Το trading στοιχημάτων αγώνων ποδοσφαίρου μπορεί κάλλιστα να γίνει μέσα στην ημέρα και πριν την έναρξη του αγώνα, διαβάζοντας τις ειδήσεις που αναφέρονται σε σημαντικές μεταβολές αποδόσεων. Αν και δε συναντώνται συχνά τέτοιες ειδήσεις, είναι ικανές να προβλέψουν την προτίμηση των παικτών κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επωφεληθούμε κάνοντας trading χωρίς να μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα. Συχνότερα τέτοιο trading γίνεται δυο με τρεις μέρες πριν τον αγώνα, καθώς οι μεταβολές των αποδόσεων στο ποδόσφαιρο δεν είναι μεγάλες και σημειώνονται κυρίως τις πρώτες μέρες που ανακοινώνονται τα στοιχήματα. Όμως χθες στον αγώνα της Νοτίου Αφρικής εναντίον των Η.Π.Α. ήμασταν σε θέση να κερδίσουμε χρήματα κάνοντας trading την απόδοση της γηπεδούχου βασιζόμενοι στην ήδη φθίνουσα απόδοση, στα προγνωστικά και στο γράφημα του ανταλλακτηρίου στοιχηματίζοντας υπέρ το πρωί και κλείνοντας με κατά μισή ώρα πριν την έναρξη.

trading-podosfairo-betfair-pregame

Επισκεπτόμενος στοιχηματικές ιστοσελίδες online χθες μαζί με κάποια sites που προσφέρουν σύγκριση αποδόσεων μεταξύ των bookmakers, διαπίστωσα την προτίμηση του κόσμου υπέρ της ομάδας της Νοτίου Αφρικής. Μάλιστα ήταν [intlink id=”1898″ type=”post”]σημαντική η μεταβολή της απόδοσης[/intlink], η οποία είχε πέσει από 2.40 στο 2.10 περίπου σχεδόν από όλες τις εταιρίες στοιχημάτων. Σε συνδυασμό με την κατηφορική πορεία της απόδοσης στο γράφημα της Betfair η γενική τάση του στοιχήματος είχε πλέον οριοθετηθεί. Το θέμα ήταν πόσο χαμηλά θα έπεφτε εφόσον εξακολουθούσε να σημειώνει χαμηλότερες τιμές. Θέτοντας ένα σημείο εξόδου stop loss σε περίπτωση που τα πράγματα αντιστρέφονταν κοντά στο 2.40, στοιχημάτισα υπέρ της Νοτίου Αφρικής €200 όταν έγραψα την είδηση στο Στοίχημα Online με σκοπό να κάνω trading και να κλείσω με ένα στοίχημα κατά σε χαμηλότερη απόδοση.

Ένας επιπλέον παράγοντας που ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση σε αυτό το trade ήταν το πλήθος των προγνωστικών online που πρότειναν την Νότιο Αφρική ως μια καλή επιλογή για στοίχημα. Έτσι λοιπόν έχοντας τις ειδήσεις, το γράφημα και τα προγνωστικά υπέρ της Νοτίου Αφρικής έμοιαζε ανόητο να μη ρισκάρω κάποια χρήματα κάνοντας trading. Καθώς δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο σύστημα ποδοσφαίρου στο στοίχημα, δεν επιθυμούσα να ρισκάρω ως κανονικό στοίχημα μια πρόβλεψη υπέρ της Ν. Αφρικής. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται μελέτη και δοκιμή πριν εφαρμοσθεί ένα τέτοιο σύστημα στο στοίχημα. Από την  άλλη ένα απλό σύστημα στο trading των αποδόσεων είναι είτε να ακολουθούμε τη γενική τάση της απόδοσης στο γράφημα της Betfair, είτε τις ειδήσεις, είτε τα προγνωστικά. Τη στιγμή που και οι τρεις παράμετροι έδειχναν προς τη μεριά της ίδιας ομάδας, ήταν αρκετά ασφαλές το trade υπέρ της, προσπαθώντας να κερδίσουμε από την εξακολούθηση της πτώσης της απόδοσης. Άλλωστε ο κίνδυνος δεν ήταν €200 αλλά πολύ λιγότερα καθώς το trade θα ολοκληρωνόταν πριν την έναρξη του αγώνα. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το [intlink id=”1696″ type=”post”]πραγματικό ρίσκο του stop loss[/intlink].

trading-podosfairo-afriki-usa

Όπως βλέπουμε το κέρδος αν και μικρό ήταν σχεδόν εξασφαλισμένο. Προσωπικά περίμενα την απόδοση να φτάσει ακόμα και στο 2.00, αφού υπήρχαν τόσες θετικές ειδήσεις για το συγκεκριμένο αγώνα, όμως ακόμα κι έτσι τα χρήματα είναι καλοδεχούμενα. Κάνοντας trading με €2.000 το κέρδος θα ήταν δεκαπλάσιο. Ωστόσο αρνητικός παράγοντας είναι οπωσδήποτε η δέσμευση ενός τέτοιου ποσού καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, πράγμα που ενδεχομένως να περιορίσει τον trader από την εκμετάλλευση κι άλλων ευκαιριών για trading ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.