Rooney_Manchester_UnitedΣτη Βρετανία συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο παρά το εορταστικό των ημερών. Καλό για εμάς που μπορούμε και συνεχίζουμε να δίνουμε προγνωστικά και να στοιχηματίζουμε. Αλλωστε, αυτές τις ημέρες πάρα πολύς κόσμος στρέφεται προς τα τυχερά παιχνίδια – από το στοίχημα μέχρι τα λαχεία. Ο Wayne Rooney είναι και αυτός ένα στοίχημα για τη φετινή Manchester United.

Εχοντας φτάσει στα Χριστούγεννα αήττητη για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Manchester United πλέον θα αρχίσει να σκέφτεται πως θα συνεχίσει αυτό το σερί της φτάνοντας και στη νέα χρονιά. Η επίσκεψη στην παραπαίουσα Birmingham λογικά δεν θα πρέπει να φοβίζει τη United, η οποία δεν έχει ηττηθεί από τους Blues στις τελευταίες 23 μεταξύ τους συναντήσεις!

Η γηπεδούχος ομάδα θα είναι σίγουρα πιο φρέσκια, δεδομένου ότι το εκτός έδρας παιχνίδι της με την Everton αναβλήθηκε. Αλλά ενώ οι παίκτες της Birmingham ξεκουράστηκαν την Boxing Day, οι Red Devils ελάχιστα δυσκολεύτηκαν κόντρα στη Sunderland, με τον προπονητή τους Sir Alex Ferguson να παραδέχεται πως η ομάδα του για μεγάλο διάστημα έφτασε να παίζει με «τρίτη ταχύτητα».

Η τελευταία νίκη της Birmingham επί της Manchester United ήταν το 1978, την ίδια χρονιά που ο Sir Alex αναλάμβανε τις τύχες της Aberdeen, όταν και συμβούλευε έναν νεαρό αμυντικό, τον… Alex McLeish, να παρατήσει τις ακαδημαϊκές σπουδές του και να αφοσιωθεί στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Το δίδυμο παρέμεινε κοντά, με τον McLeish να ακολουθεί τον μέντορά του μέχρι να αποχωρήσει από τη Σκοτία για να αναλάβει την Birmingham το 2007. Αλλά με τους Blues να βρίσκονται πλέον κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, σίγουρα δεν υπάρχουν περιθώρια για… φιλικές επισκέψεις στο St Andrews.

Πόσο μάλλον όταν το βράδυ της Δευτέρας η Arsenal επικράτησε της Chelsea και ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση, παρέα με την «αιώνια αντίπαλο» της Manchester United, τη City, δύο βαθμούς κάτω από την κορυφή. Η United έχει κερδίσει με σκορ 1-0 τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια κόντρα στην Birmingham. Αυτό θα είναι και το τέταρτο παιχνίδι του McLeish κόντρα στον Sir Alex, έχοντας μέχρι στιγμής δύο ήττες και μια ισοπαλία κι έχοντας η ομάδα του σκοράρει μόλις μια φορά.

Από την πλευρά της, η United έχει κερδίσει μόλις ένα από τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια στη φετινή Premier League και στα υπόλοιπα έξι έχει φέρει ισοπαλίες! Ειδική περίπτωση αποτελεί φέτος ο Wayne Rooney. Από τον Μάρτιο έχει να πετύχει γκολ που να μην είναι πέναλτι ή φάουλ! Ωστόσο, ο διεθνής Αγγλος επιθετικός κάτι… παθαίνει όταν βρίσκει απέναντί του την Birmingham. Εχει πετύχει τέσσερα γκολ για τη Manchester United στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στους Blues.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Birmingham – Manchester United  under 2,5

1.75

Wayne Rooney          Να σκοράρει στο παιχνίδι

2.40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).