Europa-LeagueΜετά το απολαυστικό διήμερο του Champions League, που σε γενικές γραμμές πήγε καλά για τους παίκτες του στοιχήματος με λίγο-πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα, σειρά παίρνει η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA. Τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League με το ενδιαφέρον, τουλάχιστον για εμάς, να στρέφεται στις υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης προσφέρουν στοιχηματικές ευκαιρίες.

Σαφώς και το δυσκολότερο έργο το έχει ο ΠΑΟΚ που φιλοξενείται στο Madrigal από τη Villareal. Δεν είναι μόνο ότι το «κίτρινο υποβρύχιο» είναι πολύ δυνατό στην έδρα του, το ότι έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στη La Liga και το ότι στη γραμμή πυρός του διαθέτει παίκτες της κλάσης των Nilmar και Giuseppe Rossi. Η ομάδα του Juan Carlos Garrido παραμένει αήττητη σε αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες, έχοντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Και ο ΠΑΟΚ όσες φορές επισκέφτηκε τη χώρα της Ιβηρικής, έφυγε με σκυμμένο κεφάλι τις τρεις εξ αυτών και μόνο μια κατάφερε να πάρει ισοπαλία! Τα προβλήματα στο «Δικέφαλο του Βορρά» είναι πάρα πολλά. Ο Παύλος Δερμιτζάκης απολύθηκε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο υπηρεσιακός Μάκης Χάβος είχε «θερμό επεισόδιο» με τον Pablo Garcia και στον Ουρουγουανό δόθηκε άδεια πέντε ημερών για να ηρεμήσει. Το μόνο θετικό είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία ευρωπαϊκά του παιχνίδια, με έξι ισοπαλίες – οι τέσσερις εκτός έδρας.

Ανανεωμένη και ανεβασμένη έπειτα από το επιβλητικό 4-0 επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ έχει μια σαφώς πιο δύσκολη αποστολή με αντίπαλο την Anderlecht μέσα στο Constant Vanden Stock Stadium. Η «Ενωση» έχει πάρει τρεις βαθμούς έπειτα από δύο αγωνιστικές στη φάση των ομίλων, την ώρα που οι Βέλγοι ακόμα δεν έχουν κάνει σεφτέ. Ο Manolo Ximenez έφερε άλλον αέρα και απομένει να δούμε εάν οι ευεργετικές του ιδιότητες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στην Ευρώπη. Οι δυο ομάδες έχουν… προηγούμενα μιας και είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων του Champions League της περιόδου 2006/07, με τα δυο παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα (2-2 στο Βέλγιο και 1-1 στην Ελλάδα). Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι ακόμα δεν έχει κερδίσει σύλλογο από το Βέλγιο, αλλά σε έξι αναμετρήσεις μετράει πέντε ισοπαλίες! Και η Anderlecht, που έχει ήδη μείνει πίσω και στο πρωτάθλημα, έχει φέρει τέσσερις ισοπαλίες στα οκτώ παιχνίδια με ελληνικές ομάδες.

Παράδοση 42 χρόνων καλείται να υπερασπιστεί ο Άρης στο Κλεάνθης Βικελίδης, υποδεχόμενος τη Bayer Leverkusen. Η ομάδα του Hector Raul Cuper καλείται να ξεπεράσει τη σφαλιάρα από την ΑΕΚ και να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη με αυτή που πραγματοποίησε και κόντρα στην κάτοχο του Europa League, Atletico Madrid, στην πρεμιέρα των ομίλων. Αλλά τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα αυτή τη φορά. Το συγκρότημα του Jupp Heynckes είναι σε εξαιρετική κατάσταση σε Γερμανία και Ευρώπη. Μάλιστα, η ισοπαλία 1-1 στη Μαδρίτη την προηγούμενη αγωνιστική έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ευρωπαϊκών νικών. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνει και οι «ασπιρίνες» ίσως χρειαστούν στον Αρη.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Villareal – ΠΑΟΚ 1/1

1.91

Anderlecht – ΑΕΚ Χ

3.55

ΑρηςBayer Leverkusen 2

1.95

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).