roma-stoliΟ Claudio Ranieri ευελπιστεί πως η συνεχώς βελτιωμένη AS Roma μπορεί να κάνει εντελώς τυπική διαδικασία το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του 5ου Ομίλου τον επόμενο μήνα. Όπως και να έχουν τα πράγματα για τους Ιταλούς, ένα παιχνίδι Champions League, το σίγουρο είναι πως δίνει ευκαιρίες για προγνωστικά.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Πολύ απλά κερδίζοντας την – ευρισκόμενη ήδη στους 16 – FC Bayern Munchen. Εάν γίνει αυτό και η FC Basel 1893 και η CFR 1907 Cluj αναδειχθούν ισόπαλες στην Ελβετία, οι Giallorossi – αήττητοι εδώ και επτά αγωνιστικές – θα πλαισιώσουν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα αφήσει ανοικτές τις πιθανότητες του συλλόγου της Serie A ως και την 6η αγωνιστική, όταν και θα ταξιδέψει στην CFR Cluj.

«Μετά τη νίκη μας στην Basel (3-2 στις 3 Νοεμβρίου), θέλουμε να συγκεντρώσουμε τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια που απομένουν και θέλουμε να κερδίσουμε την Τρίτη προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις την τελευταία αγωνιστική», σχολίασε ο Ranieri στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της AS Roma δεν θέλησε να αποκαλύψει την ενδεκάδα που θα παρατάξει ωστόσο αποκάλυψε πως «οι Daniele De Rossi και David Pizarro είναι έτοιμοι να αγωνιστούν».

Ο De Rossi αποχώρησε με ενοχλήσεις στη νίκη 2-0 επί της Udinese το Σάββατο (με τα γκολ των Jeremy Menez και Marco Borrielo) αλλά είναι έτοιμος ενώ ο Pizarro έμεινε στον πάγκο στο ίδιο παιχνίδι. Στη δράση επέστρεψαν κόντρα στην Udinese και οι Juan (μηρός) και Adriano (αστράγαλος), κάτι που σημαίνει πως μόνο ο Rodrigo Taddei Παραμένει εκτός μάχης.

Από την άλλη, τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται για τον Louis van Gaal. Μετρήστε: ο αρχηγός Mark van Bommel θα απουσιάσει λόγω ενός χρόνιου προβλήματος στο γόνατο. Οι Arjen Robben, Holger Badstuber, Miroslav Klose και Ivica Olic παραμένουν εκτός μάχης. Τουλάχιστον, ο αμυντικός Martin Demichelis αναμένεται να αγωνιστεί έχοντας ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις στο μηρό ενώ ο Frank Ribery ίσως ξεκινήσει έχοντας περάσει ως αλλαγή στα δύο τελευταία ματς.

Η φετινή χρονιά της Bayern Munchen είναι μάλλον διφορούμενη μέχρι τώρα, μιας και στο Champions League έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της, αλλά στην Bundesliga έχει μείνει 14 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Dortmund, μετά και την ισοπαλία 1-1 με τη Bayer Leverkusen το Σάββατο! Το θετικό είναι πως οι Βαυαροί είναι αήττητοι στα εννέα τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, κερδίζοντας τα έξι εξ αυτών, με τον Mario Gomez να έχει πετύχει 12 γκολ στο διάστημα αυτό – με δύο χατ-τρικ! Το δήλωσε, άλλωστε, και ο Van Gaal στη συνέντευξη Τύπου: «δεν μπορώ να σας πω εάν θα αγωνιστεί ο Ribery, αλλά σας λέω πως έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον Gomez».

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

AS Roma – Bayern Munchen          G/G

1.57

Mario Gomez Scorer Any Time

3.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).