npower_championshipΌπως και να το δει κανείς, οι έδρες έχουν (σχεδόν) πάντα τον πρώτο λόγο. Και γιατί οι ομάδες έχουν την υποστήριξη του κόσμου τους και επειδή γνωρίζουν καλύτερα τα… κατατόπια. Εάν αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται και με την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, έναντι των φιλοξενούμενων, τότε καταλήγουμε σε κάποια σημεία με μεγαλύτερη ευκολία.

Στο Liberty Stadium, η Swansea υποδέχεται την Bristol City θέλοντας να δώσει συνέχεια στις τελευταίες επιτυχίες της. Οι «Swans» έρχονται από τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες ενώ παραμένουν αήττητοι στα επτά τελευταία παιχνίδια τους. Είναι, ακόμα, χαρακτηριστικό πως στους έξι πιο πρόσφατους αγώνες της, η Swansea δεν έχει δεχθεί καν γκολ, συμπληρώνοντας πάνω από εννέα ώρες που η εστία της έχει παραμείνει αλώβητη! Επιπλέον, μέσα στο Liverty φέτος έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Και επειδή ενός… καλού μύρια έπονται, υπάρχει και η επιστροφή του βασικότατου μέσου Darren Pratley που εξέτισε την τιμωρία του.

Η αλήθεια είναι πως και η Bristol City είναι σε ανοδική τροχιά. Οι «Robins» συμπλήρωσαν τέσσερα παιχνίδια αήττητοι, με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες αλλά παραμένουν πολύ χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό. Υπάρχουν, όμως, και άσχημα νέα για την Bristol City. Εχει να κερδίσει τη Swansea εδώ και 20 χρόνια, όταν ακόμα η ομάδα της Νότιας Ουαλίας αγωνιζόταν στο The Vetch. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν νίκη στα έξι πιο πρόσφατα ταξίδια της εκεί. Το χειρότερο όλων; Οι «Robins» έχουν σημειώσει μόλις τρεις νίκες φέτος, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.

Κατ’ αντιστοιχία, σε εξίσου πλεονεκτική θέση είναι και η Leicester που φιλοξενεί στο Walkers Stadium τη Sheffield United. Αρχίζοντας από τα αγωνιστικά, οι «αλεπούδες» δείχνουν ανανεωμένες μετά την έλευση του Sven-Goran Eriksson, έχοντας πάρει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους ενώ στα δύο πιο πρόσφατα δεν δέχθηκαν γκολ! Είναι χαρακτηριστικό πως η Leicester είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στην Championship. Επιπλέον, επιστρέφει ο αρχηγός της ομάδας Matt Oakley, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στη Σαββατιάτικη νίκη επί της Barnsley εκτός έδρας.

Αντίθετα, τα προβλήματα για τη Sheffield United συνεχίζονται και πηγαίνει στο Walkers έχοντας στην πλάτη τρεις διαδοχικές ήττες. Αποτελέσματα που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον προπονητή Gary Speed. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των «Blades» είναι η επίτευξη γκολ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν σημειώσει μόλις 10. Όχι ότι στην άμυνα τα πράγματα πάνε καλύτερα. Από τα 15 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, οι «λεπίδες» έχουν διατηρήσει αλώβητη την εστία τους μόνο σε τέσσερα! Ούτε και η παράδοση «πάει» τη Sheffield που έχει ηττηθεί στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ταξίδια της στο Walkers.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Swansea – Bristol City          1

1.60

Leicester City – Sheffield United     1

1.80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).