liverpool-fcΠολλές φορές η αλλαγή προπονητή φέρνει ευεργετικά αποτελέσματα στην ομάδα που αλλάζει τον ηγέτη της στην άκρη του πάγκου. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μια τέτοια κίνηση είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο παιχνίδι του νεοφερμένου τεχνικού. Καλή ώρα όπως στην περίπτωση της Newcastle.

Ο ιδιοκτήτης της Newcastle, Mike Ashley, είναι γνωστό πως αρέσκεται στις συχνές αλλαγές και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σίγουρα ρίσκαρε προχωρώντας στην αντικατάσταση του προπονητή Chris Hughton με τον Alan Pardew. Ο όγδοος προπονητής των «καρακαξών» από το 2006 (εάν συμπεριλάβει κανείς και τον υπηρεσιακό Alan Shearer στο μέτρημα), ο Pardew ίσως δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη των απογοητευμένων οπαδών και ίσως χρειαστεί να κερδίσει και τους ίδιους τους παίκτες της Newcastle!

Την περασμένη σεζόν ο Hughton οδήγησε τη Newcastle στην κατάκτηση του τίτλου στην Championship, με τους 102 βαθμούς να συνιστούν ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Επίσης, το ξεκίνημα των «καρακαξών» στην Premier League ήταν αναλογικά θετικό, εάν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη επί της Sunderland στο ντέρμπι του Tyne-Wear έπειτα από 54 χρόνια, ενώ σημείωσε και σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Arsenal.

Ωστόσο, οι φήμες που ήθελαν τη θέση του προπονητή να είναι επισφαλής και ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη, έδωσαν στον Ashley την δικαιολογία που χρειαζόταν προκειμένου να καρατομήσει τον Hughton, φέρνοντας έναν προπονητή με «μεγαλύτερη εμπειρία». Ο Pardew είχε κοουτσάρει ομάδες σε πάνω από 500 αγώνες επομένως ταιριάζει στην περιγραφή, αν και οι δυο τελευταίες δουλειές του κάθε άλλο παρά επιτυχημένες ήταν – σε Charlton και Southampton.

Ο Pardew έγινε πιο πολύ γνωστός επειδή οδήγησε τη West Ham στον τελικό του Κυπέλλου το 2006, όπου τα «σφυριά» απείχαν μόνο λίγα λεπτά από το να κερδίσουν τη… Liverpool. Συμπτωματικά, το τελευταίο παιχνίδι του Pardew στον πάγκο ομάδας στην Premier League ήταν επίσης κόντρα στους Reds! Ηταν στην τεχνική ηγεσία της Charlton όταν η ομάδα του πήρε ισοπαλία 2-2 στο Anfield την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2006/07, με τους Addicks να έχουν υποβιβαστεί μερικές ημέρες νωρίτερα.

Και, μπορεί ο Roy Hodgson να νιώθει συμπάθεια για τον Pardew, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάρες… Επειτα από ένα μετριότατο ξεκίνημα, οι Reds τώρα εμφανίζονται να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η πειστική νίκη της Δευτέρας επί της Aston Villa τους έφερε μόλις έναν βαθμό μακριά από την πρώτη εξάδα.

Η Liverpool έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της κόντρα στη Newcastle, πετυχαίνοντας συνολικά 14 γκολ στο διάστημα αυτό. Κέρδισε 5-1 στην τελευταία επίσκεψή της στο St James’ Park, τον Δεκέμβριο του 2008. Οι «καρακάξες» έχουν ηττηθεί στα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους κόντρα στους Reds. Μοναδική εξαίρεση, το εντός έδρας 2-1 τον Φεβρουάριο του 2007.

Η Newcastle έχει συγκεντρώσει μόλις εννέα βαθμούς μέσα στο σπίτι της φέτος – μόνο η Blackpool (οκτώ) έχει μαζέψει λιγότερους, αλλά έχει δώσει δύο λιγότερα ματς εντός έδρας! Κι αν η ομάδα του Hodgson έχει ηττηθεί στα πέντε από τα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένων των δυο πιο πρόσφατων, υπάρχουν πολλά στοιχεία υπέρ της.

Αρχικά η επιστροφή του Fernando Torres ο οποίος δεν έπαιξε την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Είναι ευκαιρία να προσθέσει στο ενεργητικό του των πέντε γκολ μέχρι στιγμής, επειδή οι κεντρικοί αμυντικοί Mike Williamson και Fabricio Coloccini θα απουσιάσουν εκ νέου έχοντας να εκτίσουν την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τους. Επιπλέον, ο αρχηγός Kevin Nolan (που έχει σημειώσει επτά γκολ σε 13 εμφανίσεις στη φετινή Premier League) είναι αμφίβολος ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί και η συμμετοχή του μέσου Joey Barton. Οσο για τις απουσίες των Steven Gerrard και Jamie Carragher στους Reds; Εδειξαν πως μπορούν και χωρίς τους δύο υπαρχηγούς…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Newcastle United – Liverpool          2

2.05

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).