arsenal-logoΜπορεί το ντέρμπι του Manchester να απογοήτευσε τους φίλους του ποδοσφαίρου αφού έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ωστόσο κανείς δεν σκέφτεται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο 147ο ντέρμπι του βορείου Λονδίνου. Οι έξι τελευταίες αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλα είχαν συνολικά 25 γκολ, συμπεριλαμβανομένου της αξέχαστης ισοπαλίας 4-4 στο Emirates πριν από δύο χρόνια.

Η Arsenal γνωρίζει πολύ καλά πως μια νίκη θα την φέρει την κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, αποτέλεσμα που θα αυξήσει την πίεση στην Chelsea η οποία αργότερα δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Birmingham. Η Tottenham δεν έχει κερδίσει τους «Gunners» στην έδρα τους από το 1993, ωστόσο κατάφερε να βάλει τέλος σε μια ξηρασία 10 ετών, κερδίζοντας τους παίκτες του Arsene Wenger για το πρωτάθλημα όταν οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν τον Απρίλιο.

Και οι δυο ομάδες είναι ευάλωτες αμυντικά. Η Arsenal θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον Thomas Vermaelen ενώ οι τραυματισμοί στερούν από τους «Spurs» τους βασικούς κεντρικούς αμυντικούς Ledley King και Michael Dawson. Η συνεχιζόμενη απουσία τους έφερε τον William Gallas σε πρωταγωνιστικό ρόλο – έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την Arsenal, αφού ο σύλλογος ισχυρίστηκε πως οι απαιτήσεις του ήταν «εξωπραγματικές», ωστόσο η εμπειρία του ίσως αποδειχθεί πολύτιμη για τους φιλοξενούμενους.

Ο προπονητής της Tottenham, Harry Redknapp, φαίνεται πως έχει αποφασίσει ότι η καλύτερη άμυνα είναι… η επίθεση, αν κρίνουμε από την ενδεκάδα που παρέταξε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Blackburn, όταν και δύο καθαρόαιμοι επιθετικοί (οι Peter Crouch και Roman Pavlyuchenko) είχαν την υποστήριξη μιας άκρως επιθετικογενούς μεσαίας γραμμής που αποτελούσαν οι Rafael van der Vaart, Gareth Bale, Luka Modric και Jermaine Jenas.

Και μερικά στατιστικά στοιχεία: Η ήττα της Arsenal 2-1 στο White Hart Lane τον Απρίλιο ήταν η πρώτη της από την Tottenham έπειτα από 20 αγώνες. Οι «Spurs» έχουν κερδίσει την Arsenal εκτός έδρας σε αγώνα της Premier League μόνο μια φορά, το 3-1 του Μαΐου του 1993. Η Tottenham κράτησε αλώβητη την εστία της μόλις σε ένα από τα τελευταία 23 παιχνίδια για την Premier League κόντρα στην Arsenal.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Arsenal – Tottenham            over 2,5

1.65

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).