PAOK FCΗ 10η αγωνιστική της Super League περιλαμβάνει αρκετά παιχνίδια, τα οποία προσφέρονται για προγνωστικά και στοίχημα online. Το παιχνίδι όμως που δεσπόζει είναι αυτό που διεξάγεται στην Τούμπα μεταξύ των δικέφαλων αετών, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται σε αναζήτηση ταυτότητας και πορείας.

Η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των παραγόντων που θα κρίνουν το ντέρμπι, είναι σίγουρα μια δύσκολη διαδικασία μιας και για τις δύο ομάδες υπάρχουν πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά σημεία που είτε προϋπήρχαν είτε παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα. Αρχίζοντας με το δικέφαλο του βορρά, κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι η πορεία της ομάδας του Χάβου το τελευταίο διάστημα είναι άκρως εντυπωσιακή και δε θυμίζει σε τίποτα ομάδα που έχει περάσει από χίλια κύματα, με προβλήματα και αποχωρήσεις, κυρίως στο διοικητικό κομμάτι, καθώς επίσης και με ένα προπονητή που μέχρι σήμερα παρουσιάζεται ως υπηρεσιακός. Μετά το πρώτο παιχνίδι, αυτό με τη Villarreal στο El Madrigal, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε με 1-0, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ο «υπηρεσιακός» Χάβος έχει οδηγήσει την ομάδα του ΠΑΟΚ σε πέντε συνεχόμενες νίκες. Τρείς στο πρωτάθλημα, δύο εκ των οποίων εκτός έδρας, μία στο κύπελλο Ελλάδας και μία στο Europa League.Η προαναφερθείσα πορεία των ασπρόμαυρων αν μη τι άλλο δείχνει ομάδα που βρίσκεται τόσο σε ποδοσφαιρική όσο και ψυχολογική άνοδο δείχνοντας να αφήνει πίσω της τα άσχημα αποτελέσματα της εκκίνησης του πρωταθλήματος. Προβλήματα υπάρχουν αρκετά στο δικέφαλο αφού Ivic, Lino και Sznaucer είναι τραυματίες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο Χιλιανός  Pablo Contreras είναι και αυτός εκτός αποστολής, καταλαβαίνει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με άμυνα ανάγκης και κυρίως χωρίς ιδιαίτερες επιλογές και λύσεις από τον πάγκο, σε περίπτωση που κριθούν αναγκαίες.

AEK FCΣτον αντίποδα η ΑΕΚ του Manolo Jimenez πηγαίνει στο ντέρμπι χωρίς τον πλέον χαρισματικό της παίκτη, Scocco καθώς και τον Bouba Diop, οι οποίοι είναι τραυματίες και συνεχίζουν την αποθεραπεία εκτελώντας ατομικά προγράμματα.  Προσωπικά εκτιμώ ότι δύο είναι τα πλεονεκτήματα των κιτρινόμαυρων. Το πρώτο είναι ότι η ομάδα διαθέτει  ένα προπονητή με προσωπικότητα, πλάνο και γνώση, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ σε θετικό αποτέλεσμα. Το δεύτερο είναι η καλή παράδοση που διαθέτει η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα. Παραδοσιακά, ο δικέφαλος του νότου στη Θεσσαλονίκη, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, δυσκολεύει πολύ τον αντίπαλό του και παίρνει αποτελέσματα. Όμως, αυτό που λείπει από τη σημερινή ΑΕΚ είναι κάτι απλό αλλά συνάμα πολύ σημαντικό και εμπεριέχεται σε μία λέξη. ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Με μια γρήγορη ματιά στην αποστολή της ΑΕΚ, μπορεί κάποιος εύκολα να δει ότι εννέα από τους δεκαεννέα ποδοσφαιριστές της, τουλάχιστον, δεν είναι επιπέδου ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που υπολογίζεται σοβαρά στη στοιχηματική μου προσέγγιση, όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Το βασικό handicap 0,25 δίδεται σε απόδοση κοντά στο 1.93 γεγονός που αξίζει την ανάληψη του ρίσκο σε ένα παιχνίδι που ούτως η άλλος παραμένει δύσκολο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν οι δύο ομάδες. Επιπρόσθετα, το line στο Over βρίσκεται στα δύο γκολ, σε μια απόδοση εξαιρετικά υψηλή αναλογιζόμενος κανείς ότι οι επιθετικές γραμμές των ομάδων σκοράρουν τουλάχιστον από ένα γκολ στα τελευταία παιχνίδια, τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Ευρώπη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
ΠΑΟΚ – 0.25 1.93
Over 2 1.87

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).