premier-league-prognostikaΠρόκειται για δύο από τις ομάδες που είχαν ιδρύσει τη Football League και τίθενται αντιμέτωπες εδώ και 122 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, μέσα στο 2010 έχουν… βαρεθεί να συναντιόνται. Είναι χαρακτηριστικό πως Blackburn Rovers και Aston Villa θα τεθούν αντιμέτωπες για έκτη φορά από τον Ιανουάριο! Και τα στατιστικά δίνουν προγνωστικά.

Η Blackburn κατάφερε να κερδίσει μόνο στην τελευταία μεταξύ τους συνάντηση για το πρωτάθλημα, την τελευταία αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν, ενώ η Villa θριάμβευσε και στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις για το FA Cup και το League Cup! Η πιο πρόσφατη, αυτή του Σεπτεμβρίου, συνέπεσε και με την επιστροφή του προπονητή Gerard Houllier στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Γάλλος έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές στα 10 παιχνίδια που έχει κοουτσάρει τους «χωριάτες» και υπήρχαν αρκετοί ήρωες στην νεανική τους ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει τη Manchester United. Από την Aston Villa απουσιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ 11 ποδοσφαιριστές και η στεναχώρια ήρθε να προστεθεί στις απουσίες, αφού η United σημείωσε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει την ισοπαλία.

Η πρόσφατη καλή φόρμα των Rovers σταμάτησε απότομα στην εκτός έδρας ήττα από την Tottenham, με τον προπονητή Sam Allardyce να περιγράφει την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του ως «διαβολική»! Ενας από αυτούς που την απάρτιζαν, ο Michel Salgado, πάντως, έσπευσε να συγχαρεί τη δουλειά του Allardyce και να τον χρίσει ως βασικό υποψήφιο για διάδοχο του Fabio Capello στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του αγώνα στο Ewood Park, είναι πως θα είναι το πρώτο υπό την επίβλεψη των νέων αφεντικών των Rovers, της εταιρείας Venky, η οποία την Παρασκευή ολοκλήρωσε την απόκτηση του συλλόγου έναντι 23 εκατομμυρίων λιρών, έχοντας επωμιστεί και τα χρέη των 20 εκ. λιρών!

Και μερικά στατιστικά στοιχεία: Η Aston Villa έχει κερδίσει στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ταξίδια της στο Ewood Park σε όλες τις διοργανώσεις. Στα έξι τελευταία λεπτά των έξι τελευταίων αγώνων για την Premier League μεταξύ των δύο ομάδων, σημειώθηκαν έξι γκολ! Επιπλέον, η Villa έχει δεχτεί πέντε γκολ στα πέντε τελευταία λεπτά των φετινών της αγώνων στο πρωτάθλημα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Blackburn – Aston Villa       OVER 2,5

2.20

Blackburn – Aston Villa       Goal/Goal

1.90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).