Είναι μια από τις λίγες φορές που θα ασχοληθώ με το πρωτάθλημα της Αργεντινής και θα δώσω προγνωστικά. Ωστόσο νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω έναν πολύ καλό λόγο για να το κάνω: την απίστευτη σταθερότητα της Estudiantes στα παιχνίδια που δίνει όχι στο δικό της γήπεδο, αλλά σε αυτό της Quilmes που χρησιμοποιεί στο πρωτάθλημα Apertura!

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην Apertura βρίσκεται η Estudiantes. Η παρέα του Juan Sebastian Veron βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έπειτα από 16 αγωνιστικές, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Velez που ακολουθεί. Η κατάληψη μιας θέση στο Copa Libertadores της επόμενης σεζόν έχει ήδη εξασφαλιστεί, ωστόσο το πρωτάθλημα είναι ο στόχος!

Η μεγάλη δύναμη των «φοιτητών» είναι οι εντός έδρας επιδόσεις. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρας, αλλά στο στάδιο της Quilmes – κάτι που συμβαίνει από την περυσινή χρονιά. Παρ’ όλ’ αυτά, στα τελευταία 44 παιχνίδια μπροστά στο κοινό της μετράει 31 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες.

Ωστόσο, η… αποθέωση είναι φέτος. Επτά στα επτά παρακαλώ για την Estudiantes και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ! Σημειώστε: 2-0 την Quilmes, 2-0 τη Gimnasia La Plata, 2-0 τη Racing, 1-0 την Boca Juniors, 2-0 την Olimpo, 3-0 τη Lanus και, εσχάτως, 2-0 την Huracan. Συνολικός απολογισμός, 21 βαθμοί και τέρματα 14-0! Επιπλέον, διαθέτει την καλύτερη άμυνα, έχοντας μόλις επτά γκολ παθητικό – όλα εκτός έδρας.

Βέβαια, για να γράφουμε και όλη την αλήθεια, η Argentinos Juniors δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Η ομάδα από την οποία ξεκίνησε ο Diego Maradona την σταδιοδρομία του παραμένει αήττητη εδώ και πέντε αγωνιστικές, με απολογισμό τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα, στις νίκες αυτές δεν δέχθηκε ούτε γκολ! Κατάφερε, έτσι, η πρωταθλήτρια του Clausura να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Copa Libertadores της επόμενης περιόδου, αλλά πλέον δεν έχει ιδιαίτερους στόχους.

Τα τελευταία χρόνια η Estudiantes έχει πάρει τον αέρα της Argentinos. 2-0 την περίοδο 2006-07, 3-0 την επόμενη χρονιά και 3-2 την περίοδο 2008-09. Μόνο πέρυσι η Argentinos κατάφερε να επικρατήσει 1-0, αλλά ήταν λίγο πριν τον τελικό του Libertadores που συμμετείχε η Estudiantes.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Estudiantes – Argentinos Juniors    1

1.50

Estudiantes – Argentinos Juniors    Under 2,5

1.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version