Με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League, το UEFA.com επιλέγει δέκα παίκτες οι οποίοι “ξεπετάχτηκαν” από την αφάνεια, αφήνοντας το σημάδια τους στη διοργάνωση.

gareth-baleGareth Bale, Tottenham Hotspur FC: Απλά η αποκάλυψη της σεζόν μέχρι στιγμής. Ο Ουαλός, με τις επελάσεις του από την αριστερή πτέρυγα, έσπρωξε την ομάδα του Harry Redknapp στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, στην παρθενική της εμφάνιση! Εάν το χατ-τρικ του στο δεύτερο ημίχρονο μέσα στο San Siro κόντρα στην Inter, την 3η αγωνιστική, δεν ήταν αρκετό, ο Bale διέλυσε την κάτοχο του τίτλου και στο White Hart Lane δυο εβδομάδες αργότερα. “Ο Bale είναι εκπληκτικός”, απεφάνθη ο Redknapp. “Αυτό το αγόρι μπορεί να τρέχει και να τρέχει και να τρέχει”.

Nacer ChadliNacer Chadli, FC Twente: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι χωρίς τυμπανοκρουσίες από την AGOVV Apeldoorn, ομάδα της β’ κατηγορίας. Ο Chadli γρήγορα έγινε παίκτης-κλειδί των πρωταθλητών Ολλανδίας. Ο 22χρονος αριστερός εξτρέμ έπαιξε και στα έξι παιχνίδια των ομίλων, πετυχαίνοντας τρία γκολ, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γκολ στη νίκη επί της SV Werder Bremen που ουσιαστικά χάρισε στην Twente τη συνέχεια της ευρωπαϊκής της περιπέτειας στο Europa League. Επίσης, εξασφάλισε πως η πρωταθλήτρια Ολλανδίας θα κλείσει με καλό αποτέλεσμα τη φάση των ομίλων, καθώς με απευθείας φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-3 απέναντι στην Tottenham.

Benoit-CheyrouBenoît Cheyrou, Olympique de Marseille: Ο υποτιμημένος 29χρονος μέσος προσαρμόστηκε γρήγορα στη Marseille έχοντας αποκτηθεί από την AJ Auxerre το 2007. Ωστόσο, στην έβδομη διαδοχική εμφάνισή του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, ο αδερφός του πρώην διεθνή επιθετικού Bruno, έκανε τη διαφορά. Η ηρεμία που μεταδίδει στη μεσαία γραμμή της OM, δείχνει τι διαφορά μπορεί να κάνει η εμπειρία. Οι τρεις ασίστ του Cheyrou λένε μόνο ένα μικρό μέρος της ιστορίας ενός ποδοσφαιριστή που χαίρεται όταν αγωνίζεται μπροστά από την αμυντική τετράδα.

Mathias Zanka JørgensenMathias Zanka Jørgensen, FC København: Ο Jørgensen αποτέλεσε αναπόσπαστο στέλεχος των πρωταθλητών Δανίας στην πορεία τους από τον γ’ προκριματικό γύρο μέχρι τη δεύτερη θέση του ομίλου και την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης (η μοναδική ομάδα που πέτυχε κάτι αντίστοιχο). Με ύψος 191 εκατοστά, είναι μια επιβλητική παρουσία στο κέντρο της άμυνας. Δυνατός στον αέρα και ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική Δανίας δύο εβδομάδες μετά τον… κόμπο που έδεσε τον Lionel Messi, στο εντός έδρας 1-1 με την Μπαρτσελόνα για την 4η αγωνιστική. “Ο Zanka δεν έχει πλέον όρια”, σχολίασε ο προπονητής της εθνικής Κ-21 της Δανίας, Keld Bordinggaard.

Mario-GOMEZMario Gómez, FC Bayern Munchen: Με τους Ivica Olić και Miroslav Klose να είναι μπροστά του στη σειρά προτεραιότητας του Luis van Gaal, ο Gómez φάνηκε πως θα έχει ακόμα μια απογοητευτική σεζόν. Ωστόσο, οι τραυματισμοί και των δύο, έφεραν και πάλι τον 25χρονο στο προσκήνιο και αυτός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, πετυχαίνοντας έξι γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια του 5ου ομίλου που ξεκίνησε βασικός. Ο επιθετικός, που στοίχισε 30 εκατομμύρια ευρώ στους Βαυαρούς για να τον αποκτήσουν από τη VfB Stuttgart, παραπονιόταν πως το γεγονός ότι έμπαινε ως αλλαγή στους αγώνες, του χαλούσε το ρυθμό – τώρα πλέον τον βρήκε, κάνοντας μερική απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν γι’ αυτόν.

Διαβάστε άυριο για τους υπόλοιπους πέντε παίκτες της λίστας της UEFA.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).