TottenhamΕντάξει, πολλές φορές είναι υπερβολικό να υποστηρίζουμε πως ένας ποδοσφαιριστής και μόνο μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα. Ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες επιπέδου Premier League, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και, εάν δεν έχει μια ομάδα αρκετούς αστέρες στο ρόστερ της, δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Και η επιστροφή ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή διευκολύνει στα προγνωστικά μας.

Ο λόγος για τον Rafael van der Vaart και την Tottenham. Η οποία για μια ακόμα φορά έπειτα από αγώνα στο Champions League, απογοήτευσε. Η ήττα 4-2 από την Bolton στο Reebok ήταν ακόμα ένα πισωγύρισμα για την ομάδα του Harry Redknapp, η οποία δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε διπλό ταμπλό. Ειδικά όταν στη σύνθεσή της δεν βρίσκεται ο Ολλανδός επιτελικός μέσος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Rafael van der Vaart έχει σημειώσει έξι γκολ σε πέντε εντός έδρας παιχνίδια (ανεξαρτήτως διοργάνωσης) για τους Spurs. Συνολικά φέτος έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα έξι φορές, τις τέσσερις εκ των οποίων στα πλαίσια της Premier League. Η συνεισφορά του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η Tottenham έχει δεχτεί 12 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, ωστόσο έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα.

Αντίπαλος των Spurs σήμερα είναι η Sunderland η οποία όταν επισκέπτεται το White Hart Lane, κάτι… παθαίνει. Είναι χαρακτηριστικό πως η νίκη 2-1 τον Αύγουστο του 2008, ήταν η μοναδική για τις «μαύρες γάτες» εκεί μέσα τα τελευταία 26 χρόνια! Υπάρχει, όμως, και άλλο αρνητικό στοιχείο για τη Sunderland. Στα 23 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της, έχει καταφέρει να σημειώσει μόλις μια νίκη: αυτή με 1-0 επί της Hull τον Απρίλιο.

Το κακό για τον Steve Bruce, προπονητή της Sunderland, είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του το «μεγάλο κανόνι» της ομάδας, τον Darren Bent. Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός έχει σημειώσει 8 γκολ μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις (6 στην Premier League) και θα απουσιάσει από το σημερινό παιχνίδι – αλλά και για έναν μήνα ακόμα περίπου. Ο Asamoah Gyan, μεταγραφή-ρεκόρ για τις «μαύρες γάτες», άρχισε να κάνει απόσβεση το Σάββατο, όταν και σημείωσε και τα δύο γκολ στη νίκη επί της Stoke. Αν θα φτάσει η αξία του για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες; Αμφίβολο…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Tottenham – Sunderland     1

1.57

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).