Στο Shanghai Masters 2010 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή ο αγώνας τέννις μεταξύ Nadal και Melzer και το γράφημα του live στοιχήματος τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον για trading. Έτσι ένας trader θα στοιχημάτιζε κατά του Nadal στο 1.35 όταν το παιχνίδι ήταν 1-4 στο 1ο set υπέρ του Melzer με την εικόνα του γραφήματος της απόδοσης να μην αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τη γενική τάση που υπήρχε.

nadal-melzer-1-4-betfair-trading

Η αντίσταση στο 1.30 ξεπεράστηκε για να μετατραπεί σε στήριξη κι έτσι ξεκίνησε το trading με σκοπό να υπάρξει κέρδος από την περαιτέρω άνοδο της απόδοσης. Πράγματι η απόδοση ανέβηκε μέχρι το 1.80 όταν ο Nadal έχασε το πρώτο set όμως υπήρχαν ακόμα αρκετά περιθώρια κέρδους ώστε ο φιλόδοξος trader να μην εξασφαλίσει το κέρδος που του είχε αποφέρει η καλή τοποθέτηση του στοιχήματός του.

nadal-melzer-betfair-stoiximanadal-melzer-16-11-betfair-tradingΣτο δεύτερο set ο Nadal ξεκινούσε το σερβίς, γεγονός που του έδινε το πλεονέκτημα για το σετ κι έτσι ο trader περίμενε έναν καλό σχηματισμό για να του δοθεί η ευκαιρία να κλείσει το trade του. Πράγματι το παιχνίδι πήγε στην ισοπαλία 1-1 στα παιχνίδια στο 2ο set, και κάπου εκεί η απόδοση σχημάτισε διπλή κορυφή (ή και απέτυχε να φτάσει το προηγούμενο υψηλό), σημάδι ότι έπρεπε να κλείσει το στοίχημά του. Έτσι στοιχημάτισε πλέον υπέρ του Nadal στο 1.71 εξασφαλίζοντας 60% κέρδος της αρχικής του υποχρέωσης (€500 κατά στο 1.35).

nadal-melzer-head-shouldersΜετά το πέρας του 3ου game στο 2ο set ο Nadal προηγείτο με 2-1 και στο γράφημα σχηματίστηκε το λεγόμενο head and shoulders, που μαρτυρά επικείμενη πτώση της τιμής. Ο σχηματισμός αυτός σε ένα γράφημα αποτελείται από 3 κορυφές, η μεσαία υψηλότερη από τις άλλες, οι οποίες είναι συνήθως ισοϋψείς κι έτσι θυμίζουν τη μορφή του πάνω μέρος του ανθρώπου, εξ ου και η ονομασία. Το head and shoulders είναι αρκετά δυνατό σημάδι της τεχνικής ανάλυσης, που επαληθεύεται αρκετά συχνά.

nadal-melzer-big-head-shouldersΗ συνέχεια επιφύλασσε ένα αποτυχημένο υψηλό (Fail Top) το οποίο συνδυάστηκε και με επιβεβαίωση της αντίστασης σε εκείνο το επίπεδο, που επίσης ήταν το ίδιο με την τιμή των «ώμων» στον προηγούμενο σχηματισμό head and shoulders. Όμως ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι κοιτώντας σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, ήταν και ο δεξής ώμος ενός μεγαλύτερου head and shoulders, σημάδι που είναι ακόμα πιο βαρυσήμαντο για την εξέλιξη της μεταβολής της απόδοσης. Έτσι προβλέφθηκε πτώση της απόδοσης του Nadal και τερματισμό της ανοδικής πορείας, οπότε και συνεχίστηκε το trading στο live στοίχημα στον αγώνα τέννις.

nadal-melzer-trading

nadal-melzer-betfair-stoiximaΠαίζοντας υπέρ στο 1.83, ο trader έκλεισε γρήγορα το trade του στο 1.69 με το που ο Nadal πήρε το αμέσως επόμενο game και έκαναν διάλειμμα, μεγαλώνοντας το κέρδος που είχε εξασφαλίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εάν περίμενε λίγο τα επόμενα games, η απόδοση θα επαλήθευε τη σωστή τεχνική ανάλυση που είχε εφαρμόσει στο γράφημα, ρίχοντας της απόδοση του Nadal στο 1.30 και πάλι. Ωστόσο με αρκετό δρόμο ακόμα για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, έχει συγκεντρώσει κέρδος μεγαλύτερο των €100 και πλέον είναι σε θέση να ψάξει για άλλες ευκαιρίες για trading σε live στοίχημα. Με αρκετά παιχνίδια τέννις στο Shanghai Masters 2010, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιο γράφημα θα του προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.