stoixima-anazitisi-googleΟ όρος στοίχημα αποδεικνύεται πολύ δημοφιλής στη μηχανή αναζήτησης του Google όπως φαίνεται από το διάγραμμα του Google Insights. Σύμφωνα με την πρόβλεψη για το 2011 η ανοδική τάση προβλέπεται να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και το επόμενο έτος στην περίπτωση της Ελλάδας, γεγονός που οδηγεί πολλούς bookmakers αλλά και το Πάμε Στοίχημα να επικεντρώσουν τις προσπάθειες προσέκλυσης των Ελλήνων παικτών στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου η τάση αναζήτησης για τον όρο «betting» εμφανίζεται σταθερά πτωτική από το 2004 μέχρι και σήμερα. Το φαινόμενο μάλλον οφείλεται στη ραγδαία αυξανόμενη πρόσβαση στο internet που συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

betting-anazitisi-googleΟπωσδήποτε στο παραπάνω γράφημα περιλαμβάνονται και χώρες που παραδοσιακά δε φημίζονται για τις στοιχηματικές τους ανησυχίες. Παρόλα αυτά χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Αγγλίας όπου και πάλι ο ρυθμός αναζήτησης του όρου διακρίνεται για τη φθίνουσα πορεία του. Ίσως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το χώρο του τζόγου, ή οι παίκτες στο εξωτερικό έχουν μάθει πλέον να χρησιμοποιούν αποδοτικότερα τις μηχανές αναζήτησης και έχουν πάψει να ψάχνουν γύρω από ένα τόσο γενικό όρο όπως είναι το betting. Κάτι τέτοιο βλέπουμε όμως να μην ισχύει για τη χώρα μας.

Οι περισσότεροι Έλληνες χρήστες του internet και παίκτες του στοιχήματος αναζητούν προγνωστικά κι αποτελέσματα στοιχήματος, μιας κι αυτά βρίσκονται στην κορυφή των δημοφιλέστερων όρων σύμφωνα με το Google. Ακολουθεί ο ξένος όρος του «live score», το οποίο έχει οδηγήσει κάθε αθλητική ιστοσελίδα να έχει αφιερώσει ένα σκέλος της στην όσο γίνεται πιο γρήγορη κι έγκυρη ενημέρωση όσον αφορά τα αποτελέσματα των αγώνων. Στη συνέχεια, δεν είναι έκπληξη ότι το Πάμε Στοίχημα και ο ΟΠΑΠ βρίσκονται στη λίστα με τις πρώτες 10 δημοφιλείς αναζητήσεις πάντα σύμφωνα με το Google Insights. Ωστόσο προκαλεί εντύπωση τι ακριβώς ψάχνουν να βρουν όλοι αυτοί που εισάγουν αυτούς τους δύο όρους, αφού οι ιστοσελίδες τους είναι πιστεύω ευρύτερα γνωστές. Και δε μιλάω για αυτούς που ψάχνουν για το «πάμε στοίχημα προγνωστικά», αλλά για εκείνους που αναζητούν το σκέτο «πάμε στοίχημα».

live-stoixima-anazitisi-googleΜοναδικό ενδιαφέρον ωστόσο υπάρχει σε έναν όρο αναζήτησης που χαρακτηρίζεται από αλματώδη ρυθμό ανόδου ανάμεσα στους όρους του στοιχήματος. Ο όρος αυτός ακούει στις λέξεις «live stoixima». Πράγματι τα δύο με τρία τελευταία χρόνια το [intlink id=”6″ type=”category”]live στοίχημα[/intlink] τείνει να γίνει ο παράδεισος του κάθε παίκτη. Εκεί που στοιχημάτιζε μια φορά πριν το αγώνα και περίμενε με αγωνία 90 λεπτά για να μάθει αν κέρδισε, τώρα μπορεί να στοιχηματίσει δεκάδες επιπλέον φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οι προσδοκίες κέρδους εκτινάχθηκαν για τους περισσότερους παίκτες, ενώ κάποιοι με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψαν και το [intlink id=”724″ type=”category”]trading στοιχημάτων[/intlink]. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς εφόσον το σύστημα που ακολουθούμε είναι ζημιογόνο, η αύξηση των στοιχημάτων απλώς θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες ζημίες, ενώ από την άλλη οι [intlink id=”1560″ type=”post”]κίνδυνοι στο live στοίχημα ποδοσφαίρου[/intlink] είναι σαφώς περισσότεροι. Αρκεί να αναλογιστούμε την πίεση του χρόνου, που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον λάθη κατά την υποβολή των στοιχημάτων. Από εκεί και πέρα οι [intlink id=”287″ type=”post”]διακυμάνσεις των αποδόσεων στο live στοίχημα[/intlink] είναι μεγάλες, τη στιγμή που το [intlink id=”26″ type=”category”]live στοίχημα στο τέννις[/intlink] αποδεικνύεται άξιος ανταγωνιστής του αντίστοιχου ποδοσφαίρου.

Την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε τη λέξη στοίχημα ή «stoixima» δοκιμάστε να τη συνδυάσετε με κάποια άλλη λέξη πέρα από προγνωστικά, συστήματα ή live και ίσως βρείτε κάτι το διαφορετικό. Άλλωστε τα καλά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.