Μετά την [intlink id=”2142″ type=”post”]παρουσίαση των πέντε πρώτων παικτών[/intlink] χθες, ολοκληρώνουμε σήμερα με την παρουσίαση των υπολοίπων που συμπληρώνουν τη λίστα της UEFA.com.

Stefan-Savic-PartizanStefan Savić, FK Partizan: Δεν είναι εύκολο για έναν κεντρικό αμυντικό να εντυπωσιάσει, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του δέχθηκε 13 γκολ σε έξι αγώνες, ωστόσο αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο 19χρονος με τους πρωταθλητές Σερβίας, τραβώντας το ενδιαφέρον μερικών από των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης. Η επιβλητική του εμφάνιση στην ήττα 1-0 στη FC Shakhtar Donetsk στην πρεμιέρα, πραγματικά αποκάλυψε το πόσο μεγάλο ταλέντο είναι ο Μαυροβούνιος. Ψύχραιμος, δυνατός στον αέρα και στο έδαφος, μεταβιβάζει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και σπάνια κάνει λάθος. Ο Savić δεν απέχει πολύ από μια μεγάλη μεταγραφή.

Xherdan ShaqiriXherdan Shaqiri, FC Basel 1893: Εδώ και καιρό οι Ελβετοί γνώριζαν πως διαθέτουν ένα ακατέργαστο διαμάντι στο πρόσωπο του 19χρονου Shaqiri και η υπόλοιπη Ευρώπη δεν άργησε να το αντιληφθεί. Προικισμένος με εξαιρετική τεχνική, ο μέσος έκανε την εμφάνισή του στο ευρωπαϊκό στερέωμα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φάση των ομίλων στην εντός έδρας ήττα 3-2 από τη AS Roma στις 3 Νοεμβρίου. Το να επαναλάβει ανάλογες εμφανίσεις με πιο σταθερή συχνότητα, είναι αυτό που ο προπονητής του Thorsten Fink θέλει να δει από εδώ και πέρα. “Κάθε μέρα, ο κόσμος τον χτυπάει στην πλάτη και του λέει πόσο καλός είναι”, σχολίασε ο Fink. “Αλλά για την ώρα δεν είναι τόσο καλός”. Πόσο καλός μπορεί να γίνει;

Roberto SoldadoRoberto Soldado, Valencia CF: Σημαδεύοντας την πρώτη επαγγελματική εμφάνιση της καριέρας του με τη φανέλα της Real Madrid CF πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ κόντρα στον… Ολυμπιακό το 2005, ο Soldado δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα περνούσαν πέντε χρόνια προτού λάμψει ξανά στο Champions League. Μετά τα περάσματα από CA Osasuna και Getafe CF, ο επιθετικός πήγε στη Valencia (ομάδα της γενέτειράς του) το καλοκαίρι και έκτοτε διασκεδάζει με τον καλύτερο τρόπο με την επανεμφάνισή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Κάποιοι έχουν ξεχάσει ήδη τον David Villa – που παραχωρήθηκε στην Barcelona – με τον Soldado να έχει σημειώσει πέντε γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στους ομίλους.

Rafael van der VaartRafael van der Vaart, Tottenham Hotspur FC: Ο Ολλανδός μέσος αποκτήθηκε έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ από τη Real Madrid CF κι ενώ απέμεναν δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος. Και η συνεισφορά του είναι τόσο συγκλονιστική όσο και η μάχη που δόθηκε για το ποια ομάδα θα αποσπάσει την υπογραφή του. Μετά την ασίστ που έδωσε κόντρα στη SV Werder Bremen, ο 27χρονος διέλυσε την FC Twente με ένα υπέροχο γκολ, αν και ένα χαμένο πέναλτι και μια κόκκινη κάρτα που ακολούθησαν λόγω έλειψε να του στοιχίσουν στο ξεκίνημα της καριέρας του με τους “Spurs”. Επέστρεψε με ακόμα μια βιρτουόζικη εμφάνιση και με το γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη σπουδαία νίκη 3-1 του λονδρέζικου συλλόγου επί της Inter.

Jack WilshereJack Wilshere, Arsenal FC: Εχοντας κάνει αισθητή την παρουσία του στην Premier League αγωνιζόμενος ως δανεικός με τη φανέλα της Bolton Wanderers FC την περασμένη σεζόν, ο 18χρονος μέσος άρχισε πλέον να δείχνει τις ικανότητές του και στο Champions League. Η SC Braga δεν είχε καμία απάντηση στις πάσες και τις κινήσεις του στο θρίαμβο 6-0 της 1η αγωνιστικής και, εάν η μοίρα (ή η τύχη) του στέρησε ένα γκολ έπειτα από τέτοια συγκλονιστική εμφάνιση, τον αντάμειψε δύο παιχνίδια αργότερα. Ο Wilshere σκόραρε στο επιβλητικό 5-1 επί της FC Shakhtar Donetsk

Εσάς, ποιος σας εντυπωσίασε περισσότερο;

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).