uefa-champions-leagueΠολλές ομάδες έχουν κατά καιρούς κυριαρχήσει είτε σε εγχώριο είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας στον πάγκο τους προπονητές που τις άλλαξαν τη μοίρα. Ενας από αυτούς είναι και ο Jose Mourinho που επιστρέφει στο San Siro θέλοντας να σπάσει την αρνητική παράδοση της Real Madrid στο συγκεκριμένο γήπεδο και να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά μας στο παιχνίδι με την AC Milan.

Πέντε μήνες μετά την αποχώρησή του, ο Jose Mourinho επιστρέφει στο San Siro για να αντιμετωπίσει την AC Milan, στοχεύοντας να βάλει τέρμα στην… κατάρα της Real Madrid στο συγκεκριμένο στάδιο, αλλά και να κλειδώσει μια θέση για τη φάση των 16. Εχοντας κερδίσει 2-0 τη Milan στο προ δύο εβδομάδων μεταξύ τους παιχνίδι, μια επανάληψη ενός τέτοιου αποτελέσματος θα δώσει στη Real την πρώτη θέση του 7ου Ομίλου. Ακόμα και μια ισοπαλία ίσως αποδειχθεί αρκετή για τους Ισπανούς, εάν την ίδια ώρα η AJ Auxerre επικρατεί του AFC Ajax.

Ωστόσο, η Real έχει άσχημες αναμνήσεις από το San Siro, καθώς μετράει δέκα ήττες και τρεις ισοπαλίες κόντρα στις δύο ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο. Ο Mourinho, πάντως, έμαθε πολύ καλά πώς μπορεί κανείς να κερδίσει εκεί πέρα, ως προπονητής της Inter Milan την τελευταία διετία. Αλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που έφερε τα πάνω κάτω στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, αν σκεφτεί κανείς τι συνέβη πέρυσι και τι φέτος.

Real Madrid και AC Milan τέθηκαν αντιμέτωπες και την περυσινή σεζόν στη φάση των ομίλων, με την Milan να κερδίζει 3-2 στο Santiago Bernabeu και τους Ισπανούς να παίρνουν ισοπαλία στο Μιλάνο. Ο Ronaldinho με εύστοχο πέναλτι στο 35’ ακύρωσε το τέρμα του Karim Benzema (29’). Φέτος, όμως, ο Mourinho έδειξε τον τρόπο στους Ισπανούς και οι Cristiano Ronaldo (13’) και Mesut Ozil (14’) τον ακολούθησαν πιστά. Και δεν έχασαν…

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Mourinho αντιμετώπισε τέσσερις φορές την Milan από τον πάγκο της Inter και κατέγραψε τρεις νίκη (συμπεριλαμβανομένου του 4-0 τον Αύγουστο του 2009) και μόλις μια ήττα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ronaldinho για παραγκωνισμό του από την ενδεκάδα και για κακό σύστημα από τον Massimiliano Allegri ήρθαν να διαταράξουν το κλίμα στα αποδυτήρια της Milan. Κλίμα που κάθε άλλο παρά καλό είναι μετά και την ήττα 2-1 από τη Juventus στο San Siro.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

AC Milan – Real Madrid     2

2.35

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).