portsmouth-xreiΣε αρκετές περιπτώσεις τα προγνωστικά μας για έναν αγώνα εξαρτιόνται από κάποιους εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι φορές που γεγονότα που συμβαίνουν σε διοικητικό-οικονομικό επίπεδο σε έναν σύλλογο, επηρεάζουν την απόδοση των παικτών του εντός αγωνιστικών χώρων. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι και η Portsmouth.

Το άσχημο της υπόθεσης για την Portsmouth είναι πως στα πέντε τελευταία παιχνίδια της έχει αρχίσει να βρίσκει τη φόρμα της. Επειτα από ένα κάκιστο ξεκίνημα στην Championship, όταν και πήρε μόλις δύο βαθμούς έπειτα από επτά αγωνιστικές, έχει καταφέρει να συγκεντρώσεις άλλους 13 στα πέντε επόμενα παιχνίδια! Αν μη τι άλλο θυμίζει ομάδα που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Premier League και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου και υποβιβάστηκε – κατά ένα μεγάλο ποσοστό – λόγω των οικονομικών προβλημάτων της.

Αυτά τα προβλήματα, όμως, είναι που συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν. Μόλις χθες, αποκαλύφθηκε πως οι συζητήσεις για έξοδο του συλλόγου από οικονομικό έλεγχο, έπεσαν σε… βράχο. Ο πρώην ιδιοκτήτης και άνθρωπος-κλειδί, Sacha Gaydamak, ζήτησε μια προκαταβολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να εξέλθουν οι «Pompeys» από τον διαχειριστικό έλεγχο, που πέρυσι τους είχε στοιχίσει με αφαίρεση εννέα βαθμών! «Φαίνεται πως ο σύλλογος θα κηρύξει πτώχευση» ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Portsmouth.

Στις αρχές του Οκτώβρη, δεν είχε γίνει αποδεκτό το τελευταίο σχέδιο που είχαν καταθέσει οι άνθρωποι της ομάδας για έξοδο από τον έλεγχο, στον οποίο έχει μπει από τον περασμένο Φεβρουάριο έχοντας χρέη που φτάνουν στις 120 εκατομμύρια λίρες! Και ο οικονομικός διαχειριστής, Αντρέας Αντρονίκου, σχολίασε: «Είχαμε φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο με τον Sacha Gaydamak. Με τους υπόλοιπους στους οποίους οφείλονται χρήματα, έχουμε φτάσει σε συμφωνία. Απομένει να κατανοήσει το πρόβλημα και ο Gaydamak». Στον τελευταίο οφείλεται ένα ποσό της τάξεως των 2,2 εκατομμυρίων λιρών και ζητάει να λάβει μια αρκετά μεγάλη προκαταβολή προκειμένου να βάλει την υπογραφή του και να βγει η ομάδα από τον έλεγχο.

Όλα αυτά έχουν φέρει σε κατάσταση απογοήτευσης τους παίκτες της Portsmouth που κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχουν στο KC Stadium απέναντι στη Hull. Οι «Τίγρεις» δεν έχουν προβλήματα, αντίθετα ίσως πραγματοποιήσει επιτέλους το ντεμπούτο του ο James Harper. Η ομάδα του Nigel Pearson γνώρισε την Τρίτη την πρώτη εντός έδρας ήττα της και θέλει να ανακάμψει. Και με βάση τα προβλήματα των «Pompeys», μπορεί να τα καταφέρει.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Hull – Portsmouth     1

2.35

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).