voyliΠληροφορηθήκαμε χθες πως τελικά η κυβέρνηση άλλαξε τα σχέδια της όσον αφορά το νομοσχέδιο για το online στοίχημα και τζόγο, κι έτσι καμία σημαντική αλλαγή δεν προβλέπεται τους επόμενους μήνες. Πολλοί παίκτες τόσο του στοιχήματος αλλά και πόκερ ανησύχησαν τον καλοκαίρι όταν έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση προωθούσε νομοσχέδιο για το διαδικτυακό τζόγο, σύμφωνα με το οποίο θα δίνονταν πανάκριβες άδειες σε εταιρίες στοιχημάτων προκειμένου να δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα ενώ προβλεπόταν και [intlink id=”1737″ type=”post”]φορολογία στα κέρδη από το online στοίχημα[/intlink]. Πολλοί είχαν σπεύσει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου πως δε θα είχαμε πρόσβαση στις γενναιόδωρες αποδόσεις του εξωτερικού, ενώ οι αδειοδοτημένοι bookmakers θα έπρεπε να δημιουργήσουν νέες ιστοσελίδες με πρόθεμα .gr όπου θα δέχονταν μόνο Έλληνες παίκτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ο λόγος της αδυναμίας κατάθεσης του αρχικού νομοσχεδίου είναι ότι… δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν το αρχικό σχέδιο. Τι πρωτότυπο για αυτήν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση γύρω από το επίμαχο νομοσχέδιο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα:

«Το σχέδιο προβλέπει τη 10ετή επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ στα παραδοσιακά παιχνίδια μέχρι το 2030, από το 2020 που προβλέπεται σήμερα βάσει της αδείας του. Παράλληλα εκτιμάται ότι στον ΟΠΑΠ θα εκχωρηθεί και το αποκλειστικό δικαίωμα του αθλητικού στοιχηματισμού στο Διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό, αν θα δοθεί μια άδεια στον ΟΠΑΠ ή το δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να εκχωρεί άδειες διαδικτυακού στοιχηματισμού. »

Άλλη μια φορά προκύπτει ένα θολό τοπίο γύρω από το online στοίχημα και την πρόσβασή μας στις ιστοσελίδες των διαδικτυακών bookmakers. Το άρθρο καταλήγει πως από την εξέλιξη αυτή κερδισμένος βγαίνει ο κ. Γερουλάνος, υπουργός Πολιτισμού, αφού η νέα στρατηγική ενισχύει τον ΟΠΑΠ. Ας μην ξεχνάμε πως από το Σεπτέμβριο είχε δημοσιευτεί στην ίδια εφημερίδα είδηση περί του νομοσχεδίου, στην οποία είχα στηριχτεί για να καθησυχάσω τους φίλους στο φόρουμ του BetGhetto. Η είδηση δήλωνε πως:

«Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αποτελέσει νόμο πριν από το 2011, ενώ η εκχώρηση των όποιων αδειών αναμένεται στο β΄ εξάμηνο του επόμενου έτους. Μόνο η σύσταση της ΕΕΠ θα απαιτήσει έξι μήνες για την ενεργοποίησή της και ως συνέπεια, τα όποια έσοδα αναμένει η κυβέρνηση από την εκχώρηση των αδειών στα νέα παιχνίδια -700 εκατ. ευρώ προβλέπονται για το 2011 στο Μνημόνιο- δεν θα έλθουν πριν από του χρόνου τέτοια εποχή.»

Όπου ΕΕΠ, η Επιτροπή Εποπτείας Παιχνιδιών. Τα συμπεράσματα δικά σας τόσο για το χρόνο σύστασης ακόμα μιας επιτροπής, όσο και για την καθεαυτή είδηση.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version