npower_championshipΟι καιρικές συνθήκες πάντα παίζουν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα. Αυτό, όμως, που είναι σίγουρο είναι πως υπάρχουν ομάδες που βρέξει χιονίσει θα πετύχουν γκολ. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι Bristol City, Derby County, Portsmouth και Norwich.

Στο Ashton Gate, η Bristol City υποδέχεται την Derby County, με τις δυο ομάδες να έρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Η Bristol City, στον πάτο της Championship στα τέλη του Οκτώβρη, ανέβηκε στη 18η θέση χάρη σε πέντε νίκες που σημείωσε στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της – διάστημα στο οποίο ηττήθηκε μόλις μια φορά! Το σημαντικό στοιχείο είναι πως η City έχει σκοράρει τουλάχιστον μια φορά στα εννέα τελευταία παιχνίδια της (συνολικά 14 γκολ) ενώ δέχθηκε γκολ σε πέντε εξ αυτών (συνολικά 9 γκολ).

Κι ενώ οι Robins έχουν σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα, η Derby έχει πάρει την κατιούσα τις τελευταίες εβδομάδες. Τα «κριάρια» έχουν ηττηθεί στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους και από την τέταρτη θέση έχουν κατρακυλήσει εκτός της ζώνης των play-off. Επειτα από τις δύο διαδοχικές ήττες με σκορ 2-1, από Burnley (εκτός) και Norwich (εντός), το σίγουρο είναι πως η County θα θέλει να ανακάμψει και οι παίκτες της να απαντήσουν στην κριτική που δέχθηκαν εσχάτως από τον Nigel Clough. Η Derby, πάντως, έχει να λέει πως ξέρει να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα – το έχει κάνει σε έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της (συνολικά σημείωσε 13 γκολ) – ενώ στα τέσσερα τελευταία δέχθηκε από δύο γκολ σε κάθε ματς! Κάτι που έχει συμβεί και στα 10 από τα 20 φετινά της παιχνίδια…

Αντίστοιχο παιχνίδι είναι και αυτό που διεξάγεται στο Carrow Road, με τη Norwich City να φιλοξενεί την Portsmouth. Η Norwich βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και αναζητεί την δεύτερη διαδοχική της άνοδο, ενώ είναι αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια της έχοντας κερδίσει τα δύο πιο πρόσφατα κι ενώ είχαν προηγηθεί τέσσερα σερί ισοπαλίες.

Η Portsmouth είναι ή του ύψους ή του βάθους φέτος. Χωρίς νίκη στα επτά πρώτα ματς της σεζόν, συνέχισε επί επτά αγωνιστικές αήττητη ενώ πριν κερδίσει τη Swansea την προηγούμενη αγωνιστική, είχε τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη! Πρόκειται για (ακόμα) ένα παιχνίδι στο οποίο οφείλουν να μπουν πολλά γκολ. Η Norwich έχει σκοράρει και στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις της (συνολικά 16 γκολ) ενώ και οι δυο ομάδες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν αλώβητη την εστία τους μόλις δύο φορές τη φετινή σεζόν! Μόνο η ουραγός Preston έχει λιγότερες – μία…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Bristol City – Derby County Να σκοράρουν και οι δυο

1.75

Norwich – Portsmouth Να σκοράρουν και οι δυο

1.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).