alex-ferguson-walter-smith-manchester-rangersΟ Sir Alex Ferguson επιστρέφει στην πατρίδα του τη Glasgow με τη Manchester United FC να ευελπιστεί να πάρει την πρόκριση και την πρώτη θέση του 3ου ομίλου έναντι του παλιού του συλλόγου, Rangers FC.

Η νίκη της United την προηγούμενη αγωνιστική στην Bursaspor την έφερε μια ανάσα από την πρόκριση, αλλά η Rangers σίγουρα θα έχει διαφορετική ιδέα, καθώς θα προσπαθήσει να ανακάμψει από την ήττα της στη Valencia FC την ίδια βραδιά. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των πρωταθλητών Σκοτίας, ωστόσο ενδέχεται να τους στοιχίσει και μια εκ των δύο πρώτων θέσεων. Πώς θα γίνει αυτό; Εάν η Valencia FC επικρατήσει της Bursaspor στο άλλο ματς του ομίλου, η Rangers πρέπει να καταβάλει την αντίσταση της Manchester United για να μείνει ζωντανή.

Οι δυο ομάδες έχουν.. μικρό παρελθόν στο Champions League. Η μοναδική φορά που είχαν τεθεί αντιμέτωπες ήταν για τη φάση των ομίλων της περιόδου 2003/04, με τη Manchester United να κερδίσει 1-0 στο Ibrox – με το γκολ του Phil Neville – και 3-0 στο Old Trafford. Αυτή τη φορά, οι Σκοτσέζοι κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας στο Manchester (0-0) με σούπερ αμυντική τακτική, ωστόσο θα πρέπει να έχουν καλά στο μυαλό τους πως η δύναμη της έδρας δεν σημαίνει και πολλά: η Manchester United έχει οκτώ νίκες στα εννέα τελευταία ταξίδια της, με μοναδική «γκέλα» την ήττα 2-1 από την FC Bayern Munchen στα προημιτελικά της περυσινής περιόδου!

Γενικά, οι επισκέψεις της Manchester United στη Glasgow παράγουν λιγοστά γκολ: 1-1 στο Celtic Park με την Celtic FC στη φάση των ομίλων της σεζόν 2008/09 και ήττα 1-0 από την ίδια ομάδα στη φάση των ομίλων στις… 21 Νοεμβρίου του 2006!

Υπάρχουν, όμως, κάποια στοιχεία που συνδέουν τους προπονητές των δύο ομάδων: ο Sir Alex ήταν φανατικός οπαδός της Rangers και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου, πετυχαίνοντας 35 γκολ σε 66 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, από το 1967 μέχρι το 1969. Ακόμα περισσότερο, ο νυν τεχνικός της Rangers, Walter Smith, ήταν βοηθός του Ferguson όταν ο τελευταίος οδηγούσε την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, αλλά και βοηθός του στο Old Trafford το 2004!

Για όλους αυτούς τους, αγωνιστικούς και μη, λόγους, στο Ibrox προβλέπεται ισοπαλία και λίγα γκολ.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Rangers – Manchester United         X

3.60

Rangers – Manchester United         Under 2,5

1.70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).