Europa-LeagueΗ 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League φέρνει σε θέση… μάχης τις ελληνικές ομάδες στην προσπάθεια που κάνουν να συνεχίσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και μετά την αλλαγή του χρόνου. Αρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο κι εμείς τα δικά μας προγνωστικά.

Στον 2ο Ομιλο, ο Αρης έχει σαφώς το πιο δύσκολο έργο από τις τρεις ελληνικές ομάδες απόψε. Μέσα στην BayArena και με αντίπαλο την Bayer Leverkusen οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «32». Το 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης πριν από δύο εβδομάδες συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση και ήταν θετικό αποτέλεσμα, αλλά επί γερμανικού εδάφους τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από εκείνο το 6-0 από την Bayern Munchen – ήταν τρία χρόνια πριν. Ο Javito δεν θα γιορτάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 27α γενέθλιά του. Ο Hector Raul Cuper δεν υπολογίζει στους Ευθύμη Κουλουχέρη και Danijel Cesarec ενώ ο Josef Heynckes δεν έχει στη διάθεσή του τον «πολύ» Michael Ballack και τους Sami Hyypia, Stefan Kiessling.

Την ίδια ώρα (20:00 Ελλάδος), ο ΠΑΟΚ περιμένει στην Τούμπα τη Villareal με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς προκειμένου να μπει και πάλι σε θέση οδηγού στον 4ο Ομιλο. Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο υπηρεσιακός προπονητής, Μάκης Χάβος, ακόμα και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα. Κάτι απόλυτο λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα υποδεχτεί στη Θεσσαλονίκη την Club Brugge, άμεση ανταγωνίστρια για την δεύτερη θέση, την επόμενη αγωνιστική! Αλλά και το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν θα έλεγε όχι στον ένα βαθμό. Η απουσία του τιμωρημένου Miroslaw Sznaucner θα κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς τους Θεσσαλονικείς που στα δύο πιο πρόσφατα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια τους επικράτησαν 1-0. Με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν και στο Madrigal, από το γκολ που σημείωσε ο Marco Ruben, ο οποίος θα απουσιάσει. Όλα αυτά δείχνουν το δρόμο για ποντάρισμα στην αναμέτρηση αυτή…

Τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι, αυτό που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ΑΕΚ να υποδέχεται την Anderlecht για τον 7ο Ομιλο. Ή, για την ακρίβεια, η μισή ΑΕΚ φιλοξενεί την λειψή Anderlecht. Ο Manolo Jimenez, που στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο γνώρισε την ήττα 3-0 στο Constant Vanden Stock, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τραϊανό Δέλλα, Nacho Scocco, Νίκο Λυμπερόπουλο, Sanel Jahic, Papa Bouba Diop, Nathan Burns και Νίκο Γεωργέα – όλοι τους είναι τραυματίες! Αλλά και οι Βέλγοι του Ariel Jacobs ήρθαν με δύο σημαντικές απουσίες στην Αθήνα, αυτές του μέσου Lucas Biglia και του αμυντικού Olivier Deschacht. Αξίζει να αναφερθεί πως η «Ενωση» ακόμα δεν έχει πάρει νίκη απέναντι σε βελγικό σύλλογο ενώ και τρεις προηγούμενες φορές που φιλοξένησε ομάδα από το Βέλγιο, έμεινε στην ισοπαλία – πιο πρόσφατη το 1-1 με την… Anderlecht για τους ομίλους του Champions League πριν από τέσσερα χρόνια.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Bayer LeverkusenAris      1/1

2.00

PAOK – Villareal      under 2,5

1.62

AEK – Anderlecht    Χ

3.30

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).