geeks-toy-logoΤο A Geeks Toy είναι ένα δωρεάν software για το ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair που όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Betangel, αλλά βάζει και τα γυαλιά σε πολλά άλλα προγράμματα και πλατφόρμες που κυκλοφορούν έναντι μηνιαίας συνδρομής. Έχοντας χρησιμοποιήσει στο trading ουκ ολίγες εφαρμογές, δοκίμασα χθες μετά παρότρυνσης του φίλου μου Κώστα το Geeks Toy κι οφείλω να παραδεχτώ ότι εντυπωσιάστηκα από τις δυνατότητες ενός δωρεάν εργαλείου – ή bot για κάποιους – το οποίο μάλιστα είναι εγκεκριμένο από την ίδια την Betfair, καθώς περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συμβατών εφαρμογών. Εάν αναζητούσατε μια εναλλακτική πλατφόρμα και μάλιστα χωρίς κόστος, είμαι σίγουρος ότι το Geeks Toy θα σας καλύψει σχεδόν όλες τις ανάγκες στο στοίχημα!

Το A Geeks Toy ίσως να μην είναι το πιο όμορφο εργαλείο στοιχήματος ή trading που κυκλοφορεί. Η πραγματική δύναμή του όμως είναι η άπειρη παραμετροποίηση που επιδέχεται σχεδόν κάθε παράθυρό του και κάθε μικροεφαρμογή. geeks-toy-ladderΓια παράδειγμα στην περίπτωση του ladder μπορούμε να ορίσουμε το πλήθος των γραμμών, των στηλών (των αλόγων π.χ.), το μέγεθος τον γραμμάτων (font size) καθώς και την απόσταση μεταξύ των πεδίων που μπορούμε να τοποθετούμε στοιχήματα. Σαν να μην έφταναν αυτά, μπορούμε να εμφανίζουμε τη στήλη με την απόδοση όπου θέλουμε, να δημιουργήσουμε επιπλέον στήλη με τα αταίριαστα στοιχήματα, να εμφανίζονται τα στοιχήματα αυτά στη θέση της απόδοσης για εξοικονόμηση χώρου καθώς και εάν θέλουμε να εμφανίζεται και πώς το γράφημα του κάθε στοιχήματος ακριβώς δίπλα σε κάθε ladder.

Σαν να μην έφταναν αυτά, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε χρώματα για κάθε στήλη, να ορίσουμε σταθερά πονταρίσματα ώστε να τα επιλέγουμε με ένα κλικ, να κεντράρονται αυτόματα όλες οι ladders, να τοποθετείται ένα στοίχημα με διπλό κλικ, να κάνουμε drag and drop ένα στοίχημα, να ορίσουμε συντομεύσεις πλήκτρων για κάποιες λειτουργίες και πολλά ακόμα. Επίσης στο ladder εμφανίζεται και το ποσό του πιο πρόσφατου ταιριασμένου στοιχήματος, μα άμεση συνέπεια να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα της αγοράς. Στο trading η χρήση της ladder είναι σχεδόν επιβεβλημένη και για αυτό το λόγο επιμένω σε αυτή τη λειτουργία και στις πραγματικά αναρίθμητες δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει το A Geeks Toy. Άλλωστε ίδιας μορφής ladders χρησιμοποιούνται κι από τους traders στα χρηματιστήρια κι άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Στο θέμα των γραφημάτων αυτά μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην οθόνη, ακόμα και ακριβώς πάνω από κάθε ladder, ενώ υπάρχει επιλογή για candlesticks καθώς επίσης και επιλογή του χρόνου που αποτυπώνει το κάθε κερί σε βήματα των 10 δευτερολέπτων. Επίσης διάφορα στοιχεία τεχνικής ανάλυσης μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στα γραφήματα όπως κινητοί μέσοι όροι και Bollinger Bands. Προς το παρόν χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και το Betangel κυρίως για τα γραφήματά του με τα οποία είμαι περισσότερο εξοικειωμένος, όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα γραφήματα του Geeks Toy υστερούν σε κάποιο σημείο. Απλώς είναι θέμα προσαρμογής.

geeks-toy-refresh-timesΚάποιες άλλες λειτουργίες του Geeks Toy επιγραμματικά είναι η υποβολή στοιχήματος με ένα κλικ, η αυτόματη ανανέωση των τιμών ακόμα και ανά 200ms, η εμφάνιση χρονομέτρου μέχρι την έναρξη του γεγονότος, η επιβεβαίωση η μη κάθε στοιχήματος πριν την υποβολή του, ενώ εφόσον καταλήξετε σε ένα layout μπορείτε να το σώσετε μαζί με όποια παραμετροποίηση στις ρυθμίσεις, ώστε να μη χρειάζεται να τοποθετείτε τα παράθυρα κάθε φορά από την αρχή. Σημαντική δυνατότητα εφόσον στοιχηματίζετε σε διάφορα αθλήματα, αφού η αποθήκευση διαφορετικών layouts ανάλογα με την αγορά που κάνετε trading θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη.

Έχοντας δουλέψει με το Geeks Toy μόνο μια μέρα, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές ακόμα δυνατότητες. Επειδή υπάρχει μια πιθανότητα να χαθείτε στην αρχή, να έχετε υπόψη σας πως οποιοδήποτε σημείο της εφαρμογής έχει δικές του επιλογές που αποκαλύπτονται με δεξί κλικ. Έτσι εάν βρεθείτε μπερδεμένος για το πού είναι κάποια επιλογή, δεν έχετε παρά να κάνετε δεξί κλικ και το ομολογουμένως μεγάλο μενού που θα εμφανιστεί, θα περιλαμβάνει σίγουρα εκείνο που ψάχνετε. Στο μέλλον θα επανέλθω με μια σύγκριση του Geeks Toy απέναντι στο Betangel, έχοντας ήδη παρατηρήσει διαφορά στην ταχύτητα ανανέωσης των τιμών αλλά και υποβολής των στοιχημάτων.

Το A Geeks Toy μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε δωρεάν από το επίσημο κατάλογο εφαρμογών της Betfair.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.