arsenal-logoΕχοντας… φάει ξύλο από τους Spurs και στη συνέχεια, όντας πεσμένοι κάτω, έχοντας δεχτεί κλοτσιές από τους «πολεμοχαρείς» παίκτες της πορτογαλικής Braga, οι ποδοσφαιριστές της Arsenal για μια ακόμα φορά είναι σε θέση κατηγορουμένου πως τους λείπουν τα… κότσια. Οι εκφραστές του όμορφου ποδοσφαίρου σίγουρα με ευχαρίστηση θα ήθελαν να παίρνουν νίκες παίρνοντας άσχημες νίκες, προκειμένου να σβήσουν τη δίψα τους για τίτλους.

Το θετικό για τους Gunners είναι πως συνήθως τα καταφέρνουν καλά στο Villa Park, όπου παραμένουν αήττητοι στις 11 τελευταίες επισκέψεις τους για την Premier League. Οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν ακόμα περισσότερο κουράγιο, από το γεγονός ότι η Aston Villa έχει μαζέψει μέχρι τώρα λιγότερους βαθμούς και έχει σημειώσει λιγότερα γκολ από το 2005.

Η λειψανδρία της Villa σε επιλογές στη μεσαία γραμμή, ίσως φέρει στην αρχική ενδεκάδα τον Robert Pires, απέναντι σε έναν σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε πιστά από το 2000 μέχρι το 2006. Ο 37χρονος σημείωσε 84 γκολ σε 284 εμφανίσεις με την Arsenal και ήταν αναπόσπαστο στέλεχος των «Invincibles» (δηλ. των «Ανίκητων») που πραγματοποίησαν το νταμπλ την περίοδο 2003/04.

Στο παιχνίδι του Villa Park θα συναντηθούν και δύο φίλοι από τα παλιά. Ο προπονητής της Aston Villa, Gerard Houllier, είχε δηλώσει κάποτε για τον συνάδελφό του προπονητή των Gunners, Arsene Wenger, πως «μπορεί να φάει, να μιλήσει, να κοιμηθεί και να πιει… ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να επιστρέψει για ακόμα περισσότερο». Και το σίγουρο είναι πως αυτό το πάθος του ο Wenger θα ήθελε πολύ να το μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία νίκη της Villa επί των Gunners στα 23 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν εκείνο το 2-0 στο Emirates Stadium το Νοέμβριο του 2008 (μια νίκη, οκτώ ισοπαλίες, 14 ήττες) ενώ στο Villa Park έχει να κερδίσει από το 3-2 τον Δεκέμβριο του 2008 – έκτοτε η Arsenal σημείωσε πέντε νίκες και απέσπασε έξι ισοπαλίες. Επιπλέον, στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, η Aston Villa έχει σημειώσει μόλις μια νίκη (τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, στα υπόλοιπα).

Βέβαια, η ομάδα του Houllier είναι και άτυχη, αφού οι παίκτες της έχουν σημαδέψει εννέα φορές τα δοκάρια – περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Αλλά έχοντας απουσίες όπως αυτές των Marc Albrighton, Carlos Cuellar, Fabian Delph, Emile Heskey, Stiliyan Petrov, Nigel Reo-Coker, Steve Sidwell, και Andreas Weimann, αλλά και αμφίβολο τον Habib Beye, καταλαβαίνει κανείς πως το έργο της γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Κι ας απουσιάζουν και από τους Gunners ο αρχηγός Francesc Fabregas αλλά και οι Vassiriki Diaby, Emmanuel Eboue, Emmanuel Frimpong και Thomas Vermaelen. Η Arsenal θα πάρει πίσω κάτι από τη χαμένη λάμψη της προηγούμενης εβδομάδας.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Aston VillaArsenal 2

2.20

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).