα δεδομένα μου. Με την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, αν ήταν να στοιχηματίσω σε μια ομάδα αυτή θα ήταν η Chelsea που έχει δεμένο σύνολο και κάποιες λύσεις παραπάνω σε σχέση με τη Manchester United.

Στην χώρα της Ιβηρικής, τα μεγαθήρια είναι δύο και αυτά θα τραβήξουν την κούρσα μέχρι τέλους. Και μην… παραμυθιάζεστε από το γεγονός ότι στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή Valencia και Villareal. Λογικό κι επόμενο είναι κάποια στιγμή να ξεφουσκώσουν και να δώσουν τις θέσεις τους σε Real Madrid και Barcelona. Οι πρωτευουσιάνοι μεταγραφές ιδιαίτερες από πέρυσι δεν έκαναν, με εξαίρεση τον Mesut Ozil που δείχνει πως θα αποτελέσει λίρα εκατό και τον Sami Khedira. Η σημαντικότερη προσθήκη της «Βασίλισσας» όμως βρίσκεται στον πάγκο της και ακούει στο όνομα Jose Mourinho! Η Real Madrid έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύνολο που πρωτίστως παίζει για το αποτέλεσμα και κατά δεύτερο λόγο ψάχνει το θέαμα – κάτι εύκολο να γίνει μιας και είναι στο DNA των παικτών της. Αν είχε και έναν δεύτερο φορ… Η Barcelona είναι η ίδια ομάδα την τελευταία πενταετία. Που μπορεί στη μέρα της να σε διαλύσει. Αλλά με παίκτες καταπονημένους από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ενδεχομένως και κορεσμένους από τη συλλογή τίτλων που έχει ξεκινήσει υπό τις οδηγίες του Pep Guardiola. Απομένει να φανεί εάν η δίψα του David Villa για τρόπαια είναι αρκετή και για τους υπόλοιπους (καινούριους) συμπαίκτες του.

Στη Serie A, δύο είναι οι ομάδες που δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν το Scudetto: η Inter και η Milan. Η πρώτη επειδή έρχεται από τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλήματος αλλά και από το απίστευτο περυσινό τρεμπλ και η δεύτερη επειδή έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως οι Zlatan Ibrahimovic, Robinho, Alexandre Pato και, φυσικά, Ronaldinho, θέλοντας και μη θα μπορεί να «καθαρίζει» παιχνίδια με μια μόνο ενέργειά τους. Αν είναι κάτι που με προβληματίζει στους «νερατζούρι» είναι η αποχώρηση του Mourinho – αρχιμάστορα των περυσινών θριάμβων – και η αντικατάστασή του από τον Rafael Benitez που δεν είναι γνώστης της ιταλικής πραγματικότητας και που με τη Liverpool δεν κατάφερε να πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Οσο για τους «ροσονέρι», πάνε πολλά χρόνια από τότε που έφτασαν για τελευταία φορά στην κατάκτηση του Scudetto και ίσως να έχουν ξεχάσει τον τρόπο που γίνεται. Επιπροσθέτως, στον πάγκο τους έχουν έναν εντελώς άπειρο, από την πίεση της κορυφής, προπονητή, τον Massimiliano Allegri. Στον λογαριασμό δεν βάζω καν τη Juventus που δεν υπάρχει περίπτωση να συνέλθει αλλά και τη Roma που έτσι όπως το πάει θα κινδυνεύσει στο τέλος να μείνει και εκτός Ευρώπης!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Νικητής Premier League Chelsea

1.61

Νικητής La Liga       Real Madrid

2.00

Νικητής Seria A        Milan

2.76

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).