panathinaikos_greece_clubΗ FC Kobenhavn δεν στάθηκε ικανή να εξασφαλίσει θέση για τη φάση των 16 του UEFA Champions League την προηγούμενη αγωνιστική του 4ου Ομίλου, ωστόσο οι πρωταθλητές Δανίας μπαίνουν στο τελευταίο τους παιχνίδι, υποδεχόμενοι τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, γνωρίζοντας πως μια νίκη θα τους στείλει στον επόμενο γύρο.

Η ομάδα του Stale Solbakken διατηρούσε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών έναντι της FC Rubin Kazan ενόψει του ταξιδιού της στη Ρωσία για την 5η αγωνιστική, αλλά η ήττα 1-0 διασφάλισε πως η FC Barcelona θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου και πως η δεύτερη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Η FCK θα προκριθεί σίγουρα εάν κερδίσει για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό, του οποίου επικράτησε 2-0 στη 2η αγωνιστική. Εάν δεν καταφέρει να πάρει και τους τρεις βαθμούς, η Rubin θα την προσπεράσει εάν μπορέσει να κερδίσει μέσα στην Ισπανία την Barcelona. Εάν, τέλος, η FCK ηττηθεί και η Rubin φέρει ισοπαλία, τότε ο ρωσικός σύλλογος θα προκριθεί χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Στην τελευταία μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα, η Kobenhavn ξεκίνησε με γκολ του Dame N’Doye, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν 2007/08 στους πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Martin Vingaard να προσθέτει το δεύτερο με απευθείας φάουλ. Μάλιστα, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο αρχηγός Gilberto Silva. Ο N’Doye ήταν και ο μοναδικός σκόρερ όταν οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στις 8 Νοεμβρίου 2008 στην Κοπεγχάγη – αυτή τη φορά όμως ήταν για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας. Ο Hjalte Norregaard, που είχε περάσει ως αλλαγή για την FCK, αστόχησε σε πέναλτι σε εκείνο το ματς για τη φάση των ομίλων του UEFA Cup.

Γιατί δεν αναφερθήκαμε καθόλου ως τώρα στον Παναθηναϊκό; Απλά γιατί με δύο βαθμούς έπειτα από πέντε αγωνιστικές, το μόνο για το οποίο θα αγωνιστεί στο Parken Stadion είναι το γόητρό του. αυτό, άλλωστε, επεσήμανε και ο προπονητής Jesualdo Ferreira, που θα κοουτσάρει για δεύτερο ευρωπαϊκό αγώνα τους «πράσινους» – η πρώτη ήττα το 0-3 από την Barcelona στο ΟΑΚΑ. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Κώστα Κατσουράνη, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Sidney Govou ενώ είναι σίγουρο πως θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Λουκάς Βύντρα, Στέργιος Μαρίνος και Simao που δεν τους υπολογίζει για βασικούς, αλλά και στους Γιώργο Καραγκούνη και Sebastian Leto που είχαν διαπληκτιστεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τους Δανούς το πρόβλημα είναι μόλις ένα και γνωστό από καιρό: αυτό του τραυματία μέσου Martin Bergvold. Αντίθετα, οι Vingaard και Mikael Antonsson – επίσης παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού – ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους και τέθηκαν στη διάθεση του Solbakken.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

København – Παναθηναϊκός           1

1.40

København – Παναθηναϊκός           Να μην σκοράρει ο Παναθηναϊκός

1.83

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).