Το χειμώνα οι Αγγλικές ιπποδρομίες πραγματοποιούνται τις μεσημεριανές ώρες, πράγμα που μου επιτρέπει να δοκιμάσω να κάνω trading τις αποδόσεις των στοιχημάτων των αλόγων. Σήμερα το trading έγινε σε 10 ιπποδρομίες και διήρκησε 2 ώρες σημειώνοντας κέρδος στις 8 από αυτές. Έχοντας διαθέσιμο κεφάλαιο €530 ήμουν περιορισμένος σε σχέση με [intlink id=”1086″ type=”post”]παλιές εποχές trading Αγγλικών ιπποδρομιών[/intlink], ωστόσο το τελικό κέρδος ήταν σχεδόν €100 κυρίως χρησιμοποιώντας το βάθος αγοράς που προσφέρει το BetAngel αλλά και τα γραφήματα. Μάλιστα τα γραφήματα των στοιχημάτων σε δύο κούρσες έχουν αρκετό ενδιαφέρον αφού στο πρώτο φαίνεται το μέγεθος της μεταβολής της απόδοσης πριν την έναρξη των ιπποδρομιών, ενώ στο δεύτερο αποδεικνύεται ότι η [intlink id=”1417″ type=”post”]τεχνική ανάλυση[/intlink] πράγματι εφαρμόζεται συχνά και στο στοίχημα.

betfair-kerdos-zimeia-noemvrios

Στην ιπποδρομία των 17:00 το φαβορί άλογο Opus Dei εμφάνισε ανοδικές τάσεις από την αρχή και ήταν από τις σπάνιες φορές που έκανα trading ακόμα και 15 λεπτά πριν την έναρξη της ιπποδρομίας κι ενώ ο τζίρος ήταν περίπου στις €100.000. Γενικά δε θα συμβούλευα κάποιον να κάνει trading πέραν των τελευταίων 10 λεπτών πριν την εκκίνηση λόγω του μικρού τζίρου και κατ’ επέκταση της μη φερεγγυότητας της όποιας μεταβολής της απόδοσης. Παρόλα αυτά, το γράφημα εκείνη τη στιγμή μόλις ξεπερνούσε το 2.30 και δεδομένης του επιπέδου στήριξης σε εκείνη την απόδοση, τοποθετήθηκα με κατά. Δυστυχώς το σύστημα που ακολουθώ στο trading των ιπποδρομιών δε μου επιτρέπει να κρατάω ανοιχτό κάποιο trade για πολλή ώρα κι έτσι αντί να επωφεληθώ από τη μεγάλη άνοδο της απόδοσης από το 2.30 μέχρι το 3.40, ολοκλήρωσα πολλά trades πολύ μικρότερης μεταβολής. Το γράφημα της Betfair αυτού του αλόγου μαρτυρά πόσο μεγάλη μεταβολή απόδοσης μπορεί να συμβεί πριν καν ξεκινήσουν τα άλογα να τρέχουν σε μια ιπποδρομία, σε άμεση αντιπαράθεση με τα γραφήματα των στοιχημάτων ποδοσφαίρου ή τέννις. Επίσης είναι ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα της [intlink id=”1608″ type=”post”]γραμμής τάσης[/intlink].

ippodromia-betfair-stoixima-trading

Η επόμενη ιπποδρομία που αξίζει σχολιασμό ήταν η κούρσα των 17:30. Στο γράφημα της απόδοσης του δεύτερου φαβορί αλόγου δημιουργήθηκε ένας άκρως ενδιαφέρον σχηματισμός τεχνικής ανάλυσης που επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο το επίπεδο στήριξης. Ενώ έκανα trading το φαβορί άλογο – όπως φαίνεται από τα στοιχήματα στο Ubenkor – παρατήρησα ότι η απόδοση του δεύτερου κατά σειρά αλόγου πλησίαζε το [intlink id=”1619″ type=”post”]επίπεδο στήριξης[/intlink] στο 3.50. Όταν λοιπόν η απόδοση πράγματι έφτασε σε εκείνο το επίπεδο, τοποθέτησα ένα κατά στοίχημα με σκοπό να κερδίσω από την επικείμενη διορθωτική άνοδο στη πτωτική τάση των τελευταίων λεπτών – κάθε candlestick είναι 10 δευτερόλεπτα. Το ρίσκο μου ήταν πολύ μικρό καθώς στο 3.35 – 3.40 θα έκλεινα με ζημία 3 το πολύ ticks. Δε χρειάστηκε να ανησυχήσω ούτε δευτερόλεπτο καθώς η απόδοση σχημάτισε ένα τέλειο σχηματισμό αναστροφής τάσης κι έτσι έμεινα θεατής στην άνοδο μέχρι το 3.90.

stiriksi-betfair-trading-ippodromia

Σε εκείνο το σημείο περίμενα μια πτώση 1-2 ticks για να κλείσω με κέρδος, αλλά η κίνηση στο ladder του BetAngel έδειχνε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση από τους παίκτες που έπαιζαν κατά. Μεγάλα χρηματικά ποσά τοποθετούνταν διαρκώς στο 3.80 και 3.85, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν την απόδοση να πέσει χαμηλότερα. Έτσι, η απόδοση ξεπέρασε το 4.00 το επόμενο λεπτό και στο 4.2 έκλεισα το trade όπως φαίνεται κι από τα στοιχήματα της εικόνας. Το σημείο που ολοκλήρωσα το trade είναι το πρώτο σκούρο candlestick, πριν η απόδοση ξαναφτάσει το 4.00. Η εικόνα αποτυπώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση του trade.

Η ιπποδρομία αυτή ήταν και η πιο κερδισμένη για σήμερα, κερδίζοντας πάνω από €40 με ένα κεφάλαιο των €500 κάνοντας [intlink id=”917″ type=”post”]trading των αποδόσεων[/intlink].

ippodromia-trading-prasino

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.